Friptură de pui cu bere, la grătar

Friptură de pui cu bere, la grătar

Am ajuns într-un final să vă arăt friptura de pui cu care ne delectăm de câțiva ani, preferata noastră la fiecare grătar și nu o schimbăm pe alta deloc. Este senzațional de gustoasă, miroase extraordinar, de gust nu mai spun nimic. Ne miroase lumea de fiecare dată când suntem la grătar și tot trage cu ochiul ce avem bun pus pe acolo :) Să încercați neapărat rețeta și să vă amintiți de mine când ciocniți o bere pe lângă ea :)

De obicei folosesc pentru friptură pulpe de pui dezosate și fără piele, dar puteți lua și pulpele simple. Am încercat și cu piept de pui metoda, este bun, mult mai bun decât simplu gătit, mai fraged, dar totuși preferăm pulpele. La fel marinăm și carnea de porc, mușchiuleț, ceafă, etc.

Ingrediente

Pulpe de pui dezosate și fără piele
1 kg
sau simple, cu os și piele
Ceapă albă
5 buc
   
Sare
1 lingura
   
Bere
300 ml
   
Frunză de dafin
3 buc
   
Piper negru măcinat
0.5 lingurite
reglați după preferință, depinde cât de iute vă place

Pași de urmat

Pas 1

Pulpele de pui se spală și se scurg bine de apă.

Le puneți într-un bol mai adânc, sau cratiță cu capac.

Friptură de pui cu bere, la grătar - Pas 1
Pas 2

Ceapa se taie rondele cam de 7-8 mm grosime.

Friptură de pui cu bere, la grătar - Pas 2
Pas 3

O adăugați la carnea din bol, presărați sarea, piperul și frunza de dafin ruptă bucățele mici.

Friptură de pui cu bere, la grătar - Pas 3
Pas 4

Turnați berea.

Friptură de pui cu bere, la grătar - Pas 4
Pas 5

Și amestecați toată treaba asta cu mâinile, să se distribuie cât mai bine sarea și mirodeniile printre bucățile de carne.

Friptură de pui cu bere, la grătar - Pas 5
Pas 6

Puneți bolul cu carnea marinată la frigider pentru 6-10 ore, nu uitați s-o acoperiți cu un capac.

Eu de obicei o pun la marinat în seara dinaintea grătarului și a 2-a zi este perfect marinată. Sau o marinați dimineața dacă faceți grătar seara.

Friptură de pui cu bere, la grătar - Pas 6
Pas 7

După acest timp scurgeți berea din carne, dacă nu a absorbit-o pe toată.

O puteți folosi pentru a mai stropi carnea în timpul preparării la grătar.

Friptură de pui cu bere, la grătar - Pas 7
Pas 8

Se coace la grătar carnea pe ambele părți, la fel și feliile de ceapă marinată.

Friptură de pui cu bere, la grătar - Pas 8
Pas 9

Se poate servi imediat dar este delicioasă și rece, sau reîncălzită.

Garnitura ideală ar fi salată sau niște cartofi copți, tot acolo la grătar.

Poftă Bună!

Friptură de pui cu bere, la grătar - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 360 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Lili Elly
Lili Elly 03 Jun 2016, 13:19

Am s-o fac neaoarat! Acusi salvez reteta ta, multumesc!

TanDi
TanDi 03 Jun 2016, 14:44

Folosesc aceasta reteta de marinada cu bere si pentru carnea de iepure, chiar si pentru fripturile de iepure, pui sau curcan la cuptor. Iese foarte frageda si aromata. Si mi-a mai dat cineva  un pont foarte bun sa dau ceapa prin blender pentru a se marina carnea mai repede, aceasta metoda merge foarte bine si pentru frigarui ;)

mamaMIHAELA
mamaMIHAELA 03 Jun 2016, 15:50

Arata senzational ! Sigur o voi incerca cat de curand !

TatyanaSpynu755
Tatyana Spynu (TatyanaSpynu755) 04 Jun 2016, 10:11

Mersi mult,degraba este ziua mea  si neaparat am s-o fac,

Luminita-SvetlanaGuslicov365
Luminita-Svetlana Guslicov (Luminita-SvetlanaGuslicov365) 05 Jun 2016, 19:04

daaa...cunosc ...asa o facem si noi...si carnita de porc la fel de draceda iese...

Multumim pentru reamintire...

Nota mea pentru rețetă:
SebastianBrezga510
Sebastian Brezga (SebastianBrezga510) 18 Dec 2016, 21:23

Merge si cu carne de porc ?

lena
Elena (lena) Sebastian Brezga (SebastianBrezga510) 18 Dec 2016, 21:38

Este minunata si cu carne de porc, am facut de multe ori.

laurash49
laurash49 29 Apr 2017, 16:57

Asi putea pune vin alb? Din pacate nu am bere..

lena
Elena (lena) laurash49 29 Apr 2017, 17:22

Da, e bine si asa.