Pizza cu blat de carne tocata - Meatza

Pizza cu blat de carne tocata - Meatza

Demult planificam sa incerc aceasta pizza low-carb dar tot nu-i venea timpul, pana cand intr-o zi am scos de la congelator niste carne tocata pentru chiftele. Cand s-a dezghetat carnea nu mai aveam chef si nici timp sa ma complic cu chiftelele, dar aveam in schimb pofta mare de pizza... Mi-am amintit de aceasta pizza cu blat de carne tocata, am executat-o foarte repede si a fost inca o mare descoperire delicioasa. De atunci am gatit-o deja de cateva ori si de fiecare data savuram meatza cu mare placere, mai ales copiii.

Carnea iese frageda si aromata, partea cu legume de deasupra si cascavalul o completeaza perfect - asociata cu niste salata a fost un adevarat festin si pentru mine(tin regim low-carb de ceva timp si evit pizza clasica). Puteti folosi orice carne tocata aveti si va place - de porc, pui, curcan, amestec. Dar pentru topping as recomanda sa nu mai planificati altceva decat legume si cascaval, eventual felii subtiri de bacon.

Din cantitatile de mai jos va iese o pizza mare sau 2 mai mici, depinde si cat de gros veti modela blatul de carne.

Ingrediente

Carne tocata
500 g
oricare preferati
Parmezan ras
2 linguri
puteti inlocui cu cascaval simplu ras
Oua
2 buc
Cascaval
200 g
Ceapa
1 buc
Ardei gras
1 buc
puteti adauga si ciuperci, aici nu am pus
Rosii
1 buc
pentru topping, optional
Sos de rosii
3 linguri
am in vedere sosul de rosii pentru pizza, puteti sa-l inlocuit cu orice ketchup sau pasta de rosii
Sare
1 lingurite
Piper
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Intr-un bol adanc puneti carne tocata, adaugati in ea 2 oua, cele 2 linguri de parmezan ras sau cascaval, 1 lingurita de sare si putin piper macinat.

Amestecati bine compozitia cu mainile, sa fie uniforma.

2

Asterneti tava de pizza(eu am folosit tava de aragaz clasic) cu hartie de copt.

Puneti carnea pe hartie si presand cu degetele modelati un blat de pizza rotund si uniform. De preferat sa nu o faceti nici foarte groasa, dar nici prea subtire, cam 4-5mm ar fi ok.

3

Acum dati tava in cuptorul preincalzit la 180-200 de grade pentru 10-15 minute.

Nu trebuie sa o coaceti pana se rumeneste, doar cat isi schimba culoarea. Cascavalul se va topi putin si poate sa mai curga pe hartie, este ok asa.

4

In acest timp pregatiti restul ingredientelor pentru topping, nu uitati sa dati si cascavalul prin razatoare mai mare(aici am folosit cascaval clasic Eidam de la Koliba).

5

Acum scoateti putin blatul de carne din cuptor si il ungeti cu sosul de rosii - eu folosesc de obicei Sosul de rosii clasic sau pe cel adaptat dupa gustul meu.

Daca nu il aveti la indemana puteti folosi orice ketchup sau pasta de rosii dizolvata cu putina apa si mirodenii, sare.

6

Presarati deasupra cascavalul ras.

7

Acum puteti pune orice topping preferati - eu am pus rondele subtiri de ceapa si ardei colorat.

Merge bine sa mai puneti si niste rondele de rosii sau ciuperci, felii de bacon sau salam.

8

Puneti pizza in cuptor pentru inca 25 de minute la 200 de grade, pana se rumeneste frumos deasupra.

9

O lasati 5 minute in tava, sa se tempereze apoi atent feliati si serviti.

Merge minunat cu orice garnitura de legume, muraturi sau orice altceva preferati.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Comentarii

Ina50
Ina50 06 sep 2018, 09:41

arata apetisanto s-o incerc cu siguranta, dar cred ca este o inversiune intre pasii 3 si 4

multumim pentru retetele savuroase si rabdarea cu care explici toate detaliile!am incercat multe din retete tale si desigur ca au iesit, numai ca nu prea am timp sa le fac poze si sa postez. Oricum esti favorita mea. Spor la cat mai multe idei!

lena
Elena (lena) Ina50 06 sep 2018, 09:49

Multumesc mult si eu! Da, m-am gandit mult la ordinea pasilor 3-4 si am zis sa fie asa pana la urma 😉