Poftim și sosul de roșii pentru paste și pizza, dar nu oricare - nu este chiar sosul de roșii Marinara clasic (e f.bun și el!) dar e o variantă adaptată gusturilor mele, mici adăugiri care îl transformă într-o chestie și mai minunată și aromată. Așa cum e la modă acum să se spună "este rețeta Mea" cu micile ei secrete care le puteți citi mai jos. Acest sos de roșii e bun nu numai pentru paste și pizza, e minunat și doar pe pâine :) Eu îl fac de exemplu cu fasole păstăi, amestec cu ciuperci sau carne de pui friptă, cu fructe de mare este la fel f.bun.
Cum am zis și la Rețeta de sos de roșii Marinara - acesta la fel se poate păstra la congelator, îl puteți închide în borcane ermetice și uscate, deci se conservă foarte bine dacă vă mai rămâne puțin dintr-o tură.
Se poate face din roșii proaspete în sezon (eu le dau în robot cu tot cu coajă), dar este perfect atunci când combinați mai multe variante - roșii proaspete (sau bulion de roșii) + roșii cubulețe din conservă (eu cumpăr CIRIO) + pastă de roșii concentrată. Veți obține așa un sos mult mai aromat, concentrat și gustos - vedeți mai jos pașii și nu ezitați să-l încercați!
Da, apropo, când prindeți vreo tufă/legătură de busuioc proaspăt frumos în piață sau supermarket, nu vă speriați, luați-l pe tot și folosiți în acest sos de roșii.