Ingrediente
●
Fasole uscata alba
300 g
sau luati fasole gata fiarta la conserva
●
Ceapa alba
5 buc
cantitatea de ceapa depinde de preferintele dvs - o puteti micsora sau mari
●
Usturoi
4 buc
4 catei- sau 1 lingurita de usturoi granulat
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
●
Sare
1 lingura
puneti dupa gust
●
Piper negru
0.25 lingurite
optional
●
Pasta de tomate
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Fasolea se fierbe in multa apa, cu 2 frunze de dafin, 1 ceapa intreaga si 2-3 inguri de ulei - o fierbeti la foc mic, fara sare, si daca nu ajunge apa adaugati doar apa clocotita fierbinte. Altfel se intareste si nu va fi atata de buna.
Cand este moale, scoateti ceapa, frunza de dafin, scurgeti apa (atentie nu aruncati apa in care a fiert fasolea).
Eu am folosit fasole din aceea mai lunga cu puncte maronii pe ea,asta am avut in casa si a fost f.buna.
Pas 2
Peste fasolea scursa adaugati usturoiul pisat, sarea si piperul dupa gust.
Pas 3
Pisati bine toata fasolea, cu blenderul sau cu presa pentru piure. Dupa ce ati facut piureul probati inca o data de sare, daca mai este nevoie mai adaugati. Apoi ca sa obtineti un piure mai moale (daca este mai uscat piureul obtinut), puteti sa mai adaugati apa in care a fiert fasole, cate putin, ametecati pana obtineti consistenta dorita.
Pas 4
Piureul de fasole il puneti in farfurii si neteziti cu o lingura, recomand sa nu puneti un strat mai gros de 1.5 - 2 cm.
Pas 5
Ceapa se taie solzisori si se caleste in mult ulei pana se rumenste.
Pas 6
Cand incepe sa se rumeneasca adaugati 1-2 linguri de pasta de rosii, boia sau alta pasta de zarzavat preferata (eu pun pasta de zarzavat facuta de mine pt iarna, promit reteta la anul viitor). Amestecati bine, mai lasati 1minut si stingeti focul.
Pas 7
Amestecul de ceapa cu pasta de rosii se intinde in strat uniform peste piureul de fasole. Se poate servi si imediat sau se pune la frigider si se mananca rece dupa ce se patrund toate aromele.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(5 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (13 voturi)