Ingrediente
●
Fasole uscată albă
300 g
sau luați fasole gata fiartă la conservă
●
Ceapă albă
5 buc
cantitatea de ceapă depinde de preferințele dvs - o puteți micșora sau mări
●
Usturoi
4 buc
4 căței - sau 1 linguriță de usturoi granulat
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
●
Sare
1 lingura
puneți după gust
●
Piper negru
0.25 lingurite
opțional
●
Pastă de tomate
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Fasolea se fierbe în multă apă, cu 2 frunze de dafin, 1 ceapă întreagă și 2-3 linguri de ulei - o fierbeți la foc mic, fără sare, și dacă nu ajunge apă adăugați doar apă clocotită fierbinte. Altfel se întărește și nu va fi atât de bună.
Când este moale, scoateți ceapa, frunza de dafin, scurgeți apa (atenție nu aruncați apa în care a fiert fasolea).
Eu am folosit fasole din aceea mai lungă, cu puncte maronii pe ea, asta am avut în casă și a fost foarte bună.
Pas 2
Peste fasolea scursă adăugați usturoiul pisat, sarea și piperul după gust.
Pas 3
Pisați bine toată fasolea, cu blenderul sau cu presa pentru piure. După ce ați făcut piureul, probați încă o dată de sare, dacă mai este nevoie mai adăugați. Apoi, ca să obțineți un piure mai moale (dacă este mai uscat piureul obținut), puteți să mai adăugați apă în care a fiert fasolea, câte puțin, amestecați până obțineți consistența dorită.
Pas 4
Piureul de fasole îl puneți în farfurii și neteziți cu o lingură, recomand să nu puneți un strat mai gros de 1.5 - 2 cm.
Pas 5
Ceapa se taie solzișori și se călește în mult ulei până se rumenește.
Pas 6
Când începe să se rumenească, adăugați 1-2 linguri de pastă de roșii, boia sau altă pastă de zarzavat preferată (eu pun pastă de zarzavat făcută de mine pentru iarnă, promit rețeta la anul viitor). Amestecați bine, mai lăsați 1 minut și stingeți focul.
Pas 7
Amestecul de ceapă cu pastă de roșii se întinde în strat uniform peste piureul de fasole. Se poate servi și imediat sau se pune la frigider și se mănâncă rece, după ce se pătrund toate aromele.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(5 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (13 voturi)