Hummus cu sfecla rosie

Hummus cu sfecla rosie

Reteta de hummus este destul de simpla si clasica, dar daca vreti un pic sa improvizati puteti obtine hummus cu diverse culori si arome. Una din prefertatele noastre retete de hummus a devenit aceasta varianta cu sfecla rosie. In primul rand pentru ca are un gust foarte bun si echilibrat, sfecla s-a "pupat" perfect aici cu toate ingredientele si a facut hummus-ul deosebit de delicios. Si bineinteles culoarea, foarte frumoasa si atractiva, un roz aprins si apetisant.

Si am zis ca aceasta reteta sa fie cea cu dedicatie pentru sarbatorile indragostitilor - Sf.Valentin si Dragobete - va asigur ca va veti bucura jumatatile mult mai frumos cu un mic dejun cu dragoste, delicios si sanatos.

Eu consider acum aceste sarbatori mai mult comerciale, nu uitati ca dragostea adevarata este cea din fiecare zi, micile atentii, atingeri si priviri. Atunci cand langa persoana iubita este confortabil pur si simplu sa stai in liniste, sa ganditi la fel, sa treceti impreuna peste toate momentele grele sau usoare si fericite. Eu prefer sa primesc florile facute cadou de sot, ca surpiza, intr-o zi obisnuita, cand sunt obosita, cu copii, si ma trezesc cu el la usa cu un buchet de flori, asa, pur si simplu, pentru ca ma iubeste. Si eu la randul meu, incerc sa fac viata in familie si casa cat mai confortabila, stie sigur ca eu il astept cu mancare calda si buna nu pentru ca asa trebuie, dar pentru ca tin la el si este modul meu de a-i arata dragostea mea - sa am grija de el si copiii nostri.

Deci, dragii mei, iubiti-va in fiecare zi!

Ingrediente

Naut fiert
350 g
Sfecla rosie
1 buc
Usturoi(catei)
2 buc
Zeama de lamaie
2 linguri
Tahini
1 linguri
reglati dupa gust
Sare
1 lingurite
dupa gust
Ulei de masline extravirgin
2 linguri

Pasi de urmat

1

Fierbeti nautul din timp - am descris detaliat tot procesul aici, si cum il congelez portii mici pentru hummus.

Sfecla se fierbe sau se coace in cuptor(invelita in folie timp de 1 ora si jumatate). Se curata si se lasa sa se raceasca.

2

Intr-un bol adanc puneti nautul, sfecla taiata bucati, cateii de usturoi, zeama de lamaie, tahini si sarea.

3

Pasati bine cu blenderul vertical - daca va place hummus-ul mai lichid si cremos puteti adauga putina apa calda fiarta pentru a ajunge la consistenta dorita.

Noi il preferam mai pate, sa fie putin mai gros si usor de intins pe paine.

4

De data asta am facut Tahini dupa reteta sugerata de Tiki si am observat ca hummus-ul a fost mult mai aromat si gustos, cel din comert este ceva mai amar si cu miros mai ciudat. Nu ezitati sa-l faceti pt ca este simplu si repede, aveti nevoie doar de susan, ulei si sare.

Va faceti un borcan mic si aveti 1 luna in frigider rezerva pt hummus-uri delicioase.

5

Dupa ce ati pasat bine nautul cu restul de ingrediente il gustati si vedeti cum mai vreti sa-l reglati dupa gustul dvs. Eu de exemplu i-am mai adaugati putina zeama de lamaie si tahini, vedeti cu sarea si alte arome care va plac.

6

Il puneti intr-o farfurie adanca, stropiti deasupra cu ulei de masline si il puteti servi imediat sau lasati in frigider sa se patrunda cateva ore.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:

Comentarii

kmonik
kmonik 12 feb 2016, 11:27

Draga noastra Lena, ne incanti din nou cu o reteta deosebita si nu numai.  Cu siguranta am sa o incerc. Insa mi-a placut  ce ai scris si despre sarbatori si dragostea adevarata...sunt de aceeasi parere cu tine. Sa ai o zi frumoasa!

lena
Elena (lena) 12 feb 2016, 11:51

Multumesc Kmonik, am scris-o sincer :)

Incerc de obicei sa nu personalizez mult retetele, dar nu ma pot abtine intotdeauna.

O zi buna!

andi
andi 12 feb 2016, 12:33

Plecand de la ideea ca la humus tot farmecul e gustul susanului,parca nu l-as dilua cu sfecla ba chiar mai mult,decand am descoperit varianta beiruti,adica scot usturoiul,care vireza gustul putin spre fasolea batuta,si pun boia iute,rezultand o finete superioara,numai asa o fac.Iar sfecla(obligatoriu cuptor) cu hrean nu lipseste din frigider.Te pupam.

tiki
tiki 12 feb 2016, 18:28

Of, Lena ,sincer am lacrimat, ce frumos ai scis. AI PERFECTA DREPTATE, privind sentimentele, dintre cei care se iubesc. Tot mai rar exista in ziua de azi intre cupluri respect si incredere. Ma refer fata de timpurile....mele.

 In legatura cu reteta, cam cata sfecla, ca gramaj,ai folosit? Eu acuma miercuri am facut hummus ca s-a prins postul la catolici.

tiki
tiki 12 feb 2016, 18:31

Of, am uitat bifa, asa ca am revenit si sa-ti multumesc de ...laude. Chiar ca-i bun.

lena
Elena (lena) 12 feb 2016, 19:48

Am pus 130g de sfecla gata coapta si curatata, chiar am cantarit-o dar este plus-minus, o sfecla medie.

Multumesc de comentariu :)