Ingrediente
●
Drojdie uscata
1 lingura
linguri rase
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
●
Faina alba calitate superioara
500 g
Cantitatea este aproximativa, folositi cat va lua aluatul.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Aluatul este asemanator cu cel de paine, doar ca puneti un pic mai putina drojdie. Amestecati 1 pahar de apa calduta cu drojdia, zaharul si jumate de pahar de faina. Lasati 10 min sa se activizeze drojdiile. Apoi adaugati 3-4 linguri de ulei, sarea, faina si amestecati un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini. Il lasati jumate de ora sa creasca si sa se odihneasca.
Pas 2
In acest timp se pregateste umplutura - se taie ceapa si varza marunt, se pun intr-o tigaie cu putin ulei si se calesc.
Pas 3
Lasati la foc mediu si amestecati periodic pana se rumeneste usor. Apoi stingeti focul si lasati sa se racoreasca. Presarati un pic de piper negru si sare(daca varza nu este sarata).
Pas 4
Peste jumatate de ora impartiti aluatul in 3 bile (in poza sunt 6 ca am facut si 3 placinte cu telemea). Le framantati cu putina faina si lasati sa se odihneasca 10 min.
Pas 5
Apoi fiecare bila o intindeti cu facaletul, o ungeti cu ulei si lasati 5-10 min sa se odihneasca. Aici le-am suprapus una peste alta ca sa ocupe mai putin loc.
Pas 6
Apoi fiecare foaie o intideti usor cu mainile pe masa(fara faina). Daca se rupe indindeti cu facaletul.
Presarati umplutura pe 2/3 din foaie.
Pas 7
Rulati foaia, nu uitati sa inchideti marginile putin.
Pas 8
Aceasta rulada o faceti sub forma de melc si o turtiti usor cu mainile.
Pas 9
In asa fel faceti toate 3 placintele, le puneti intr-o tava unsa cu putin ulei si dati la cuptor la temperatura medie.
Pas 10
Cand se rumenesc le scoateti din cuptor si le ungeti imediat cu o pensula cu ulei pe ambele parti.
Pas 11
Le intoarceti cu fundul in sus si lasati sa se racoreasca 10-15 min.
Pas 12
Apoi le portionati cum va place si le mancati cu maaare pofta:)
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(3 placinte mari)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)