Ingrediente
●
Drojdie uscată
1 lingura
linguri rase
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
●
Făină albă calitate superioară
500 g
Cantitatea este aproximativă, folosiți cât va lua aluatul.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Aluatul este asemănător cu cel de pâine, doar că puneți un pic mai puțină drojdie. Amestecați 1 pahar de apă călduță cu drojdia, zahărul și jumate de pahar de făină. Lăsați 10 min să se activeze drojdiile. Apoi adăugați 3-4 linguri de ulei, sarea, făina și amestecați un aluat moale, care să nu se lipească de mâini. Îl lăsați jumate de oră să crească și să se odihnească.
Pas 2
În acest timp se pregătește umplutura - se taie ceapa și varza mărunt, se pun într-o tigaie cu puțin ulei și se călesc.
Pas 3
Lăsați la foc mediu și amestecați periodic până se rumenește ușor. Apoi stingeți focul și lăsați să se răcorească. Presărați un pic de piper negru și sare (dacă varza nu este sărată).
Pas 4
Peste jumătate de oră împărțiți aluatul în 3 bile (în poza sunt 6, că am făcut și 3 plăcinte cu telemea). Le frământați cu puțină făină și lăsați să se odihnească 10 min.
Pas 5
Apoi fiecare bilă o întindeți cu făcălețul, o ungeți cu ulei și lăsați 5-10 min să se odihnească. Aici le-am suprapus una peste alta ca să ocupe mai puțin loc.
Pas 6
Apoi fiecare foaie o întindeți ușor cu mâinile pe masă (fără făină). Dacă se rupe, întindeți cu făcălețul.
Presărați umplutura pe 2/3 din foaie.
Pas 7
Rulați foaia, nu uitați să închideți marginile puțin.
Pas 8
Această ruladă o faceți sub formă de melc și o turtiți ușor cu mâinile.
Pas 9
În așa fel faceți toate 3 plăcintele, le puneți într-o tavă unsă cu puțin ulei și dați la cuptor la temperatură medie.
Pas 10
Când se rumenesc, le scoateți din cuptor și le ungeți imediat cu o pensulă cu ulei pe ambele părți.
Pas 11
Le întoarceți cu fundul în sus și lăsați să se răcorească 10-15 min.
Pas 12
Apoi le porționați cum vă place și le mâncați cu maaare poftă :)
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(3 plăcinte mari)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)