Brioșe aperitiv cu cașcaval și ciuperci (Rețetă Tupperware)

Brioșe aperitiv cu cașcaval și ciuperci (Rețetă Tupperware)

Rețeta am preluat-o din cartea de rețete Tupperware și am și testat-o împreună cu câțiva din voi la Atelierul de Gătit - au fost foarte bune, simple și repede de preparat. Chiar vă recomand să le încercați și să le aveți în vedere la orice ocazie. Acasă Sofia nu mănâncă ciuperci, aici în brioșe le-a acceptat și mâncat foarte bine.

Din aceste cantități ies 10 brioșe, dacă vreți să faceți mai multe sau un chec (merge și așa) ar fi bine să dublați cantitățile. Eu am făcut și am testat formele de brioșe din silicon de la Tupperware, foarte bune - le recomand.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
200 ml
   
Cascaval
50 g
   
Zahar
0.5 lingurite
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Sare,piper
0.5 lingurite
   
Lapte
75 ml
   
Ciuperci conservate
100 g
scurse bine de apă
Ulei de floarea soarelui
1 lingura
   
Oua
1 buc
   

Pasi de urmat

Pas 1

Mai întâi amestecați ingredientele uscate într-un bol, plus cașcavalul dat prin răzătoare măruntă.

Brioșe aperitiv cu cașcaval și ciuperci (Rețetă Tupperware) - Pas 1
Pas 2

În alt bol amestecați laptele, oul, ciupercile tăiate mărunt și uleiul.

Brioșe aperitiv cu cașcaval și ciuperci (Rețetă Tupperware) - Pas 2
Pas 3

Adăugați amestecul lichid la cel cu ingredientele uscate și amestecați totul bine cu un tel să nu fie cocoloașe.

Brioșe aperitiv cu cașcaval și ciuperci (Rețetă Tupperware) - Pas 3
Pas 4

Umpleți formele de brioșe (eventual din silicon) cam la 2/3 din înălțime.

Brioșe aperitiv cu cașcaval și ciuperci (Rețetă Tupperware) - Pas 4
Pas 5

Puneți tava la cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute, până se rumenesc frumos.

Brioșe aperitiv cu cașcaval și ciuperci (Rețetă Tupperware) - Pas 5
Pas 6

Sunt bune și calde și reci, chiar vă recomand și ca aperitiv festiv și ca o delectare rapidă în familie.

Dacă vă interesează formele de brioșe o puteți contacta pe Dna Elena Răducu pentru informații și prețuri:

[email protected], 0723590128

Poftă Bună!

Brioșe aperitiv cu cașcaval și ciuperci (Rețetă Tupperware) - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (10-12 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 4 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 29

Cristina P.
Cristina P. 21 Dec 2024, 16:09

Am facut briosele, au iesit delicioase. Am pus in ele cascaval, sunca si porumb.Au crescut si s-au copt foarte bine.  Singura problema a fost ca se simte gustul de praf de copt, ce pot sa fac sa nu se mai simta?

Poza mea pentru reteta:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 25 Oct 2017, 21:01

au iesit foarte bune! am facut pentru petrecerea baietelului meu,  le recomand pentru petreceri de copii, usor de mancat si nu fac firimituri  .

Nota mea pentru reteta:
luminitaiasi
luminitaiasi 06 Oct 2016, 19:20

Poate ca n-au crescut atat de multe ca in alte dati (am facut deja reteta de cateva ori), dar au fost la fel de repede mancate de catre copii. Foarte, foarte bune briosele astea si, mai important, foarte consistente. Maine am pachetelul pentru scoala asigurat

Poza mea pentru reteta:
Marusea
Marusea 08 Jul 2015, 10:18

iată așa mi-a ieșit brioșele 

Poza mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 25 Dec 2013, 21:56

Buneee taree aceste briose! Multumim! 

Fetita mea mai nu plangea cand a vazut ca pun in aluatul de briose ciuperci, cascaval :))) Eu nu i-am facut pana acum decat briose dulci, asa ca pentru  ea a fost o descoperire. 

Sarbatori fericite tuturor! 

Poza mea pentru reteta:
rov
rov 19 Jun 2013, 17:05

HA! Am refacut azi reteta, si mi-a iesit, dar cu faina cu volum de 200 ml (deci 140 g).  In poza e si rulada rapida facuta tot azi... :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Karisha
Karisha 14 Apr 2013, 19:38

Lena, mersi pentru reteta minunata!

Poza mea pentru reteta:
soni
soni 10 Feb 2013, 11:50

Am apucat sa fac si eu o poza inainte sa fie infulecate :)

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 27 Dec 2011, 22:19

A, sa mai spun ca am folosit forme de hartie, dar frumoase de Craciun. Si pe deasupra am ornat cu bucatele de masline.

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 27 Dec 2011, 22:02

Foarte buna reteta, Lena, si mai deosebita. Numai ca eu am pus si niste branza rasa si nu mai mi-au crescut asa frumos, dar au fost bune la gust, asta conteaza.  

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile