Am avut o mica dilema cu aceasta reteta, nu stiam cum sa le spun mai bine - clatite sau chiftele, parca sunt jumi-juma. Nu sunt clatite clasice subtiri, despre astea vom vorbi altadata, nici chiftele, asa cum sunteti obisnuiti sa le vedeti - mai groase si mici. Totusi am zis sa fie clatite, mai groase si fragede - le-am gatit ca pe niste clatite/pancakes, deci asa sa fie.
Sunt improvizatie rapida, eram cam sceptica pana le-am gustat si am vazut ca dispar repede de pe farfurie. Si copiii, si noi adultii le-am savurat simple si cu iaurt - pe tati a trebuit sa-l opresc, sa mai lase copiilor, ca ei rumega mai incet :)
Am primit comenzi sa le mai gatesc asa clatite si declaratii de la ai mei, ca acum mai au o mancare preferata cu spanac - pe langa ouale ochiuri cu spanac si placinta rapida cu spanac si branza. Chiar eu sunt impresionata ce minuni delicioase pot gati cu spanac, cand inca vreo 6 ani in urma nu-l puteam suporta sub nici o forma, si ma miram de ce il cumpara lumea asa disperata in piata :)) Si acum sunt cu rezerve congelate de mine, minim 10 pungi in congelator - oparit si scurs.
Ca sa le faceti si mai sanatoase puteti adauga 2-3 linguri de fulgi de ovaz fini in aluat.