Clatite de spanac

Clatite de spanac

Am avut o mica dilema cu aceasta reteta, nu stiam cum sa le spun mai bine - clatite sau chiftele, parca sunt jumi-juma. Nu sunt clatite clasice subtiri, despre astea vom vorbi altadata, nici chiftele, asa cum sunteti obisnuiti sa le vedeti - mai groase si mici. Totusi am zis sa fie clatite, mai groase si fragede - le-am gatit ca pe niste clatite/pancakes, deci asa sa fie.

Sunt improvizatie rapida, eram cam sceptica pana le-am gustat si am vazut ca dispar repede de pe farfurie. Si copiii, si noi adultii le-am savurat simple si cu iaurt - pe tati a trebuit sa-l opresc, sa mai lase copiilor, ca ei rumega mai incet :)

Am primit comenzi sa le mai gatesc asa clatite si declaratii de la ai mei, ca acum mai au o mancare preferata cu spanac - pe langa ouale ochiuri cu spanac si placinta rapida cu spanac si branza. Chiar eu sunt impresionata ce minuni delicioase pot gati cu spanac, cand inca vreo 6 ani in urma nu-l puteam suporta sub nici o forma, si ma miram de ce il cumpara lumea asa disperata in piata :)) Si acum sunt cu rezerve congelate de mine, minim 10 pungi in congelator - oparit si scurs.

Ca sa le faceti si mai sanatoase puteti adauga 2-3 linguri de fulgi de ovaz fini in aluat.

Ingrediente

Spanac
300 g
oparit(sau decongelat) si bine scurs de apa
Oua
3 buc
Lapte batut/iaurt/chefir
250 ml
Sare
0.5 lingurite
Faina
100 g
Praf de copt
10 g
1 plic
Branza telemea
50 g

Pasi de urmat

1

Aveti grija sa spalati-opariti spanacul sau il decongelati si scurgeti bine de apa.

2

Intr-un robot puneti spanacul, ouale, iaurtul si sarea.

3

Amestecati bine - la mine spanacul nu s-a facut foarte marunt, daca il vreti mai pasta mixati mai mult sau folositi un blender vertical.

4

Turnati amestecul de spanac intr-un bol, adaugati faina si praful de copt, amestecati bine cu un tel sa nu fie cocoloase.

5

La urma adaugati branza telemea, rasa sau marutita cu mainile, amestecati.

6

Incingeti bine o tigaie antiaderenta, cu o lingura puneti cate putin aluat si il nivelati/intindeti ca pe o clatita mica. Nu le faceti prea subtiri, trebuie sa fie cam de 5-6mm grosime.

Observati ca nu folosesc ulei in tigaie, nu e necesar.

7

Se coc bine pe ambele parti, folositi o spatula pentru a le intoarce mai repede si usor.

Aveti grija focul su tigaie sa fie mediu spre mic, sa se coaca in voie si sa nu arda.

8

Le serviti calde(mie anume calde si reci mi-au placut, nu fierbinti) cu putin iaurt, eventual amestecat cu putin usturoi.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 600 grame
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

DianaSi
Diana (DianaSi) 26 sep 2018, 19:07

Delicioase clatite! Fetitele mele "nemancatoare" de spanac... le-au papat cu placere

Multumim, Lena, pentru retete si inspiratie

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Diana (DianaSi) 26 sep 2018, 19:40

Cu drag! 😘

blue eyes
blue eyes 21 apr 2016, 21:34

sunt foarte bune, le-am facut si eu

Diana Pirtac
Diana (Diana Pirtac) 02 feb 2016, 09:51

Multumesc mult de tot! :)

tiki
tiki 30 ian 2016, 22:13

Offfffffff, nota.

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 30 ian 2016, 22:13

Buna seara. Mama.., ce bunatate !!! Cum se spune :Batranii dau in mintea copiilor. Asa ca si mie mi-au placut .Am mancat vreo 4 cu smantana cu usturoi. Bine ca nu am cu cine sa ma pup. .Voua pupici.

Poza mea pentru reteta:
Maruntica
Maruntica 28 ian 2016, 23:40

O ideie minunata, multumesc Lena !

Florya
Florya 27 ian 2016, 18:32

Buna! Sunt delicioase aceste clatite, le-am pregatit ieri la cina si toata lumea le-a mancat cu mare pofta! Mulțumim pentru rețeta!

Nota mea pentru reteta:
Norica
Norica 26 ian 2016, 05:25

Ce idee buna; nu mai stiam ce fac la micul dejun ca sa nu fie plictisitor sau pentru cina. O sa va povestesc parerea baietilor mei carnivori.

 Socrul meu, panamez, la orice omleta arunca si citeva frunze de spanac proaspat( zicea ca da energie pentru toata ziua). Am citeva vecine pe strada care sint pensionare si toate au ghivece cu spanac. Motivul: ar prelungi instalarea Alzheimer. Asa ca ceva o fi cu spanacul acesta.

Multumesc Lena pentru toate retetele trimise, gustoase si aratoase. Multe salutari din Panama

Diana Pirtac
Diana (Diana Pirtac) 25 ian 2016, 12:29

Reteta perfecta pentru  micuti:) Multumim!

Off-topic: poti te rog sa recomanzi marca la tigaie (daca ai voie) pt gatit fara ulei?  Am o mare dilema la acest capitol :)

lena
Elena (lena) Diana (Diana Pirtac) 25 ian 2016, 12:37

Eram sigura ca vor aprecia reteta in primul rand mamicile. Aveti grija sa faceti mai multe, ca si noi, adultii, ne-am cam aruncat pe ele :)

Diana, nu e nici un secret, nu sunt sponsorizata aici, mai ales la tigai nu fac compromisuri. Lucrez de 1an cu tigaile Blaumann cu 3 straturi de marmura, recomandate de cineva, sunt f.multumita de ele. Problema este ca nu se gasesc la orice colt, mai mult in magazinele online. Dai o cautare dupa marca si cuvantul "marmura", si le cauti pe cele cu 3 straturi, tin mai mult si mai bine. Aici in poza e tigaia de 28cm adanca, preferata mea.

ianadeea
Andreea (ianadeea) 25 ian 2016, 11:53

Lena, reteta asta mi se pare geniala, mai ales pt puiuti. Al meu iubeste spanacul, dar e fain sa-l mai gatesti si altfel decat clasic. Sincer sa zic intrasem pe site sa caut reteta ta de turte cu telemea, care le-a topit piciul meu, dar dand de asa "clatite" minunate, si si cu telemea in compozitie, m-am razgandit subit. Le fac musai zilele astea, si sunt 100% sigura ca vor fi un succes. Multumesc frumos, pupici. 

Arata toate comentariile