Am avut o mică dilemă cu această rețetă, nu știam cum să le spun mai bine - clătite sau chiftele, parcă sunt jumi-juma. Nu sunt clătite clasice subțiri, despre astea vom vorbi altădată, nici chiftele, așa cum sunteți obișnuiți să le vedeți - mai groase și mici. Totuși am zis să fie clătite, mai groase și fragede - le-am gătit ca pe niște clătite/pancakes, deci așa să fie.
Sunt improvizație rapidă, eram cam sceptică până le-am gustat și am văzut că dispar repede de pe farfurie. Și copiii, și noi adulții le-am savurat simple și cu iaurt - pe tati a trebuit să-l opresc, să mai lase copiilor, că ei rumegă mai încet :)
Am primit comenzi să le mai gătesc așa clătite și declarații de la ai mei, că acum mai au o mâncare preferată cu spanac - pe lângă ouăle ochiuri cu spanac și plăcinta rapidă cu spanac și brânză. Chiar eu sunt impresionată ce minuni delicioase pot găti cu spanac, când încă vreo 6 ani în urmă nu-l puteam suporta sub nicio formă, și mă miram de ce îl cumpără lumea așa disperată în piață :)) Și acum sunt cu rezerve congelate de mine, minim 10 pungi în congelator - opărit și scurs.
Ca să le faceți și mai sănătoase puteți adăuga 2-3 linguri de fulgi de ovăz fini în aluat.