Mancare de vinete cu naut

Mancare de vinete cu naut

Rafoind zilele trecute una din cartile de bucate(majoritatea in format electronic, bineinteles, apropo o buna metoda de a economisi spatiul din dulapurile cu carti) am dat peste asa o combinatie de legume si mi s-a parut foarte interesanta. Poate si din cauza ca in acel moment chiar nu aveam chef de mancare cu carne la amiaza, dar oricum trebuia sa mananc ceva satios si cu proteine.

A fost un pranz minunat, mancarica delicioasa si satioasa combinata cu salata racoritoare de rosii cu iaurt s-au "pupat" perfect cu caldura de afara si gustul nostru.

Naut am folosit din acela fiert si congelat/decongelat, cand v-am explicat cum fac eu cu fierberea nautului in una din postarile anterioare.

Ingrediente

Naut fiert
300 g
puteti folosi si din conserva sau congelat
Vinete
1 buc
Ceapa alba
1 buc
Rosii
400 g
2-3 rosii medii
Usturoi(catei)
3 buc
Ulei
2 linguri
Patrunjel verde
2 linguri
optional mai puteti folosi si 1 lingura de boia dulce sau iute dupa preferinte

Pasi de urmat

1

Incingeti bine o tigaie cu 1 lingura de ulei in ea(aveti grija chiar sa fie incins uleiul).

Adaugati cubuletele de vinete si caliti timp de 10-15 minute pana se rumenesc frumos.

2

Cand sunt gata puneti vinetele intr-o farfurie si lasati la o parte.

3

In tigaie mai puneti 1 lingura de ulei, jumate de pahar de apa, ceapa si usturoiul tocate marunt - caliti pana se evapora apa si ceapa incepe sa se rumeneasca.

4

Adaugati rosiile pasate intr-un robot/blender - sau tocate simplu de mana.

Eu nu le curat de coaja, doar de cotor.

Aici puteti adauga si putina boia dulce/iute de ardei - amestecati si lasati sa fiarba cam 5-10 minute.

5

Sosul trebuie sa fiarba bine, pana incepe sa se ingroase si are o culoare de rosu mai inchis.

Potriviti de sare dupa gust.

6

Adaugati in sos nautul scurs bine de apa/zeama - amestecati si lasati sa mai fiarba 3-4 minute.

7

Apoi puneti cubuletele calite de vinete, amestecati si mai lasati 2 minute pe foc.

8

Si la final adaugati patrunjelul tocat, amestecati si opriti focul.

9

Mancarica este delicioasa si calda si rece, sotul meu care nu este amator de naut a apreciat-o si a fost placut surprins - singura problema este ca s-a terminat cam repede :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame (2 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

tiki
tiki 28 aug 2018, 23:16

Am facut si eu aceasta mancarica, doar ca am inlocuit nautul cu soia. Multumesc de reteta. Foarte buna si satioasa.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LacriBejan909
Lacri Bejan (LacriBejan909) 30 aug 2016, 08:23

Probat!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Mona-LisaVieru525
Mona-Lisa Vieru (Mona-LisaVieru525) 09 iun 2016, 15:01

O incantare pentru papilele mele gustative ! Multumesc pentru reteta, LaLena !

Nota mea pentru reteta:
blanca
blanca 06 apr 2016, 11:03

Draga Lena, e o mancare minunata!! Merci, pt idei. 

ninela
ninela 20 sep 2014, 15:35

tocmai am terminat aceasta excelenta mancarica!super combinatia si foarte buna;merci 

marigeo
marigeo 31 mar 2014, 15:57

foarte buna...nu stiam de combinatia asta cu toate ca-s mare mancatoare de naut.am facut reteta ta,si e buna tare.multumesc

lena
Elena (lena) 03 aug 2013, 09:50

Ma bucur ca v-a placut! Sa aveti pofta buna si sanatate!

Kolea
Kolea 03 aug 2013, 00:45

Buna Lena,

Am pregatit si eu aceasta mancare, dubland cantitatile.Un gust excelent.Am servit aceasta mancare cu orez fiert si salata.Sanatate curata!

Nota mea pentru reteta:
mariam
mariam 01 aug 2013, 01:22

e o reteta marocana, prezentata pe youtube in multe variante, asta pare cea mai simpla, maine o incerc si va spun ce a iesit!

Lia1
Lia1 29 iul 2013, 22:38

Dar n-o fi cam grea combinatia de vinete cu naut?

lena
Elena (lena) Lia1 30 iul 2013, 07:28

Pai este o mancare  - este normal sa fie satioasa, nu? Eu inteleg termenul de "grea' ca este cu mult ulei - aici nu este cazul.

Mai grea este carnea, cartofii, pastele, etc. Nautul este perfect, cremos, gustos, satios si se potriveste perfect cu vinetele.

Arata toate comentariile