Omletă de tofu

Omletă de tofu

Și înainte să închideți pagina când vedeți titlul rețetei (știu că pentru mulți tofu este un aliment neapetisant) citiți rețeta, link-ul pe care vi-l dau și recomandările mele. Fiindcă într-un regim vegetarian sau în post principala problemă este să găsești o sursă bună de calciu și proteine, trebuie foarte atent de ales alimentele pe care le consumați - să fiți deschiși la informație nouă și să testați, încercați - sigur veți fi în situația mea, mi-am schimbat complet atitudinea față de brânza tofu.

Este un aliment perfect - are puține calorii, maxim de proteine, calciu, seleniu, etc - vedeți aici un articol mai amplu. Și foarte important este de natură vegetală, deci zero colesterol.

Bun, și acum partea importantă - cum să-l facem și gustos, pentru că mulți care au gustat tofu prima dată au strâmbat bine din nas. Caracteristica lui principală - nu are un gust evident și se poate combina și lucra cu diverse arome. Vă propun acum o variantă de omletă de tofu, am făcut-o din Cartea de rețete de la Herghelia, sinceră să fiu nu a fost o singură încercare - din prima am mai greșit, pe urmă nu am ales un tofu corect dar până la urmă am ajuns la un rezultat foarte bun.

Pentru această rețetă alegeți TOFU NATUR (nu în saramură, în ulei sau cu alte arome), urmați exact pașii - la cel cu mirodeniile puteți improviza după bunul plac, dar pentru prima dată încercați varianta mea.

Despre gust - este delicioasă, foarte mult seamănă cu omleta clasică de ouă - și ca un prim indicator, Sofia a mâncat un bol cu omletă amestecată cu puțină brânzică de vaci, și nu a lăsat nicio firimitură din ea. Și să mă credeți că este destul de mofturoasă la mâncare, omleta clasică este una din mâncărurile ei preferate - aici cu tofu nu a observat șmecheria :)

Deci, o mâncare obligatoriu de încercat pentru cei ce țin la siluetă, un stil de alimentație sănătos și bineînțeles pentru vegetarieni sau cine postește.

Ingrediente

Tofu natur
300 g
   
Ceapă albă
1 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
1 lingura
   
Praf de curry
0.5 lingurite
alegeți curry dulce sau curcuma - sunt pentru culoare și o aromă mai plăcută
Ierburi uscate(busuioc, pătrunjel,etc)
0.5 lingurite
   
Sare
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Aceasta este brânza tofu din care prefer să fac omletă - are un gust neutru cu care se poate lucra foarte bine.

Omletă de tofu - Pas 1
Pas 2

Cu o furculiță pisați puțin brânza.

Omletă de tofu - Pas 2
Pas 3

Ceapa o curățați, tăiați mărunt și o puneți la călit cu jumătate de pahar de apă și 1 lingură de ulei.

Se lasă până se înmoaie puțin - amestecați periodic.

Omletă de tofu - Pas 3
Pas 4

După ce s-a făcut ceapa adăugați tofu pisat, amestecați bine.

Omletă de tofu - Pas 4
Pas 5

Lăsați să se călească bine cam 5-10 minute până se mai evaporă lichidul pe care îl are. Să știți că nu se prinde ca o omletă clasică, va avea textura omletei zdrențuroase.

Omletă de tofu - Pas 5
Pas 6

Apoi adăugați mirodeniile, potriviți de sare și mai lăsați 2-3 minute să se pătrundă.

Omletă de tofu - Pas 6
Pas 7

Și gata omleta, este la fel de bună și rece și caldă.

Optional după prima încercare, puteți varia și adăuga alte legume - ciuperci, ardei, roșii, etc.

Poftă Bună!

Omletă de tofu - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (3 porții)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Lilicica
Lilia (Lilicica) 16 Mar 2011, 16:51

Mie tofu imi place si asa, in salate, sandvish-uri. Dar, azi, am fost si am cumparat tofu natural si o sa incerc si omleta. Mai variem :) Merci de reteta si idee

Nota mea pentru rețetă:
Karen
Karen 18 Mar 2011, 01:22

il am in frigider cred ca de 2 sapt ,l-am luat ca arata ca un cas in zer...asa pofta mi-a facut.gustul nu mi-a placut si nu am stiut ce as putea face cu el.ce bine ca ai pus reteta asta!!!!

multumesc!!!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
tabita17
Tabita Iordache (tabita17) 14 Feb 2014, 07:02

chiar acum cateva minute am terminat de savurat omleta mea cu tofu ..eu am folosit ceapa verde si am pus si niste ciupercute..rezultatul a fost fascinant..multumesc Lena pentru inspiratie , tot ce am incercat de la tine a fost grozav spor in continuare la gatit!!

Poza mea pentru rețetă:
CalinaG
CalinaG 02 Apr 2014, 12:16

Spuneti-mi va rog de unde cumparati branza tofu? Eu am incercat o varianta in saramura dar nu am putut sa o mancam in niciun fel. E si foarte sarata. Eu caut in special pentru fetita mea care e alergica la proteina din laptele de vaca si as vrea sa pot sa-i dau si tofu ca o alta sursa de proteine si calciu.

Multumesc.

lena
Elena (lena) CalinaG 02 Apr 2014, 12:19

Vedeti ca aveti poza la primul pas, de la Fitto-Fit este. O iau de obicei de la Plafar din pta Crangasi, era si la Cora.

Chestia cu saratul se rezolva - o puneti pentru 5-6 ore in apa rece si se desareaza.

MihaelaAlexandrescu473
Mihaela Alexandrescu (MihaelaAlexandrescu473) CalinaG 29 Dec 2017, 18:13

Daca e prea sarata incercati si puneti o in apa la desarat. Eu asa fac pentru baiatul meu

CalinaG
CalinaG 02 Apr 2014, 12:45

Multumesc mult.

amavio
amavio 16 Apr 2019, 20:12

Cu un tofu luat de la Lidl (marca Toppo - n-am mai văzut până acum la tofu, doar la burta de vită), a ieșit o minunăție. Aproape nici nu sesizezi deosebirea față de o omletă reală, scrob ca la Moldova. Eu am pus și câteva ciuperci medii, tăiate feliuțe, și - pentru că aveam prin frigider rămase, câteva frunze de busuioc, rupte în mână.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
AlinaGeorgianaNegrescu448
Ali N (AlinaGeorgianaNegrescu448) 26 Apr 2019, 18:48

Eu fac omleta de tofu cam de 3 ani si mi se pare mai buna decat cea de ou. Folosesc tofu afumat, ceapa verde si ardei rosu. E o minunatie.