Si inainte sa inchideti pagina cand vedeti titlul retetei (stiu ca pt multi tofu este un aliment neapetisant) cititi reteta, link-ul care vi-l dau si recomandarile mele. Fiindca intr-un regim vegetarian sau in post principala problema este sa gasesti o sursa buna de calciu si proteine, trebuie foarte atent de ales alimentele pe care le consumati - sa fiti deschisi la informatie noua si sa testati, incercati - sigur veti fi in situatia mea, mi-am schimabt complet atitudinea fata de branza tofu.
Este un aliment perfect - are putine calorii, maxim de proteine, calciu, seleniu, etc - vedeti aici un articol mai amplu. Si foarte important este de natura vegetala, deci zero colesterol.
Bun, si acum partea importanta - cum sa-l facem si gustos, pentru ca multi care au gustat tofu prima data au strambat bine din nas. Caractesristica lui principala - nu are un gust evidentiat si se poate combina si lucra cu diverse arome. Va propun acum o varianta de omleta de tofu, am facut-o din Cartea de retete de la Herghelia, sincera sa fiu nu a fost o singura incercare - din prima am mai gresit, pe urma nu am ales un tofu corect dar pana la urma am ajuns la un rezultat f.bun.
Pentru aceasta reteta alegeti TOFU NATUR (nu in saramura, in ulei sau cu alte arome), urmati exact pasii - la cel cu mirodeniile puteti improviza dupa bunul plac, dar pt prima data incercati varianta mea.
Despre gust - este delicioasa, foarte mult seamana cu omleta clasica de oua - si ca un prim indicator, Sofia a mancat un bol cu omleta amestecata cu putina branzica de vaci, si nu a lasat nici o faramitura din ea. Si sa ma credeti ca este destul de mofturoasa la mancare, omleta clasica este una din mancarurile ei preferate - aici cu tofu nu a observat smekeria :)
Deci, o mancare obligatoriu de incercat pentru cei ce tin la silueta, un stil de alimentatie sanatos si bineinteles pentru vegetarieni sau cine posteste.