Omleta de tofu

Omleta de tofu

Si inainte sa inchideti pagina cand vedeti titlul retetei (stiu ca pt multi tofu este un aliment neapetisant) cititi reteta, link-ul care vi-l dau si recomandarile mele. Fiindca intr-un regim vegetarian sau in post principala problema este sa gasesti o sursa buna de calciu si proteine, trebuie foarte atent de ales alimentele pe care le consumati - sa fiti deschisi la informatie noua si sa testati, incercati - sigur veti fi in situatia mea, mi-am schimabt complet atitudinea fata de branza tofu.

Este un aliment perfect - are putine calorii, maxim de proteine, calciu, seleniu, etc - vedeti aici un articol mai amplu. Si foarte important este de natura vegetala, deci zero colesterol.

Bun, si acum partea importanta - cum sa-l facem si gustos, pentru ca multi care au gustat tofu prima data au strambat bine din nas. Caractesristica lui principala - nu are un gust evidentiat si se poate combina si lucra cu diverse arome. Va propun acum o varianta de omleta de tofu, am facut-o din Cartea de retete de la Herghelia, sincera sa fiu nu a fost o singura incercare - din prima am mai gresit, pe urma nu am ales un tofu corect dar pana la urma am ajuns la un rezultat f.bun.

Pentru aceasta reteta alegeti TOFU NATUR (nu in saramura, in ulei sau cu alte arome), urmati exact pasii - la cel cu mirodeniile puteti improviza dupa bunul plac, dar pt prima data incercati varianta mea.

Despre gust - este delicioasa, foarte mult seamana cu omleta clasica de oua - si ca un prim indicator, Sofia a mancat un bol cu omleta amestecata cu putina branzica de vaci, si nu a lasat nici o faramitura din ea. Si sa ma credeti ca este destul de mofturoasa la mancare, omleta clasica este una din mancarurile ei preferate - aici cu tofu nu a observat smekeria :)

Deci, o mancare obligatoriu de incercat pentru cei ce tin la silueta, un stil de alimentatie sanatos si bineinteles pentru vegetarieni sau cine posteste.

Ingrediente

Tofu natur
300 g
Ceapa alba
1 buc
Ulei de floarea soarelui
1 linguri
Praf de curry
0.5 lingurite
alegeti curry dulce sau curcuma - sunt pt culoare si o aroma mai placuta
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
0.5 lingurite
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Aceasta este branza tofu din care prefer sa fac omleta - are un gust neutru cu care se poate lucra foarte bine.

2

Cu o furculita pisati putin branza.

3

Ceapa o curatati, taiati marunt si o puneti la calit cu jumatate de pahar de apa si 1 lingura de ulei.

Se lasa pana se inmoaie putin - amestecati periodic.

4

Dupa ce s-a facut ceapa adaugati tofu pisat, amestecati bine.

5

Lasati sa se caleasca bine cam 5-10 minute pana se mai evapora lichidul care il are. Sa stiti ca nu se prinde ca o omleta clasica, va avea textura omletei zdrenturoase.

6

Apoi adaugati mirodeniile, potriviti de sare si mai lasati 2-3 minute sa se patrunda.

7

Si gata omleta, este la fel de buna si rece si calda.

Optional dupa prima incercare, puteti varia si adauga alte legume - ciuperci, ardei, rosii, etc.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 300 grame (3 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Comentarii

Lilicica
Lilia (Lilicica) 16 mar 2011, 16:51

Mie tofu imi place si asa, in salate, sandvish-uri. Dar, azi, am fost si am cumparat tofu natural si o sa incerc si omleta. Mai variem :) Merci de reteta si idee

Nota mea pentru reteta:
Karen
Karen 18 mar 2011, 01:22

il am in frigider cred ca de 2 sapt ,l-am luat ca arata ca un cas in zer...asa pofta mi-a facut.gustul nu mi-a placut si nu am stiut ce as putea face cu el.ce bine ca ai pus reteta asta!!!!

multumesc!!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
tabita17
Tabita Iordache (tabita17) 14 feb 2014, 07:02

chiar acum cateva minute am terminat de savurat omleta mea cu tofu ..eu am folosit ceapa verde si am pus si niste ciupercute..rezultatul a fost fascinant..multumesc Lena pentru inspiratie , tot ce am incercat de la tine a fost grozav spor in continuare la gatit!!

Poza mea pentru reteta:
CalinaG
CalinaG 02 apr 2014, 12:16

Spuneti-mi va rog de unde cumparati branza tofu? Eu am incercat o varianta in saramura dar nu am putut sa o mancam in niciun fel. E si foarte sarata. Eu caut in special pentru fetita mea care e alergica la proteina din laptele de vaca si as vrea sa pot sa-i dau si tofu ca o alta sursa de proteine si calciu.

Multumesc.

lena
Elena (lena) CalinaG 02 apr 2014, 12:19

Vedeti ca aveti poza la primul pas, de la Fitto-Fit este. O iau de obicei de la Plafar din pta Crangasi, era si la Cora.

Chestia cu saratul se rezolva - o puneti pentru 5-6 ore in apa rece si se desareaza.

MihaelaAlexandrescu473
Mihaela Alexandrescu (MihaelaAlexandrescu473) CalinaG 29 dec 2017, 18:13

Daca e prea sarata incercati si puneti o in apa la desarat. Eu asa fac pentru baiatul meu

CalinaG
CalinaG 02 apr 2014, 12:45

Multumesc mult.

amavio
amavio 16 apr 2019, 20:12

Cu un tofu luat de la Lidl (marca Toppo - n-am mai văzut până acum la tofu, doar la burta de vită), a ieșit o minunăție. Aproape nici nu sesizezi deosebirea față de o omletă reală, scrob ca la Moldova. Eu am pus și câteva ciuperci medii, tăiate feliuțe, și - pentru că aveam prin frigider rămase, câteva frunze de busuioc, rupte în mână.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AlinaGeorgianaNegrescu448
Ali N (AlinaGeorgianaNegrescu448) 26 apr 2019, 18:48

Eu fac omleta de tofu cam de 3 ani si mi se pare mai buna decat cea de ou. Folosesc tofu afumat, ceapa verde si ardei rosu. E o minunatie.