Supă cremă cu țelină și conopidă
Vă spuneam că de la un timp am început să fac des supe-creme, sunt foarte bune - gustoase, sănătoase, simplu de preparat și arată f. bine. Dacă aveți mofturoși în familie cu legumele, sigur îi rezolvați cu supa-cremă, nu-și va da seama ce are acolo, dar gustul le place - testat și pe copilași f. mofturoși:)
Ar fi bine să o combinați cu niște crutoane pt consistență și aromă în plus, aveți o Rețetă de crutoane aromate pe site.
Dacă nu sunteți în post, puteți adăuga în supă și smântână dulce, cam 100 ml, pt un gust mai intens - dar vă garantez - și în varianta de post este ff aromată și bună.
Ingrediente
●
Rădăcină de țelină
200 g
o rădăcină medie/mică
●
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
●
Pătrunjel uscat
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătiți legumele - le spălați, curățați, etc..
Pas 2
Într-o cratiță puneți legumele tăiate bucăți mari, turnați cam 2 litri de apă și puneți oala pe foc.
Pas 3
Când începe să fiarbă, adăugați uleiul, frunza de dafin, faceți focul mic și lăsați să fiarbă domol cam 40 de minute.
Pas 4
După acest timp, scoateți frunza de dafin și blendați bine compoziția.
Pas 5
Potriviți de sare, dacă o vreți mai lichidă adăugați apă fiartă sau puțină smântână lichidă dulce.
Adăugați pătrunjelul, lăsați să fiarbă 1 minut.
Pas 6
Și gata, serviți cu crutoane și eventual smântână.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 l
(4-5 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)