Supa crema cu telina si conopida
Va spuneam ca de la un timp am inceput sa fac des supe-creme, sunt foarte bune - gustoase, sanatoase, simplu de preparat si arata f. bine. Daca aveti mofturosi in familie cu legumele, sigur ii rezolvati cu supa-crema, nu-si va da seama ce are acolo, dar gustul le place - testat si pe copilasi f.mofturosi:)
Ar fi bine sa o combinati cu niste crutoane pt consistenta si aroma in plus, aveti o Reteta de crutoane aromate pe site.
Daca nu sunteti in post, puteti adauga in supa si smantana dulce, cam 100 ml, pt un gust mai intens - dar va garantez - si in varianta de post este ff aromata si buna.
Ingrediente
●
Radacina de telina
200 g
o radacina medie/mica
●
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
●
Patrunjel uscat
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatit legumele - le spalati, curatati, etc..
Pas 2
Intr-o cratita puneti legumele taiate bucati mari, turnati cam 2 litri de apa si puneti oala pe foc.
Pas 3
Cand incepe sa fiarba, adaugati uleiul, frunza de dafin, faceti focul mic si lasati sa fiarba domol cam 40 de minute.
Pas 4
Dupa acest timp, scoateti frunza de dafin si blendati bine compozitia.
Pas 5
Potriviti de sare, daca o vreti mai lichida adaugati apa fiarta sau putina smantana lichida dulce.
Adaugati patrunjelul, lasati sa fiarba 1 minut.
Pas 6
Si gata, serviti cu crutoane si eventual smantana.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 l
(4-5 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)