Supă cremă cu țelină și conopidă

Supă cremă cu țelină și conopidă

Vă spuneam că de la un timp am început să fac des supe-creme, sunt foarte bune - gustoase, sănătoase, simplu de preparat și arată f. bine. Dacă aveți mofturoși în familie cu legumele, sigur îi rezolvați cu supa-cremă, nu-și va da seama ce are acolo, dar gustul le place - testat și pe copilași f. mofturoși:)

Ar fi bine să o combinați cu niște crutoane pt consistență și aromă în plus, aveți o Rețetă de crutoane aromate pe site.

Dacă nu sunteți în post, puteți adăuga în supă și smântână dulce, cam 100 ml, pt un gust mai intens - dar vă garantez - și în varianta de post este ff aromată și bună.

Ingrediente

Rădăcină de țelină
200 g
o rădăcină medie/mică
Conopidă
200 g
   
Ceapă albă
1 buc
   
Dovlecel
100 g
   
Cartofi
1 buc
   
Foaie de dafin
2 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Pătrunjel uscat
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți legumele - le spălați, curățați, etc..

Supă cremă cu țelină și conopidă - Pas 1
Pas 2

Într-o cratiță puneți legumele tăiate bucăți mari, turnați cam 2 litri de apă și puneți oala pe foc.

Supă cremă cu țelină și conopidă - Pas 2
Pas 3

Când începe să fiarbă, adăugați uleiul, frunza de dafin, faceți focul mic și lăsați să fiarbă domol cam 40 de minute.

Supă cremă cu țelină și conopidă - Pas 3
Pas 4

După acest timp, scoateți frunza de dafin și blendați bine compoziția.

Supă cremă cu țelină și conopidă - Pas 4
Pas 5

Potriviți de sare, dacă o vreți mai lichidă adăugați apă fiartă sau puțină smântână lichidă dulce.

Adăugați pătrunjelul, lăsați să fiarbă 1 minut.

Supă cremă cu țelină și conopidă - Pas 5
Pas 6

Și gata, serviți cu crutoane și eventual smântână.

Poftă Bună!

Supă cremă cu țelină și conopidă - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l (4-5 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 21 Nov 2013, 17:32

Buna. Am facut aceasta supa-crema,ieri, in Bucuresti unde am fost la copii. Am dus acolo Rulourile acelea din clatite cu tot si salata verde, Chiftelutele marinate in sos dulce-acrisor si Prajitura bunicii (si altele de-ale mele).Succes total peste tot. Clatitele le stiau,restul nu. Sosul de la chiftelute au zis sa-l fac cantitate dubla data viitoare. Mii de multumiri si pupici.

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 21 Nov 2013, 17:34

Nu mi s-a postat poza. Scuze. Paaaaa.

Poza mea pentru rețetă:
Katrin
Katrin 08 Apr 2014, 11:21

Duminica am avut oaspeti si la felul principal i-am servit cu supita asta, le-a placut mult, mai ales ca am facut si crutoanele dupa reteta ta, Lena.  

Iti multumesc, esti salvarea noastra in bucatarie. 

Jana
Jana 30 Sep 2014, 14:39

Buna Lena. Ai niste retete minunate! Chiar daca la inceput eram sceptica in privinta acestei supe (din motiv ca nu stau prea bine cu telina), m-am hotarat sa o prepar ca sa o putem manca impreuna cu baietelul nostru de un an. Verdictul: fina, aromata si cremoasa. O inscriu pe lista de favorite :). Multumesc.

Nota mea pentru rețetă:
Adris
Adris 28 Jan 2015, 17:22

Delicioasa supa!!! Si atit de simplu de facut ;) Am s-o prepar mai des. Merci Lena :)

Nota mea pentru rețetă: