Ingrediente
●
Pulpe de pui dezosate si fara piele
1 kg
●
Ceapa alba
200 g
Sau 4 bucati de ceapa medie.
●
Sare
1 lingura
In dependenta de gusturi puteti schimba cantitatea de mirodenii si sare.
●
Piper negru
0.5 lingurite
●
Ulei de floarea soarelui
200 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
- Spalati carnea si taiati felii subtiri pentru masina de tocat sau cumparati carne de pui gata tocata.
- Se curata, spala si se taie felii ceapa.
- Intr-un bol se rupe bucati franzela si se acopera cu apa, ca sa se inmoaie.
Pas 2
- Se da prin masina de tocat carnea, ceapa si franzela stoarsa bine de apa.
- Intr-un bol se pune toata compozitia tocata, se pun oua, sare, piper negru si gris.
- Se amesteca foarte bine.
Pas 3
- Se pune putina apa intr-un bol si se umezesc mainile pe parcurs ce se formeaza parjoalele.
- Se pot forma diferite forme de parjoale, eu prefer rotund sau oval. Parjoalele se formeaza astfel: cu mainile umezite se ia putina carne, se bate putin in maini si se formeaza o bila, care ii dati forma rotunda sau ovala.
- Se foloseste o tigaie cu fund plat, in care se incinge ulei. Pe parcurs ce formati parjoalele le puneti in ulei.
- Dupa ce ati umplut tigaia se pune capac si se lasa la foc mediu timp de 10 min. Dupa 10 min parjoalele se fac fara capac.
Pas 4
Rumenitit bine parjoalele pe ambele parti si le scoateti pe o farfurie. Se pastreaza la frigider dupa ce se racesc bine la temperatura camerei.
Pas 5
Se consuma calde sau reci cu legume. Sunt foarte bune cu zacusca de hrean, reteta careia o gasiti pe site.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
dificil
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)