Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Una dintre cele mai delicioase mancaruri de la Herghelia, trebuie s-o gustati neaparat si voi. Se prepara foarte simplu, o puteti combina cu o mamaliga sau cartofi.

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
1 kg
Usturoi
6 buc
catei
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Lapte de soia
2 pahare
Faina alba calitate superioara
6 linguri
Sare
1 lingurite
Ulei de masline
2 linguri

Pasi de urmat

1

Ciupercile le spalati si curatati. Le puneti la fiert si lasati 20 de min sa fiarba.

2

Apoi le lasati sa se scurga si sa se racoreasca.

3

Taiati subtire toate ciupercile.

4

Pregatiti reteta de sos alb vegetarian cu cantitate dubla de ingrediente.

5

Cand este gata sosul adaugati la el ciupercile.

6

Adaugati usturoiul pisat bine.

7

Apoi verdeata tocata marunt.

8

Amestecati bine totul si luati de pe foc. Asta-i toata reteta, daca mai faceti si o mamaliguta va mancati si degetele :)

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (5-6 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 4 (5 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

eduardu
Eduardu (eduardu) 11 mar 2018, 19:42

Am vazut reteta si am si pus-o in aplicare pt cina din seara asta! Foaaaarte gustoasa! Nu am folosit lapte de soia,doar apa. A iesit super! Multumesc mult mult pt inspiratie!

Poza mea pentru reteta:
Cenu??MariaCarina386
Cenu?? Carina (Cenu??MariaCarina386) 18 dec 2017, 19:43

draga Lena, se poate gati si cu lapte de ovaz sau de nuci ? 

lena
Elena (lena) Cenu?? Carina (Cenu??MariaCarina386) 18 dec 2017, 20:03

Cred ca da, depinde care va place mai mult la gust.

elenabhm
elenabhm 12 apr 2016, 00:46

Buna!

 Multumesc frumos pentru reteta! Imi aduce aminte de copilarie cand mama imi gatea in zilele de post! Acum, plecata fiind peste mari si tari, am regasit gustul de acasa! Este o reteta simpla insa delicioasa! O voi recomanda cu incredere prietenelor! 

Nota mea pentru reteta:
criselena
criselena 11 mai 2015, 22:37

se poate face si cu lapte de vaca? 

lena
Elena (lena) criselena 12 mai 2015, 09:08

Da, sigur.

geo.mih
geo.mih 18 apr 2015, 19:11

foarte buna.este prima data cand fac ciulama de ciuperci .

Poza mea pentru reteta:
raluca dragoman
raluca dragoman 15 oct 2013, 21:56

Foarte buna reteta de ciulama; este prima data can am facut-o cu lapte de soia si a iesit dementiala, cu siguranta o mai repet. In plus fata de ingredientele din reteta eu am pus 2 legaturi de patrunjel, daca va place merita incercat :)

Nota mea pentru reteta:
andreeaiasi
andreeaiasi 29 mai 2013, 20:51
Am facut ciulamaua aseaea, nu am pus lapte de soia ca nu imi place dar am adaugat si usturoi proaspat din gradina. A iesit f bun doar ca cam negricios la culoare, cred ca din cauza ciupercilor
Nota mea pentru reteta:
amalia16
Amalia (amalia16) 12 ian 2012, 20:46

 

Poza mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 21 sep 2010, 15:31

Lena, am vazut ca folosesti destul de des laptele de soia in retetele tale. Eu il folosesc foarte rar, iar la ciulama n-am pus niciodata. M-ai facut curioasa, promit ca am sa incerc si eu reteta cu acest ingredient.

claudia1976
claudia1976 09 sep 2010, 17:48

Ai mare dreptate. M-am uitat la poze si imi lasa gura apă... Saptamana viitoare cumpar ciuperci... N-am mai mancat demult....

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile