Cartofi la tigaie

Cartofi la tigaie

Sunt cartofii mei preferați de când eram acasă sau studentă ajungeam acasă destul de rar, mama întotdeauna îi făcea pentru mine la micul dejun (ca să pape bine copilul :). În prima perioadă nu am reușit să îi fac exact ca la mama, dar încet-încet am aflat secretele și uite că acum pun și pe site metoda. Nu sunt cartofii clasici prăjiți, sunt ca niște cartofi scăzuți la aburi și un pic rumeniți. Deci... recomand să-i încercați, sunt buni și ca mâncare și garnitură la orice mâncare de legume sau carne.

Ingrediente

Ceapa alba
1 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Sare
1 lingurita
   
Cartofi rosii
1 kg
   

Pași de urmat

Pas 1

Se curăță și se spală cartofii.

Cartofi la tigaie - Pas 1
Pas 2

Turnați uleiul în tigaie și îl încălziți bine. Folosiți o tigaie mai adâncă, de preferat una de tip wok și neapărat cu capac.

Cartofi la tigaie - Pas 2
Pas 3

Cartofii se taie cuburi mai mari și se pun în tigaie. Amestecați bine, așa ca fiecare cartof să fie uns cu ulei.

Cartofi la tigaie - Pas 3
Pas 4

Acoperiți cu capac și faceți focul la aragaz să fie unul mediu. Și așa lăsați 10-15 min.

Cartofi la tigaie - Pas 4
Pas 5

După 10-15 min amestecați cu o lingură sau paletă de lemn. Apoi iarăși mai lăsați 10 min și după aia amestecați. Deci secretul este să nu amestecați des, doar de 2-3 ori până sunt gata cartofii și tot așa lăsați să fie acoperiți cu capac.

Cartofi la tigaie - Pas 5
Pas 6

Când sunt gata cartofii, adăugați ceapa tăiată mărunt și sare, amestecați și lăsați încă 5-10 min.

Cartofi la tigaie - Pas 6
Pas 7

După preferință, atunci când adăugați ceapa puteți pune și ceva mezeluri sau crenvurști vegetali (așa am pus eu aici în poză). Merg foarte bine cu murături sau salată de legume.

Cartofii se mănâncă imediat după ce sunt gata, dacă îi lăsați mai mult de 10-15 min fără foc se vor întări puțin și nu vor fi la fel de buni.

Poftă Bună!

Cartofi la tigaie - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 porții)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

CristinaPop639
Cristina Pop (CristinaPop639) 01 Feb 2019, 00:14

Cartofii acestia sunt neasteptat de buni si de aromati. Sotul meu i-a pregatit. A calit ceapa in unt, apoi a scos-o intr-o farfurie...pentru cei care nu prefera aroma puternica de ceapa, cum sunt eu. Cartofii s-au facut la foc mic sub capac, iar inainte cu 7-8 minute sa fie gata a pus muschi file afumat(crud) si ceapa calita. Delicios! Se poate pune patrunjel deasupra sau ce verdeturi preferati!

Poza mea pentru rețetă:
giovani
giovani 24 Jun 2012, 20:54

salve all . super site super retete .felicitari chef Lena. esti la favorite alaturi de  chef sabina o alta super gospodina . am facut astazi reteta si a iesit super buna .am facut-o pe nevasta-mea fericita  ha ha ha. bafta  all

Cori
Cori 20 Feb 2012, 21:34

Eu nu am pus ceapa, dar in schimb am pui patrunjel. Foarte buni!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 10 Dec 2011, 22:19

Incredibili de delicioși! Aș mânca întruna!!!

Poza mea pentru rețetă:
Galia
Galia 29 Nov 2010, 19:29

Am facut in acest weekend, foarte gustosi...mi-au iesit un pic cam cruzi, dar s-au mancat excelent.

In loc de crenvusti am pus salam, iar in  loc de ceapa - usturoi

Nota mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 28 Sep 2010, 14:57

Cu ingrediente putine, simple si la indemana oricui se poate prepara aceasta reteta grozava. Eu o stiu de la bunica, Dumnezeu s-o odihneasca, ce de bunatati stia sa mai faca...

Nota mea pentru rețetă:
Emma
Emma 28 Sep 2010, 10:41

Acasă la noi, în copilăria mea, li se spunea „cartofi bătrânești”. Erau preferații mei. Singura diferență era că ceapa se călea separat și se turna peste cartofi. Același efect: un gust minunat.

Nota mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 21 Sep 2010, 14:19

mai fac si eu reteta asta, numai ca fierb cartofii inainte sa-i pun in tigaie, ca sa nu-i prajesc prea mult, doar sa-i rumenesc putin

iese delicios!

Nota mea pentru rețetă:
claudia1976
claudia1976 02 Sep 2010, 08:19

Sunt tare buni ! Îi pregăteam şi eu într-un timp... uitasem de ei... O să-i gâtesc mâine sau sâmbătă.

Nota mea pentru rețetă:
adrianamo
adrianamo 15 Dec 2009, 09:48

Mmmm..mi-ai adus aminte de ei,faceam mai demult asa ceva,fara carnuri(vegetale sau nu) si-i stiam drept cartofi taranesti.Sant tare buni!

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile