Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se curăță și se spală cartofii.
Pas 2
Turnați uleiul în tigaie și îl încălziți bine. Folosiți o tigaie mai adâncă, de preferat una de tip wok și neapărat cu capac.
Pas 3
Cartofii se taie cuburi mai mari și se pun în tigaie. Amestecați bine, așa ca fiecare cartof să fie uns cu ulei.
Pas 4
Acoperiți cu capac și faceți focul la aragaz să fie unul mediu. Și așa lăsați 10-15 min.
Pas 5
După 10-15 min amestecați cu o lingură sau paletă de lemn. Apoi iarăși mai lăsați 10 min și după aia amestecați. Deci secretul este să nu amestecați des, doar de 2-3 ori până sunt gata cartofii și tot așa lăsați să fie acoperiți cu capac.
Pas 6
Când sunt gata cartofii, adăugați ceapa tăiată mărunt și sare, amestecați și lăsați încă 5-10 min.
Pas 7
După preferință, atunci când adăugați ceapa puteți pune și ceva mezeluri sau crenvurști vegetali (așa am pus eu aici în poză). Merg foarte bine cu murături sau salată de legume.
Cartofii se mănâncă imediat după ce sunt gata, dacă îi lăsați mai mult de 10-15 min fără foc se vor întări puțin și nu vor fi la fel de buni.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4 porții)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)