Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se curata si se spala cartofii.
Pas 2
Turnati uleiul in tigaie si il incalziti bine. Folositi o tigaie mai adanca, de preferat una de tip wok si neaparat cu capac.
Pas 3
Cartofii se taie cuburi mai mari si se pun in tigaie. Amestecati bine, asa ca fiecare cartof si fie uns cu ulei.
Pas 4
Acoperiti cu capac si faceti focul la aragaz sa fie unul mediu. Si asa lasati 10-15 min.
Pas 5
Dupa 10-15 min amestecati cu o lingura sau paleta de lemn. Apoi iarasi mai lasati 10 min si dupa aia amestecati. Deci secretul este sa nu amestecati des, doar 2-3 ori pana sunt gata cartofii si tot asa lasati sa fie acoperiti cu capac.
Pas 6
Cand sunt gata cartofii, adaugati ceapa taiata marunt si sare, amestecati si lasati inca 5-10 min.
Pas 7
Dupa preferinta, atunci cand adaugati ceapa puteti pune si ceva mezeluri sau crenvusti vegetali (asa am pus eu aici in poza). Merg foarte bine cu muraturi sau salata de legume.
Cartofii se mananca imediat dupa ce sunt gata, daca ii lasati mai mult de 10-15 min fara foc se vro intari putin si nu vor fi la fel de buni.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4 portii)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)