Mancare de pastai cu cartofi noi si usturoi

Mancare de pastai cu cartofi noi si usturoi

A inceput sezonul de legume/fructe proaspete si bineinteles primele pe lista noastra de gatit sunt pastaile si cartofii noi. Aceasta reteta de preparare a cartofilor noi cu pastai am mostenit-o de la bunica, pe langa varianta cu smantana, preferata mea de mic copil.

Noua ne place foarte mult aceasta mancarica de cartofi noi cu pastai, de fiecare data se mananca cu pofta, chiar si copiii nu fac mofturi la ea.

Ingrediente

Pastai
500 g
Cartofi noi
500 g
Ceapa alba
1 buc
Usturoi
3 buc
3-4 catei
Marar verde
1 legatura
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Unt
50 g
Sare
1 lingurita
dupa gust

Pasi de urmat

1

Curatati si spalati cartofii noi.

2

Rupeti coditele si scoateti atele de la pastai - le rupeti bucati medii, depinde cum va plac.

Spalati fasolea si o puneti intr-o oala mai mare.

3

Peste ele adaugati cartofii taiati bucati medii - in 2 sau 4. Adaugati apa cat sa le acopere si puneti la fiert.

Cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati 30-40 de minute, pana se fragezesc bine pastaile si cartofii.

4

Cat fierb cartofii si pastaile vom face 2 chestii:

- pisam usturoiul si il amestecam cu cateva linguri de apa si sare;

5

- punem la calit ceapa taiata mediu, cu putin ulei de floarea soarelui.

6

Cand se rumeneste, adaugati untul si stingeti imediat focul. Amestecati putin ca sa se topeasca complet untul.

7

Pastaile si cartofi fierti se scurg complet de apa si se adauga peste ele mararul tocat marunt, usturoiul, prajeala de ceapa cu unt si sarea. Toata treaba se amesteca bine, se scutura si este gata de servit.

Ar fi bine sa o mancati calda si proaspata cu orice garnitura va place  sau puteti folosi aceasta mancarica ca o garnitura.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (6-7 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 11

LiliaChirianov204
Lilia Chirianov (LiliaChirianov204) 01 Jul 2020, 15:09

Foarte gustoasă aceasta mâncare cand e in special calda,am cumpărat pastai si vreau sa o mai gatesc zilele acestea.Am recomandat-o si prietenelor mele acum când e sezonul lor.Multumim Lena.

🌻🌻🌻

Nota mea pentru reteta:
Ultras
Arcel (Ultras) 10 Oct 2014, 14:35

Foarte gustos,ca baiat Care a gatit prima oara,s-a primit gustos ..

vicusha
vicusha 06 Sep 2011, 17:30

Astept cu nerabdare reteta de pastai cu smintina a bunicii tale, sau e postata  deja si eu nu am gasit-o?

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 04 Jun 2011, 09:41

arata foarte binem chiar aseara imi spunea sotul : Nu faci si tu niste pastai?

Nota mea pentru reteta:
nusica
nusica 04 Jun 2011, 02:09

Foarte buna si pastaile-s bune impotriva diabetului.foarte sanatoasa,cu marar si usturoi...Bravo!!!

stiuca
stiuca 03 Jun 2011, 16:54

Azi am facut ceva asemanator.

Ellena
Elena (Ellena) 03 Jun 2011, 15:03

Ce mancarica buna ai facut Lena, simplu si rapid!

Nota mea pentru reteta:
elenika
elenika 03 Jun 2011, 14:51

foarte tare retetaaa imi placeeee

Nota mea pentru reteta:
Olga37
Olga37 03 Jun 2011, 11:46

Ce mancarica buna pentru mine....Pastai si Cartofi...i-mi place....yummy yummy!!!

Nota mea pentru reteta:
gabidari
gabriela (gabidari) 03 Jun 2011, 11:20

asta e mincare din categoria vegetarienilor,...deci minunata pt mine!!

Arata toate comentariile