Ingrediente
●
Usturoi
3 buc
3-4 căței
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Sare
1 lingurita
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Curațați și spălați cartofii noi.
Pas 2
Rupeți codițele și scoateți ațele de la păstăi - le rupeți bucăți medii, depinde cum vă plac.
Spălați fasolea și o puneți într-o oală mai mare.
Pas 3
Peste ele adăugați cartofii tăiați bucăți medii - în 2 sau 4. Adăugați apă cât să le acopere și puneți la fiert.
Când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați 30-40 de minute, până se frăgezesc bine păstăile și cartofii.
Pas 4
Cât fierb cartofii și păstăile vom face 2 chestii:
- pisăm usturoiul și îl amestecăm cu câteva linguri de apă și sare;
Pas 5
- punem la călit ceapa tăiată mediu, cu puțin ulei de floarea soarelui.
Pas 6
Când se rumenește, adăugați untul și stingeți imediat focul. Amestecați puțin ca să se topească complet untul.
Pas 7
Păstăile și cartofii fierți se scurg complet de apă și se adaugă peste ele mărarul tocat mărunt, usturoiul, prăjeala de ceapă cu unt și sarea. Toată treaba se amestecă bine, se scutură și este gata de servit.
Ar fi bine să o mâncați caldă și proaspătă cu orice garnitură vă place sau puteți folosi această mâncărică ca o garnitură.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(6-7 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)