Ingrediente
●
Usturoi
3 buc
3-4 catei
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Sare
1 lingurita
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Curatati si spalati cartofii noi.
Pas 2
Rupeti coditele si scoateti atele de la pastai - le rupeti bucati medii, depinde cum va plac.
Spalati fasolea si o puneti intr-o oala mai mare.
Pas 3
Peste ele adaugati cartofii taiati bucati medii - in 2 sau 4. Adaugati apa cat sa le acopere si puneti la fiert.
Cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati 30-40 de minute, pana se fragezesc bine pastaile si cartofii.
Pas 4
Cat fierb cartofii si pastaile vom face 2 chestii:
- pisam usturoiul si il amestecam cu cateva linguri de apa si sare;
Pas 5
- punem la calit ceapa taiata mediu, cu putin ulei de floarea soarelui.
Pas 6
Cand se rumeneste, adaugati untul si stingeti imediat focul. Amestecati putin ca sa se topeasca complet untul.
Pas 7
Pastaile si cartofi fierti se scurg complet de apa si se adauga peste ele mararul tocat marunt, usturoiul, prajeala de ceapa cu unt si sarea. Toata treaba se amesteca bine, se scutura si este gata de servit.
Ar fi bine sa o mancati calda si proaspata cu orice garnitura va place sau puteti folosi aceasta mancarica ca o garnitura.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(6-7 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)