Vă propun azi așa o rețetă de granola low-carb, fără carbohidrați, fără zahăr, de post, foarte aromată, gustoasă și crocantă. Eram curioasă să încerc după ce am văzut-o pe site-ul retetelchf.ro, dedicat exclusiv rețetelor de acest tip, și m-am îndrăgostit de această granola de la prima lingură. Datorită lipsei de carbohidrați ține mult mai bine de foame, combinată cu un iaurt grecesc mai gras, brânză cottage sau lapte vegetal poate fi un mic dejun sau cină sănătoasă și deosebită.
Atunci când vreau să fie și cu o tentă mai dulce (desert sănătos) adaug puțină dulceață fără zahăr sau coajă de lămâie zaharisită, la fel low-carb de la Natalia.
Mi-a plăcut mult în special pentru că ține foarte bine de foame, am și uitat cum este să te culci cu stomacul supărat, dar în același timp și să nu mănânci mâncare grea, să gătești sofisticat, chiar și sănătos.
Recomand să încercați neapărat, și chiar dacă puteți să vă reglați cantitățile de nuci după plac, nu ignorați chipsurile de cocos (fără zahăr!), se găsesc în magazine online, plafar și chiar supermarket. Dau o textură deosebită, aromă și crocănțeală interesantă. Migdalele le puteți tăia la cuțit, dar eu am descoperit că este mai simplu să folosiți fulgii de migdale gata feliați, în plus avem iarăși formă și textură diferită în compoziție.