Biscuiți grecești cu suc de portocale (Koulourakia), de post
Am zărit acești biscuiți grecești koulourakia încă din ultima noastră vacanță și bineînțeles i-am bifat să-i încerc neapărat și în varianta de casă. Vă pot spune sincer că sunt mult mai gustoși decât cei pe care i-am gustat din magazinele grecești, chiar se simte diferența între varianta de casă și magazin, vă recomand să-i încercați neapărat.
Denumirea lor completă ar fi Koulourakia Nistisima, îmi place mult acest mod simplu de modelare prin răsucire în spirală și în plus, biscuiții grecești cu suc de portocale se pot lucra împreună cu copiii la bucătărie. Partea cu glazura de zahăr este opțională, dar după părerea mea, aceasta aduce un plus de gust și textură crocantă interesantă. Per total, sunt crocanți, aromați, foarte simplu de preparat, și de post!
Ingrediente
●
Ulei
250 ml
orice ulei fără miros, dar exemplar ar fi să folosiți ulei de măsline
●
Suc natural de portocale
250 ml
eu am folosit din comerț
●
Zahăr
1 pahar
paharul are 250ml, plus încă 100g de zahăr pentru glazurat
●
Coajă de portocală rasă
1 lingura
●
Esență de vanilie
1 lingura
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puneți în 3 pahare de aproximativ 250ml - zahăr, ulei și suc de portocale, apoi turnați-le într-un bol în care vom pregăti aluatul.
Pas 2
Adăugați coajă rasă de la o portocală, 1 linguriță de sare și esență de vanilie, amestecați.
Pas 3
Puneți aproximativ 700g de făină și praf de copt, amestecați aluatul cu o lingură sau spatulă.
Pas 4
Apoi adăugați restul de făină treptat și vă opriți când obțineți un aluat uniform, moale, nelipicios și ușor de lucrat, ca o plastilină.
Îl mai frământați puțin pe masă și lăsați 10 minute.
Pas 5
Apoi tăiați aluatul bucăți de mărime medie (aproximativ cât 2 nuci).
Pas 6
Din fiecare modelați baghete cât mai subțiri, de aproximativ 7-8mm în diametru.
Pas 7
Le îndoiți și răsuciți în formă de spirală.
Pas 8
Una din fețele spiralei o treceți prin zahăr tos (turnat într-o farfurie) și ușor apăsați ca să se prindă zahărul de ea, dar numai pe o parte, nu toată spirala.
Pas 9
Așezați biscuiții koulourakia astfel formați într-o tavă așternută cu hârtie de copt, cu partea glazurată în sus.
Pas 10
Se coc timp de 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, sau până se rumenesc uniform.
Lăsați în tavă să se răcească complet, sau minim 30 de minute.
Sunt delicioși, aromați, crocanți și cu gust de Grecia...
Poftă Bună!
Cantitate:
35 buc
(2 tăvi mari)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)