Biscuiți grecești cu suc de portocale (Koulourakia), de post

Biscuiți grecești cu suc de portocale (Koulourakia), de post

Am zărit acești biscuiți grecești koulourakia încă din ultima noastră vacanță și bineînțeles i-am bifat să-i încerc neapărat și în varianta de casă. Vă pot spune sincer că sunt mult mai gustoși decât cei pe care i-am gustat din magazinele grecești, chiar se simte diferența între varianta de casă și magazin, vă recomand să-i încercați neapărat.

Denumirea lor completă ar fi Koulourakia Nistisima, îmi place mult acest mod simplu de modelare prin răsucire în spirală și în plus, biscuiții grecești cu suc de portocale se pot lucra împreună cu copiii la bucătărie. Partea cu glazura de zahăr este opțională, dar după părerea mea, aceasta aduce un plus de gust și textură crocantă interesantă. Per total, sunt crocanți, aromați, foarte simplu de preparat, și de post!

Ingrediente

Ulei
250 ml
orice ulei fără miros, dar exemplar ar fi să folosiți ulei de măsline
Suc natural de portocale
250 ml
eu am folosit din comerț
Zahăr
1 pahar
paharul are 250ml, plus încă 100g de zahăr pentru glazurat
Coajă de portocală rasă
1 lingura
   
Sare
1 lingurita
   
Făină albă
900 g
   
Praf de copt
10 g
   
Esență de vanilie
1 lingura
   

Pași de urmat

Pas 1

Puneți în 3 pahare de aproximativ 250ml - zahăr, ulei și suc de portocale, apoi turnați-le într-un bol în care vom pregăti aluatul.

Biscuiți grecești cu suc de portocale (Koulourakia), de post - Pas 1
Pas 2

Adăugați coajă rasă de la o portocală, 1 linguriță de sare și esență de vanilie, amestecați.

Biscuiți grecești cu suc de portocale (Koulourakia), de post - Pas 2
Pas 3

Puneți aproximativ 700g de făină și praf de copt, amestecați aluatul cu o lingură sau spatulă.

Biscuiți grecești cu suc de portocale (Koulourakia), de post - Pas 3
Pas 4

Apoi adăugați restul de făină treptat și vă opriți când obțineți un aluat uniform, moale, nelipicios și ușor de lucrat, ca o plastilină.

Îl mai frământați puțin pe masă și lăsați 10 minute.

Biscuiți grecești cu suc de portocale (Koulourakia), de post - Pas 4
Pas 5

Apoi tăiați aluatul bucăți de mărime medie (aproximativ cât 2 nuci).

Biscuiți grecești cu suc de portocale (Koulourakia), de post - Pas 5
Pas 6

Din fiecare modelați baghete cât mai subțiri, de aproximativ 7-8mm în diametru.

Biscuiți grecești cu suc de portocale (Koulourakia), de post - Pas 6
Pas 7

Le îndoiți și răsuciți în formă de spirală.

Biscuiți grecești cu suc de portocale (Koulourakia), de post - Pas 7
Pas 8

Una din fețele spiralei o treceți prin zahăr tos (turnat într-o farfurie) și ușor apăsați ca să se prindă zahărul de ea, dar numai pe o parte, nu toată spirala.

Biscuiți grecești cu suc de portocale (Koulourakia), de post - Pas 8
Pas 9

Așezați biscuiții koulourakia astfel formați într-o tavă așternută cu hârtie de copt, cu partea glazurată în sus.

Biscuiți grecești cu suc de portocale (Koulourakia), de post - Pas 9
Pas 10

Se coc timp de 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, sau până se rumenesc uniform.

Lăsați în tavă să se răcească complet, sau minim 30 de minute.

Sunt delicioși, aromați, crocanți și cu gust de Grecia...

Poftă Bună!

Biscuiți grecești cu suc de portocale (Koulourakia), de post - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 35 buc (2 tăvi mari)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 29 Nov 2022, 18:38

Mulțumesc dragă Lena! Îi voi face imediat după ce se termină actualul chec de post cu mac. Cât sunt de crocanți biscuiții? Întreb deoarece în familie am și persoane mari amatoare de dulciuri de casă, dar cu probleme dentare.

lena
Elena (lena) Stroe Adriana (adriana st) 01 Dec 2022, 08:47

Sunt destul de crocanti, puteti renunta la glazura de zahar si atunci cred ca ar fi mai ok pt voi.😉

NataliaPanfilov795
Natalia Panfilov (NataliaPanfilov795) 30 Nov 2022, 00:29

Lenuta-harnicuta, multumesc frumos pentru aceasta reteta. Biscuitii au fost pregatiti special pentru serbarea de Sf Andrei. Sunt deliciosi si au intr-adevar au aroma de Grecia:). Dumnezeu sa te binecuvinteze. Multumesc

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Natalia Panfilov (NataliaPanfilov795) 01 Dec 2022, 08:48

Multumesc! Sa-i savurati cu placere!🤗

Simsor
Simsor 03 Dec 2022, 15:10

Gatesc adesea dupa retetele tale, mai ales cozonacii cu ciocolata care sunt deliciosi. Am facut biscuitii dar am modificat un pic reteta sa fie mai baby friendly si cu ciocolata. Am pus zahar mai putin de jumatate, si am adaugat pudra de roscove. Copilul a vrut sa le facem stelute sj m-am conformat. Am adaugat peste biscuitei niste alune prajite, nuca de cocos si de migdale. Sunt deliciosi. Se simte aroma de portocala si nuci in toata casa.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Simsor 04 Dec 2022, 18:57

Minunat! Multumesc mult pentru mesaj!🤗

Simsor
Simsor 03 Dec 2022, 15:17

Am uitat sa spun ca am inlocuit uleiul cu uleiul ( unt) de cocos 😁