Pui cu smantana la tigaie
Multi ani pregateam puiul cu smantana dupa reteta bunicii, o metoda foarte buna daca vreti sa faceti 2 mancaruri din aceeasi carne - supa/ciorba de pui si respectiv puiul cu smantana. Dar noua ne place mai mult mancarica si ciorba o preferam mai rar, asa ca venise timpul sa improvizez o alta reteta de pui cu smantana. Este o varianta mai simplificata dar cu un gust absolut fantastic, de mult timp il gatesc anume asa si reteta bunicii o fac mai rar, numai daca sunt la mama acasa si folosesc smantana de la tara.
Detaliul cu tipul de smantana este foarte important aici, daca sunteti la oras si folositi smantana din comert, mai bine luati smantana dulce nefermentata si cat mai grasa - 25-35%. Daca veti folosi smantana simpla fermentata, aveti sanse foarte mari sa branziti sosul si cu siguranta nu veti obtine cea mai frumoasa mancare.
La tara eu folosesc smantana fermentata direct de la sursa si de cele mai multe ori nu se branzeste in sos, are alt gust si chiar merita s-o faceti si in acea varianta, bineinteles daca aveti posibilitate.
Ingrediente
●
Carne de pui
1 kg
orica bucati de la pui preferati - pulpe cu os sau fara, piept, aripi, etc
●
Smantana dulce pentru gatit -25-32%
400 ml
●
Sare si piper
1 lingurita
reglati dupa gust
●
Patrunjel tocat
1 lingura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Imi place mult sa folosesc la aceasta reteta bucati din pui hranit cu porumb, il transez singura, partile mai osoase le pun deoparte(eventual la congelator) pentru ciorba si cele mai cu carne in mancare.
Pas 2
Topiti untul intr-o tigaie mai mare si adanca - aici am folosit una de 28cm in diametru.
Pas 3
Si pun bucatile de pui in tigaie, la rumenit.
Le presarati cu putina sare si piper in proces.
Pas 4
Rumeniti frumos pe ambele parti si la foc mai iute.
Pas 5
Apoi turnati peste carne 1-2 pahare de apa, cat sa acopere pulpele putin.
Pas 6
Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si acoperiti cu un capac. Asa lasati sa fiarba incet pana carnea este gatita complet - cea din comert, bineinteles va fi gata mai repede.
Pas 7
In timpul procesului de fierbere eu periodic incerc carnea cu furculita, o mai intorc pe cealalta parte sa se gateasca uniform.
Pas 8
Cum am observat ca s-a gatit si este moale carnea, scot capacul si las sa se evapore toata apa la foc mai rapid.
Pas 9
Apoi pun ceapa tocata marunt si o las sa se caleasca 5-10 min.
Pas 10
Turnati smantana, amestecati atent si lasati sa fiarba inca 10 min.
Pas 11
La urma mai potrivesc de sare/piper si putin patrunjel tocat.
Inchideti focul si serviti cu orice garnitura preferati. Este fantastic de bun si gustos.
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
(5-6 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)