Pui cu smantana la tigaie

Pui cu smantana la tigaie

Multi ani pregateam puiul cu smantana dupa reteta bunicii, o metoda foarte buna daca vreti sa faceti 2 mancaruri din aceeasi carne - supa/ciorba de pui si respectiv puiul cu smantana. Dar noua ne place mai mult mancarica si ciorba o preferam mai rar, asa ca venise timpul sa improvizez o alta reteta de pui cu smantana. Este o varianta mai simplificata dar cu un gust absolut fantastic, de mult timp il gatesc anume asa si reteta bunicii o fac mai rar, numai daca sunt la mama acasa si folosesc smantana de la tara.

Detaliul cu tipul de smantana este foarte important aici, daca sunteti la oras si folositi smantana din comert, mai bine luati smantana dulce nefermentata si cat mai grasa - 25-35%. Daca veti folosi smantana simpla fermentata, aveti sanse foarte mari sa branziti sosul si cu siguranta nu veti obtine cea mai frumoasa mancare.

La tara eu folosesc smantana fermentata direct de la sursa si de cele mai multe ori nu se branzeste in sos, are alt gust si chiar merita s-o faceti si in acea varianta, bineinteles daca aveti posibilitate.

Ingrediente

Carne de pui
1 kg
orica bucati de la pui preferati - pulpe cu os sau fara, piept, aripi, etc
Unt
50 g
Smantana dulce pentru gatit -25-32%
400 ml
Ceapa (mica)
1 buc
Sare si piper
1 lingurite
reglati dupa gust
Patrunjel tocat
1 linguri

Pasi de urmat

1

Imi place mult sa folosesc la aceasta reteta bucati din pui hranit cu porumb, il transez singura, partile mai osoase le pun deoparte(eventual la congelator) pentru ciorba si cele mai cu carne in mancare.

2

Topiti untul intr-o tigaie mai mare si adanca - aici am folosit una de 28cm in diametru.

3

Si pun bucatile de pui in tigaie, la rumenit.

Le presarati cu putina sare si piper in proces.

4

Rumeniti frumos pe ambele parti si la foc mai iute.

5

Apoi turnati peste carne 1-2 pahare de apa, cat sa acopere pulpele putin.

6

Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si acoperiti cu un capac. Asa lasati sa fiarba incet pana carnea este gatita complet - cea din comert, bineinteles va fi gata mai repede.

7

In timpul procesului de fierbere eu periodic incerc carnea cu furculita, o mai intorc pe cealalta parte sa se gateasca uniform.

8

Cum am observat ca s-a gatit si este moale carnea, scot capacul si las sa se evapore toata apa la foc mai rapid.

9

Apoi pun ceapa tocata marunt si o las sa se caleasca 5-10 min.

10

Turnati smantana, amestecati atent si lasati sa fiarba inca 10 min.

11

La urma mai potrivesc de sare/piper si putin patrunjel tocat.

Inchideti focul si serviti cu orice garnitura preferati. Este fantastic de bun si gustos.

Pofta Buna!

 

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 grame (5-6 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !