Pui cu cartofi, la cuptor Reteta VIDEO

Pui cu cartofi, la cuptor

Este reteta cu pui cea mai rapida si la indemana, preferata mamei mele si una din mancarurile pe care le gateste chiar si sotul meu - atat de simpla este. Bineinteles, de cele mai multe ori o fac in varianta de pulpe la cuptor cu pui, dar o puteti adapta la orice carne preferati(doar sa aveti grija la timpul de gatire).

Imi place mult sa combinam acest pui cu cartofi la cuptor impreuna cu o salata sau nste muraturi de casa delicioase, de fiecare data are mare succes la orice masa, dar chiar si ca o mancare festiva.

Ingrediente

Cartofi
1 kg
mai mult sau mai putin, dupa preferinte
Ceapa alba
2 buc
Morcovi
2 buc
Boia ardei dulce
1 linguri
Piper negru
0.25 lingurite
Sare
1 lingurite
Oregano uscat
1 lingurite
puteti adauga orice alte mirodenii, dupa preferinte
Ulei de masline
100 ml
sau un alt ulei la indemana
Pulpe de pui
1 kg
1-2 kg chiar, sau un pui transat bucati, costita de porc, carne de porc, etc

Pasi de urmat

1

Carnea de pui se spala si se amesteca cu sare, piper negru macinat, boia, putin ulei si alte miodenii preferati.

Va fi si mai gustos daca il ungeti cu maioneza, dar nu este obligatoriu.

2

Legumele se curata, se spala si se taie bucati medii: cartofii cubulete mari, morcovii rondele si ceapa felii.

Le puneti in tava de cuptor mai adanca, turnati peste ele vreo 50 ml ulei, mirodenii - dar atentie, nu puneti multa sare, va intari cartofii si se vor gati ceva mai greu.

Amestecati bine cu mainile sau cu o lingura, sa fie acoperite de ulei si mirodenii.

3

Intr-o tava mare aranjati bucatile de pui si legumele printre ele, o dati in cuptor pentru 1 ora la 200 de grade.

Daca aveti carne care necesita pregatire mai indelungata, acoperiti tava cu un capac sau o bucata de folie de aluminiu. Lasati asa acoperita timp de 40-45 minute in plus la cuptor, apoi scoateti folia si mai tineti tava in cuptor pana se rumenesc toate.

4

Peste o ora incercati cartofii si carnea cu un cutit, daca intra usor ca in unt, sunt gata si puteti sa le scoateti din cuptor.

Lasati 10-15 minute la temperatura camerei, sa se patrunda si racoreasca usor.

5

Serviti aceasta mancare calda, cu o salata delicioasa sau niste muraturi de casa.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (5-6 portii)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 23

CezarinaMironica483
Cezarina Mironica (CezarinaMironica483) 19 sep 2018, 09:17

Lena, as vrea sa gatesc reteta asta, dar pot sa inlocuiesc cartorii cu dovlecei?? O s agatesc si o sa iti arat:) 

criselena
criselena 22 nov 2015, 20:32

Trebuie pusa folie de aluminiu si deasupra si dedesubt?

lena
Elena (lena) criselena 22 nov 2015, 23:16

Cititi pasul 3, am scris -deasupra...

oanapn
oanapn 04 sep 2014, 22:38

de mult nu am mai mancat ceva asa de bun, mai ales cu pui. Felicitari! 

Nota mea pentru reteta:
ramona88
ramona88 25 mar 2014, 14:51

reteta mi_a iesit super ... in loc de pui am pus pulpe de curcan,au iesit super bine ... acest site este unul dintre cele mai bune,ma inspira,mai ales ca sunt incepatoare,felicitari lena.

Nota mea pentru reteta:
TatianaD
TatianaD 02 feb 2012, 16:26

Am reusit in final sa o fac! Doar ca am folosit cocos de tara. Imi place combinatia de arome si gustul pe care il au legumele. Merita incercata, pentru cei ce mai au retineri, e gustoasa! Cred ca se potriveste mai mult iarna :-) Buna "mancarica", si sanatoasa! Mersi!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 18 ian 2012, 19:00

In seara aceasta am facut.o si mi.a placut la nebunie si mie si mamei mele si surorii. Am pus in plus jumatate de cana de suc de rosii si putina apa ca sa nu se usuce legumele, iar in loc de pui intreg am folosit pulpe  ! super reteta ! Legumele mi s-au topit in guraa !   

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cori
Cori 15 ian 2012, 21:36

O bunatate !!! Am folosit o alta combinatie de legume.  O reteta de nota

Poza mea pentru reteta:
Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 19 dec 2011, 20:24

Inca o cina gustoasa datorita tie Lena! Aromele s-au patruns foarte bine, mazarea si morcovul dand un gust dulce perfect :D

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 29 sep 2010, 08:22

In interiorul puiului se poate pune ceapa, pasta de rosii si chiar usturoi, care fragezesc puiul si ajuta la distribuirea aromelor. Eu il pun in punga magica de la fino si nu am nici o problema cu "prinsul" puiului sau cu fierberea legumelor. timpul de preparare la punga este de 1 ora pentru un pui de 1,5 kg.

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 28 sep 2010, 08:30

am facut si eu aseara reteta asta, este delicioasa...............eu am taiat puiul bucati, nu l-am lasat intreg, am mai pus si fasole  pastai din conserva si cateva cubulete de telina

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile