Quiche(Tarta) cu pui, ciuperci si broccoli

reteta premium
Quiche(Tarta) cu pui, ciuperci si broccoli

Aceasta tarta planificam demult s-o pun pe site, tot amanam si ieseau altele in fata. Dar saptamana trecuta am avut musafiri si a fost ocazia perfecta sa o fac si pentru site. Este foarte gustoasa, satioasa, arata bine si apetisant - chiar va recomand sa va procurati si o tava pentru tarte cu aceasta ocazie, desi nu neaparat sa o faceti in tava de tarta, dar va spun ca este mai bine asa. Am facut-o si in tavi de pizza, si in tava rotunda de pandispan, la gust nu se schimba, dar arata mult mai bine in tava de tarta.

De fapt denumirea clasica a tartei este - Quiche Lorraine - o tarta clasica frantuzeasca, servita ca aperitiv, si se poate face cu orice alta umplutura, este mult loc de improvizare aici. Retete sunt multe, aceasta mi s-a parut una foarte reusita, asa ca recomand cu incerdere.

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
il fierbeti 30 de min si lasati sa se racoreasca
Ciuperci proaspete
400 g
sau conservate
Broccoli congelat
200 g
Ceapa alba
2 buc
Unt
50 g
Oua
3 buc
2 pt umplutura si 1 pt aluat
Apa
3 linguri
Faina alba calitate superioara
200 g
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
200 ml
ma gandesc ca se poate inlocui la nevoie si cu lapte simplu - dar nu am incercat
Cascaval clasic
150 g
Sare
1 lingurite
Ulei de floarea soarelui
3 linguri

Pasi de urmat

1

Fierbeti pieptul de pui 30 de min, il lasati sa se racoreasca. In acest timp pregatim umplutura.

Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se caleste in putin ulei pana este usor roz.

2

Apoi adaugati la ceapa ciupercile spalate si taiate marunt. Daca folositi ciuperci din conserva doar le scurgeti bine de apa. Amestecati si lasati 10-15 min (de fapt pana scade apa care vor lasa ciupercile) sa se caleasca impreuna.

3

Apoi urmeaza pieptul de pui, rupt sau taiat bucatele mici. Amestecati si mai lasati 5 min.

4

Si la urma puneti broccoli decongelat, amestecati bine, sarati si piperati dupa gust. Mai lasati 5 min sa se caleasca totul impreuna apoi stingeti focul si lasati sa se racoreasca. Aceasta va fi umplutura pt tarta.

5

Acum pregatim aluatul pentru tarta.

Amestecati 1 ou cu untul moale(50g), nu trebuie cu mixerul, amestecati usor cu o lingura, adaugati 0.5 lingurita de sare si 3 linguri de apa, iarasi amestecati.

6

Apoi adaugati faina si amestecati bine cu o lingura sau cu mainile pana va iese un aluat moale si foarte placut.

Pentru pasii de preparare ale retetelor premium deschide reteta in aplicatia LaLena si aboneaza-te la versiunea Premium 1. Instaleaza aplicatia LaLena 2. Vezi reteta in aplicatie
Gasesti aceasta reteta si in cartea noastra Top 50 rețete pas cu pas Top 50 rețete pas cu pas Cumpara online
Cantitate: 1 bucata (6-8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (13 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 37

catalina TL
catalina TL 28 nov 2018, 14:11

Buna. Cum scot trata din tava speciala de trata? Ma gandesc ca se va rupe

Tatiana T
Tatiana T 27 nov 2018, 17:02

Buna, Lena. Pot incerca cu aluat foietaj din comert? Nu vs fi prea moale? Merci.

lena
Elena (lena) Tatiana T 27 nov 2018, 17:03

E bine si cu foietaj 😉

NataliaRaclaru899
Natalia Raclaru (NataliaRaclaru899) 28 sep 2017, 20:37

delicios, multumim pu reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
anca2015
anca2015 17 aug 2015, 18:59

Mostra 

Poza mea pentru reteta:
Stanca
Stanca 08 mar 2015, 02:52

Iată şi tarta mea... mi-a ieşit bine din prima ;)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
denilu
denilu 07 ian 2015, 15:39

Buna, Lena. Am inceput sa gatesc prajituri si mancaruri dupa retetele tale si vreau sa-ti spun ca mi-au iesit toate chiar din prima. As dori sa-ti multumesc foarte mult pentru ceea ce faci, pentru sfaturile de la inceput si pentru prezentarea pe care o faci. Nu credeam ca voi gati vreodata atat de mult si ca imi va placea. Ma bucur ca pot experimenta retete noi, specifice altor tari, dar si retete traditionale. Acum pot spune ca gatesc cu placere. Multumesc inca o data! Si "La multi ani"!

Reteta pt. quiche este delicioasa si intreaga familie s-a bucurat de ea!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
flora
flora 11 mar 2013, 12:29

Am incercat reteta ieri , a iesit super gustoasa , am inlocuit puilul cu piept de curcan si am folosit lape in loc de zmintina lichida si ciuperci si brocoli proaspete , super pufoasa si buna , multumesc Lena , astept retete noi 

Nota mea pentru reteta:
Karisha
Karisha 23 nov 2012, 11:48

Леночка, mersi mult! Tarta e super delicioasa!

Poza mea pentru reteta:
camelia dobre
camelia dobre 18 feb 2012, 23:48

dementialaaaaa

Poza mea pentru reteta:
igorbt
Igor Butuc (igorbt) 20 aug 2010, 13:24

Mmm, mi-am adus aminte ce gust avea... E super! E ca o pizza cu multa umplutura gustoasa.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile