Quiche(Tartă) cu pui, ciuperci și broccoli

Quiche(Tartă) cu pui, ciuperci și broccoli

Această tartă planificam demult s-o pun pe site, tot amânam și ieseau altele în față. Dar săptămâna trecută am avut musafiri și a fost ocazia perfectă să o fac și pentru site. Este foarte gustoasă, sățioasă, arată bine și apetisant - chiar vă recomand să vă procurați și o tavă pentru tarte cu această ocazie, deși nu neapărat să o faceți în tavă de tartă, dar vă spun că este mai bine așa. Am făcut-o și în tăvi de pizza, și în tavă rotundă de pandișpan, la gust nu se schimbă, dar arată mult mai bine în tavă de tartă.

De fapt denumirea clasică a tartei este - Quiche Lorraine - o tartă clasică franțuzească, servită ca aperitiv, și se poate face cu orice altă umplutură, este mult loc de improvizare aici. Rețete sunt multe, aceasta mi s-a părut una foarte reușită, așa că recomand cu încredere.

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
îl fierbeți 30 de min și lăsați să se răcorească
Ciuperci proaspete
400 g
sau conservate
Broccoli congelat
200 g
   
Ceapă albă
2 buc
   
Unt
50 g
   
Ouă
3 buc
2 pt umplutură și 1 pt aluat
Apă
3 linguri
   
Făină albă calitate superioară
200 g
   
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
200 ml
mă gândesc că se poate înlocui la nevoie și cu lapte simplu - dar nu am încercat
Cașcaval clasic
150 g
   
Sare
1 lingurita
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Fierbeți pieptul de pui 30 de min, îl lăsați să se răcorească. În acest timp pregătim umplutura.

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește în puțin ulei până este ușor roz.

Quiche(Tartă) cu pui, ciuperci și broccoli - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugați la ceapă ciupercile spălate și tăiate mărunt. Dacă folosiți ciuperci din conservă doar le scurgeți bine de apă. Amestecați și lăsați 10-15 min (de fapt până scade apa care vor lăsa ciupercile) să se călească împreună.

Quiche(Tartă) cu pui, ciuperci și broccoli - Pas 2
Pas 3

Apoi urmează pieptul de pui, rupt sau tăiat bucățele mici. Amestecați și mai lăsați 5 min.

Quiche(Tartă) cu pui, ciuperci și broccoli - Pas 3
Pas 4

Și la urmă puneți broccoli decongelat, amestecați bine, sărați și piperați după gust. Mai lăsați 5 min să se călească totul împreună apoi stingeți focul și lăsați să se răcorească. Aceasta va fi umplutura pt tartă.

Quiche(Tartă) cu pui, ciuperci și broccoli - Pas 4
Pas 5

Acum pregătim aluatul pentru tartă.

Amestecați 1 ou cu untul moale(50g), nu trebuie cu mixerul, amestecați ușor cu o lingură, adăugați 0.5 linguriță de sare și 3 linguri de apă, iarăși amestecați.

Quiche(Tartă) cu pui, ciuperci și broccoli - Pas 5
Pas 6

Apoi adăugați făina și amestecați bine cu o lingură sau cu mâinile până vă iese un aluat moale și foarte plăcut.

Quiche(Tartă) cu pui, ciuperci și broccoli - Pas 6
Pas 7

Îl mai frământați ușor pe masă, înveliți într-o folie de plastic și puneți la frigider 30 de min.

Quiche(Tartă) cu pui, ciuperci și broccoli - Pas 7
Pas 8

După 30 de min, ungeți tava de tartă cu puțin unt. Întindeți aluatul și îl puneți în tavă, presați ușor cu degetele ca să faceți bordurile și să fie uniform distribuit aluatul.

Quiche(Tartă) cu pui, ciuperci și broccoli - Pas 8
Pas 9

Puneți toată umplutura peste aluatul din tavă, distribuiți uniform.

Quiche(Tartă) cu pui, ciuperci și broccoli - Pas 9
Pas 10

Acum pregătim sosul pentru tartă.

Se amestecă 2 ouă cu smântâna lichidă.

Quiche(Tartă) cu pui, ciuperci și broccoli - Pas 10
Pas 11

Apoi adăugați cașcavalul dat prin răzătoare cea mai mică. Amestecați bine, sărați puțin și după preferință puteți adăuga puțină nucșoară măcinată.

Quiche(Tartă) cu pui, ciuperci și broccoli - Pas 11
Pas 12

Turnați uniform acest amestec peste umplutura din tartă. Cașcavalul este mai greu să-l distribuiți pentru că rămâne la suprafață - îl întindeți uniform cu o furculiță pe toată suprafața tartei.

Puneți tava la cuptor, timp de aproximativ o oră, până se rumenește, la 180-200 grade.

Quiche(Tartă) cu pui, ciuperci și broccoli - Pas 12
Pas 13

După ce se rumenește, o scoateți și lăsați puțin să se răcorească. Apoi o scoateți din tavă și serviți ca aperitiv sau ca mâncare.

Pe viitor voi pune și alte variante de quiche, dar cam asta ar fi rețeta de bază orientativă. Cu umplutura puteți improviza oricum, dacă nu vă place broccoli nu o puneți, la fel pieptul de pui se poate înlocui cu ceva din mezelurile preferate.

Poftă Bună!

Quiche(Tartă) cu pui, ciuperci și broccoli - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (6-8 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (13 voturi)
Sursă: say7.info

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 20 Aug 2010, 13:24

Mmm, mi-am adus aminte ce gust avea... E super! E ca o pizza cu multa umplutura gustoasa.

Nota mea pentru rețetă:
Mavi1962
Mavi1962 21 Aug 2010, 22:00

Bine v-am gasit! Ma bucur nespus de mult k, din greseala, am gasit site-ul asta. Nici nu stiti cat de mult m-am bucurat. Eu traiescu in Spania cu fiica mea si, drept sa va spun, cu mancarurile de aici am cam uitat de mai multe retete pe care le faceam in tara, cativa ani in urma. Cand am vazut prajitura asta cu nuci si scortisoara, mi-am adus aminte ca o facea bunica mea si o voi face si eu de ziua fiicei mele, dak am timp, pe 1 sept., pentru ñ ii place f. mult scortisoara. De tortul ala de fructe si iaurt ce sa mai zic! Doar cand vezi pozele iti vine sa mananci ecranul - ma rog, cam asa ceva!! Trebuie sa spun k, in opinia mea, multe ingrediente din anumite retete cred ca nici nu pot fi visate de anumite gospodine din Romania sau de copiii lor. Din cate am auzit, acasa lucrurile stau cam prost - nu am mai fost de doi ani, si ce aud de preturile pe care le stiam, acum s-au cam... triplat. Bine, nu sunt rupta de realitate, pt. k mai vb si eu cu rudele mele la telefon si, de aceea spun ca unele chestii sunt din retete sunt, zic eu, cam scumpe in tara. Dar, cum se spune, nimeni nu a murit de foame (doar de pofta......1). Vreau sa spun k am si copiat cateva retete, pentru k atunci cand le voi face sa nu trebuiasca sa mai deschid calculatorul. Ce sa va mai spun, toate cele bune si retetele tale sunt in (si mai multe)... guri bune! ha!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 22 Aug 2010, 15:15

Multumesc Mavi, cred ca vei gasi si retete interesante si accesibile pentru fiecare cum crede si isi permite - de asta incerc sa pun pe site de toate, chiar poate si cele mai simple si banale retete.

mita
mita 01 Sep 2010, 23:35

Gustoasa si foarte satioasa.

Nota mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 02 Sep 2010, 14:51

Lena, ai pus cumva in compozitie si rosii, bulion sau boia de ardei si ai uitat sa mentionezi, ca in foto finala crusta pare rosiatica?

lena
Elena (lena) MariaP 02 Sep 2010, 18:31

Nu am pus nimic in plus, nici rosii, nici bulion - crusta este de la cascavalul rumenit si smantana dulce.

MariaP
MariaP 02 Sep 2010, 19:17

Multumesc pentru raspuns!

coralia
coralia 02 Sep 2010, 22:01

arata delicios si cred ca o sa incerc si eu sa o fac...nu pare ff greu de facut

claudia1976
claudia1976 04 Sep 2010, 09:23

Am facut-o chiar azi, dar am modificat un pic compozitia: in loc de ceapă şi brocoli am adăugat şunculiţă, iar pe deasupra am pus sos de roşii. Un deliciu... Multumesc

Nota mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 04 Sep 2010, 09:33

Claudia, ce harnicuta ai fost!  Pofta mare! Asteptam si noi o feliuta sau macar o fotografie cu o feliuta de tarta.

claudia1976
claudia1976 04 Sep 2010, 09:48

cum pot atasa poza ? pana mai este...

MariaP
MariaP 04 Sep 2010, 10:13

Claudia, poti intra pe forum si o postezi acolo. Cred ca la sectiunea "Pareri despre LaLena.ro" poti deschide un subiect nou, gasesti tu un titlu cat mai sugestiv, apoi atasezi fotografia. O zi frumoasa in continuare!

Lena, sper ca nu te supere interventia/sugestia mea.

Ellena
Elena (Ellena) 18 Nov 2010, 20:38

am facut si eu aceasta tarta, acuma e in cuptor ,sper sa iasa buna,eu am inlocuit pieptul de pui cu carne de curcan,cand e gata ii fac poza si incerc sa o atasez si va spun cum mia iesit :)

Ellena
Elena (Ellena) 18 Nov 2010, 23:02

Am revenit, sincer aceasta tarta e o bunatate,am mancat cu sotul meu jumatate din tava .

O recomand cu mare placere sa o faceti!

Nota mea pentru rețetă:
camelia dobre
camelia dobre 18 Feb 2012, 23:48

dementialaaaaa

Poza mea pentru rețetă:
Karisha
Karisha 23 Nov 2012, 11:48

Леночка, mersi mult! Tarta e super delicioasa!

Poza mea pentru rețetă:
Toni
Toni 10 Dec 2012, 21:16

Minunata reteta: gustoasa, satioasa, sanatoasa. Acum dupa ce am incercat-o pot afirma ca va ramane intre preferatele mele. Multumesc Lena!

Nota mea pentru rețetă:
flora
flora 11 Mar 2013, 12:29

Am incercat reteta ieri , a iesit super gustoasa , am inlocuit puilul cu piept de curcan si am folosit lape in loc de zmintina lichida si ciuperci si brocoli proaspete , super pufoasa si buna , multumesc Lena , astept retete noi 

Nota mea pentru rețetă:
Gabriella C
Gabriella C 16 Dec 2013, 09:06

Super reteta ! Familia mea o indrageste 

 
MadalinaC
MadalinaC 03 Aug 2014, 13:29

Tarta mea este acum in cuptor. Sunt foarte nerabdatoare sa vad ce gust are. Eu am pus si jambon de curcan, ardei gras si cateva masline. Ummm.. Deja miroase demential. Sper ca gustul sa fie pe masura.

van nuvel
van nuvel 01 Dec 2014, 18:23

Buna Lena . locuiesc in franta de multi ani si k aproape de tot uitasem cat e de gustoasa mancare romaneasca...  de cand am descoperit site ul tau sunt f gospodina si i gatesc aproape zilnic sotului ...e tare incantatdatorita retetelor tale! vreau sa precizez faptul k inante nu i gateam mai deloc !! am facut multe retete de la tine bine nu complicate (ceea ce ador la tine k simplifici bine toate felerile de mancare) si taate mi au iesit f gustoase de sotul manca tot! MULTUMSC INCA O DATA LENA

Nota mea pentru rețetă:
denilu
denilu 07 Jan 2015, 15:39

Buna, Lena. Am inceput sa gatesc prajituri si mancaruri dupa retetele tale si vreau sa-ti spun ca mi-au iesit toate chiar din prima. As dori sa-ti multumesc foarte mult pentru ceea ce faci, pentru sfaturile de la inceput si pentru prezentarea pe care o faci. Nu credeam ca voi gati vreodata atat de mult si ca imi va placea. Ma bucur ca pot experimenta retete noi, specifice altor tari, dar si retete traditionale. Acum pot spune ca gatesc cu placere. Multumesc inca o data! Si "La multi ani"!

Reteta pt. quiche este delicioasa si intreaga familie s-a bucurat de ea!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 07 Jan 2015, 15:49

Multumesc din suflet pentru comentariu! Sa aveti spor la gatit si pofta buna!

Oana  Mihaela
Oana Mihaela 26 Jan 2015, 20:20

Am si eu o intrebare , pot sa folosesc in loc de tava de tarta tava normala ?? :* :( :*Astept raspuns :*

lena
Elena (lena) Oana Mihaela 31 Jan 2015, 21:40

Orice tava e buna, doar sa fie suficient de inalta ca sa puteti pune umplutura :)

Stanca
Stanca 07 Mar 2015, 18:41

Lena, vreau şi eu să încerc reţeta... broccoli trebuie să fie neapărat îngheţat? Proaspăt nu se poate? Merci.

Stanca
Stanca 08 Mar 2015, 02:52

Iată şi tarta mea... mi-a ieşit bine din prima ;)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
catalina TL
catalina TL 29 Mar 2015, 23:16

buna! eu am o problema cu dimensiunile tavilor. te rog mult scrie si de ele in retete. pt mine e important. poate si pt altii. multumesc!

lena
Elena (lena) 30 Mar 2015, 14:08

Da, eu incerc sa pun cam la toate(ca am tot primit sugestii in timp, de 8 ani de cand e site-ul), dar sunt retete de mai demult, scrise nu chiar asa detaliat.

Aici tava are 30cm in diametru, dar merge si una de 28 sau 32, poate va fi un pic mai groasa sau subtire tarta.

nicma
nicma 06 Apr 2015, 15:41

Am incercat reteta, dar cu mici modificari pentru a o face mai economica si in loc de smantana am pus lapte smantana de pe el( folosesc lapte de la tara) si jumatate din cantitatea de cascaval am inlocuit-o cu telemea nesarata de vaca.

A avut mare succes chiar si in randurile mofturosilor.

  

Nota mea pentru rețetă:
nicma
nicma 06 Apr 2015, 15:47

Am incercat si o alta varianta de umplutura, praz si kaizer si a iesit un rezultat aproape la fel de bun. Ciupercile, pieptul de pui si broccoliul raman totusi combinatia ideala ;)

anca2015
anca2015 17 Aug 2015, 18:56

An facut.o pt copil. E neasteptat de gustoasa. Sigur o mai fac!

Nota mea pentru rețetă:
anca2015
anca2015 17 Aug 2015, 18:59

Mostra 

Poza mea pentru rețetă:
NataliaRaclaru899
Natalia Raclaru (NataliaRaclaru899) 28 Sep 2017, 20:37

delicios, multumim pu reteta!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Tatiana T
Tatiana T 27 Nov 2018, 17:02

Buna, Lena. Pot incerca cu aluat foietaj din comert? Nu vs fi prea moale? Merci.

lena
Elena (lena) Tatiana T 27 Nov 2018, 17:03

E bine si cu foietaj 😉

catalina TL
catalina TL 28 Nov 2018, 14:11

Buna. Cum scot trata din tava speciala de trata? Ma gandesc ca se va rupe