Ciuperci umplute (Reteta vegetariana)

Ciuperci umplute (Reteta vegetariana)

Ma bucur ca in sfarsit mi-am facut timp sa introduc aceasta noua reteta cu dedicatie speciala - deschid rubrica de retete vegetariene, sanatoase si dietetice. Aceste retete le-am invatat si gustat la Centrul de Medicina Lifestyle "Herghelia"(http://herghelia.org/) - multumiri multe acestor persoane deosebite, va doresc sa continuati cu succes aceasta misiune medicala foarte utila tuturor.

Referitor la reteta de fata - foarte simpla, gustoasa, un pic modificata ca sa fie dietetica si vegetariana.

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
1 kg
Ceapa alba
2 buc
Ardei gras
1 buc
Gogosar proaspat
1 buc
Optional
Branza vegetala tofu
100 g
daca aveti posibilitate, folositi tofu afumat
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Amestec verdeata(ceapa,marar, patrunjel)
1 buc
adica o legatura

Pasi de urmat

1

Spalati si curatati ciupercile  - le scoateti coditele si le puneti separat. Ciupercile se aranjeaza intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei.

2

Ceapa, ardeiul si gogosarul se curata si se spala. Se taie toate legumele cubulete marunte si se pun intr-o tigaie cu un pahar de apa si 2 linguri de ulei. Puneti pe foc, acoperiti cu capac si amestecati periodic pana legumele se inmoaie foarte bine.

3

Coditele de la ciuperci se taie marunt si se adauga peste legumele inmuiate bine, amestecati si mai lasati 5 min pe foc mediu.

4

Tofu se taie cubulete mici si se adauga la legume.

5

Verdeata se taie marunt si se adauga la compozitia de legume si tofu. Puneti sare dupa gust, amestecati bine si stingeti focul.

6

Cu o lingurita umpleti ciupercile, le puneti la cuptor 40-50 de min.

7

Dupa ce le scoateti, cel mai bine sa le serviti calde, desi si reci au fost destul de bune.

Se pot servi ca fel principal de mancare si ca garnitura de legume.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (12-15 ciuperci)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 11

LAURA PALOMA
LAURA PALOMA 22 feb 2015, 14:29

MERSI LENA

LAURA PALOMA
LAURA PALOMA 22 feb 2015, 14:28

BunaLena, am incercat si eu , a iesit super exact ca reteta, dar am facut cu carne ,,, mersi mult ,,, te pup

Poza mea pentru reteta:
Simina.Alexandra
Simina.Alexandra 10 iul 2013, 17:52

Buna Lena, eu am cas proaspat de la tara, pot sa pun? Si as mai vrea sa pun cubulete mici de carne de porc, sau eventual carne tocata. Ce parere ai?

lena
Elena (lena) Simina.Alexandra 10 iul 2013, 19:13

Poti sa le umpli cu ce vrei tu, aici chiar nu este nici o restrictie.

gabrryela
Gabriela Chiriac (gabrryela) 20 apr 2012, 23:22

si eu tot cu, cascaval le-am facut au iesit f f f bune!!!

Poza mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 21 mar 2012, 11:19

si o poza inainte de a fi bagate la cuptor ;)

Poza mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 21 mar 2012, 11:18

Pentru aceasta reteta iti multumeste si sotul meu, el fiind fan ciuperci...mi-a zis ca sunt cele mai bune ciuperci umplute pe care le-a mancat vreodata.Eu am pus cascaval ras deasupra.DELICIOASE!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
dina23
dina23 17 ian 2011, 20:22

Sunt o mare fana a retetelor vegetariene si nu m-am putut abtine sa n-o incerc si pe asta. Rezultatul a fost exact ca in imaginile postate de tine, iar gustul, nemaipomenit. Pacat ca nu l-am putut convinge si pe sotul meu sa le incerce, dar asta inseamna mai mult pt mine. Multumesc pt retetele tale foarte bune pt mine, o debutanta in ale bucatariei. Adriana

amelittat
amelittat 11 mai 2010, 17:53

super tare reteta ta, la fel ca si toate celelalte retete vegetariene, esti o scumpa

etinc3lle
luminita (etinc3lle) 16 oct 2009, 11:13

super tare reteta!!!!!! sincer, imi doream de mult reteta asta

Nota mea pentru reteta:
igorbt
Igor Butuc (igorbt) 15 oct 2009, 19:27

Mmm, sunt foarte bune, neasteptat de bune! Recunosc ca eram initial putin sceptic la retetele care le-a adus sotia de la Herghelia, insa dupa ce am gustat, pot sa zic ca m-am indragostit de mancarea vegetariana!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile