Ingrediente
●
Ciuperci albe proaspete
1 kg
●
Gogosar proaspat
1 buc
Optional
●
Branza vegetala tofu
100 g
dacă aveți posibilitate, folosiți tofu afumat
●
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
●
Amestec verdeata(ceapa,marar, patrunjel)
1 buc
adică o legătură
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spălați și curățați ciupercile - le scoateți codițele și le puneți separat. Ciupercile se aranjează într-o tavă de cuptor unsă cu puțin ulei.
Pas 2
Ceapa, ardeiul și gogoșarul se curăță și se spală. Se taie toate legumele cubulețe mărunte și se pun într-o tigaie cu un pahar de apă și 2 linguri de ulei. Puneți pe foc, acoperiți cu capac și amestecați periodic până legumele se înmoaie foarte bine.
Pas 3
Codițele de la ciuperci se taie mărunt și se adaugă peste legumele înmuiate bine, amestecați și mai lăsați 5 min pe foc mediu.
Pas 4
Tofu se taie cubulețe mici și se adaugă la legume.
Pas 5
Verdeața se taie mărunt și se adaugă la compoziția de legume și tofu. Puneți sare după gust, amestecați bine și stingeți focul.
Pas 6
Cu o linguriță umpleți ciupercile, le puneți la cuptor 40-50 de min.
Pas 7
După ce le scoateți, cel mai bine să le serviți calde, deși și reci au fost destul de bune.
Se pot servi ca fel principal de mâncare și ca garnitură de legume.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(12-15 ciuperci)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)