Ingrediente
●
Spanac
400 g
o pungă de spanac congelat
●
Pesmet alb/galben
2 linguri
eu am înlocuit cu griș de grâu
●
Sare, piper
1 lingurita
+ nucșoară după gust
●
Parmezan ras
50 g
sau cașcaval simplu
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Orezul se spală bine, apa se pune la fiert într-o cratiță. Când începe să fiarbă adăugați orezul, un pic de sare, amestecați bine și lăsați să fiarbă până orezul absoarbe toată apa și este gata.
Aici merge 1 volum de orez la 2 volume de apă, și am folosit orez simplu cu bob rotund.
Lăsați-l să se răcorească bine după ce este gata fiert.
Dacă aveți orez rămas după o mâncare sau garnitură este și mai comod să-l refolosiți în această mâncare.
Pas 2
Ceapa se călește într-o tigaie cu 10g de unt, când e ușor rumenită adăugați spanacul bine scurs de apă și decongelat. Mai lăsați 5 minute, amestecați și închideți focul.
Dacă ați uitat cumva să-l decongelați îl puneți așa cum este și lăsați până se înmoaie.
Pas 3
Luați o tavă adâncă de cuptor, a mea a fost cam de 15x20cm.
O ungeți cu unt și presărați pe fundul și pereții tăvii cu pesmet sau griș.
Pas 4
Într-un bol puneți orezul răcorit și spanacul cu ceapa.
Amestecați și aveți grijă să nu fie fierbinte.
Pas 5
Adăugați ouăle, sare, piper și nucșoară după gust.
Pas 6
Se amestecă foarte bine, ca să nu fie cocoloașe de orez și spanac nedesfăcute în budincă.
Pas 7
Treceți compoziția în tava de cuptor pregătită anterior, o distribuiți uniform și presați bine cu lingura.
Pas 8
Presărați deasupra cu parmezan ras.
Pas 9
Și puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute.
Pas 10
După ce s-a rumenit și e gata, închideți cuptorul dar mai lăsați budinca 5 minute acolo.
Apoi o scoateți și e gata de servire.
Pas 11
O serviți simplă, cu iaurt și o salată, sau ca o garnitură la o friptură.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(7-8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (9 voturi)