Budincă de orez cu spanac

Budincă de orez cu spanac

Mi-a plăcut mult ideea de orez combinat cu spanac și ouă, așa că imediat am și executat rețeta. Deși rețeta este italienească, parmezanul este singurul ingredient mai deosebit și puteți cu succes să-l înlocuiți cu un cașcaval simplu. Spanacul merge proaspăt sau congelat, că e mai la îndemână și e foarte bine.

E o rețetă care merge ca o mâncare independentă sau garnitură, noi am servit-o cu iaurt și o salată, a mers minunat, chiar și copiii au mâncat-o foarte bine.

Ingrediente

Orez
250 g
sau 1 pahar
Apă
2 pahare
   
Spanac
400 g
o pungă de spanac congelat
Ouă
3 buc
   
Ceapă albă
1 buc
   
Unt
20 g
   
Pesmet alb/galben
2 linguri
eu am înlocuit cu griș de grâu
Sare, piper
1 lingurita
+ nucșoară după gust
Parmezan ras
50 g
sau cașcaval simplu

Pași de urmat

Pas 1

Orezul se spală bine, apa se pune la fiert într-o cratiță. Când începe să fiarbă adăugați orezul, un pic de sare, amestecați bine și lăsați să fiarbă până orezul absoarbe toată apa și este gata.

Aici merge 1 volum de orez la 2 volume de apă, și am folosit orez simplu cu bob rotund.

Lăsați-l să se răcorească bine după ce este gata fiert.

Dacă aveți orez rămas după o mâncare sau garnitură este și mai comod să-l refolosiți în această mâncare.

Budincă de orez cu spanac - Pas 1
Pas 2

Ceapa se călește într-o tigaie cu 10g de unt, când e ușor rumenită adăugați spanacul bine scurs de apă și decongelat. Mai lăsați 5 minute, amestecați și închideți focul.

Dacă ați uitat cumva să-l decongelați îl puneți așa cum este și lăsați până se înmoaie.

Budincă de orez cu spanac - Pas 2
Pas 3

Luați o tavă adâncă de cuptor, a mea a fost cam de 15x20cm.

O ungeți cu unt și presărați pe fundul și pereții tăvii cu pesmet sau griș.

Budincă de orez cu spanac - Pas 3
Pas 4

Într-un bol puneți orezul răcorit și spanacul cu ceapa.

Amestecați și aveți grijă să nu fie fierbinte.

Budincă de orez cu spanac - Pas 4
Pas 5

Adăugați ouăle, sare, piper și nucșoară după gust.

Budincă de orez cu spanac - Pas 5
Pas 6

Se amestecă foarte bine, ca să nu fie cocoloașe de orez și spanac nedesfăcute în budincă.

Budincă de orez cu spanac - Pas 6
Pas 7

Treceți compoziția în tava de cuptor pregătită anterior, o distribuiți uniform și presați bine cu lingura.

Budincă de orez cu spanac - Pas 7
Pas 8

Presărați deasupra cu parmezan ras.

Budincă de orez cu spanac - Pas 8
Pas 9

Și puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute.

Budincă de orez cu spanac - Pas 9
Pas 10

După ce s-a rumenit și e gata, închideți cuptorul dar mai lăsați budinca 5 minute acolo.

Apoi o scoateți și e gata de servire.

Budincă de orez cu spanac - Pas 10
Pas 11

O serviți simplă, cu iaurt și o salată, sau ca o garnitură la o friptură.

Poftă Bună!

Budincă de orez cu spanac - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (7-8 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (9 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 20

RuxandraIrina
RuxandraIrina 05 Sep 2021, 14:07

Minunata! Simpla si gustoasa. Asa am "reciclat" niste pilaf ramas de ieri. 

Nota mea pentru rețetă:
AnaBalaban286
Ana Balaban (AnaBalaban286) 11 Sep 2019, 00:48

Concluzie generala: foarte simplu de făcut, sănătoasă și merge foarte bine însoțită de iaurt, așa cum se recomanda.

Detalii:

- nu mi-a ieșit frumos rumenita, deși am tinut-o 40 de minute. Poate trebuia să fi pus mai mult parmezan deasupra

- in schimb, atunci când am turnat compoziția in forma, am pus jumătate, am adăugat un strat de cașcaval și apoi cealaltă jumătate de compoziție

- eu am folosit orez integral

- nu am pus nucșoară pentru că nu aveam

- am folosit forma de tarta rotunda

- e gustoasa și foarte sănătoasă, însă, personal, mi-ar plăcea să fie și mai savuroasa. Nu știu ce ar face-o mai interesanta. Un anumit tip de brânză? (Am văzut că cineva a amestecat în compoziție brânză - data viitoare incerc și eu - tks for the tips) Poate ceva tomate? A încercat cineva?

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
LilianaGerstenberg805
Liliana Gerstenberg (LilianaGerstenberg805) 03 Mar 2019, 12:46

Usor de facut si buna la gust! Am .adaugat branza sarata, sfaramata cu furculita. Am facut in forma rotunda, de tarta.

Bun bun!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Ekaterinka
Ekaterinka 10 May 2016, 21:25

E prima data cand gatesc spanacul,eu il prefer crud in salate.A durat o vesnicie pana l am spalat,curatat,tocat-chiar si la robot,dar s a meritat foarte bun.Pentru o persona intr adevar e cam mult, dar colegele la munca l au apreciat,au mai venit si cu sugestii sa mai fi pus branza ,sa mai fi pus usturoi ,mie mi se pare ideala asa budinca asa ca multumesc si pt aceasta reteta.

Nota mea pentru rețetă:
Diana S.
Diana S. 25 Feb 2016, 02:54

A, si nota.

Nota mea pentru rețetă:
victoria1981
victoria1981 15 Feb 2016, 23:05

Am făcut cu ștevie în loc de spanac și a ieșit un deliciu,chiar și cel mic a savurat-o cu plăcere.mulțumim frumoase reteta

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 13 Feb 2016, 11:56

Of, nota.

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 13 Feb 2016, 11:54

. . Pe cat de dezamagita am fost de designul budincii mele pe atat de mult mi-a placut la gust. In primul rand am folosit orez cu bobul lung ca numai din acela  am avut. Dar spanacul -congelat- era tocat, acele bilute. Nu m-am gandit ca trebuie frunze. Si s-a prea amestecat. Orezul 250 gr. mi s-a parut tare mult. Am pus 220.  Regret ca am facut o portie intreaga, eu care fac tot 1/2, nu, ca e tare bun, dar ptr. mine singura cam mult (mama nu prea mananca nimic). Mai dau prin vecini la....vaduvi.:))  Cand vin copiii o sa fac, dar cu orez rotund Bob Mare si cu spanac-spanac. Hahaha. Multumesc. Sa fii iubita si sa Va iubiti. Mii de pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Clarutza
Clarutza 08 Feb 2016, 17:16

Hmmm!Arata bine si cred ca si gustul e pe masura!Multumesc pentru reteta!

Nota mea pentru rețetă:
Brigiita
Brigiita 08 Feb 2016, 13:50

Cu ce as putea ouale? Ms

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile