Budinca de orez cu spanac

Budinca de orez cu spanac

Mi-a placut mult ideea de orez combinat cu spanac si oua, asa ca imediat am si executat reteta. Desi reteta este italieneasca, parmezanul este singurul ingredient mai deosebit si puteti cu succes sa-l inlocuiti cu un cascaval simplu. Spanacul merge proaspat sau congelat, ca e mai la indemana si e foarte bine.

E o reteta care merge ca o mancare independenta sau garnitura, noi am servit-o cu iaurt si o salata, a mers minunat, chiar si copiii au mancat-o foarte bine.

Ingrediente

Orez
250 g
sau 1 pahar
Apa
2 pahare
Spanac
400 g
o punga de spanac congelat
Oua
3 buc
Ceapa alba
1 buc
Unt
20 g
Pesmet alb/galben
2 linguri
eu am inlocuit cu gris de grau
Sare,piper
1 lingurite
+ nucsoara dupa gust
Parmezan ras
50 g
sau cascaval simplu

Pasi de urmat

1

Orezul se spala bine, apa se pune la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba adaugati orezul, un pic de sare, amestecati bine si lasati sa fiarba pana orezul absoarbe toata apa si este gata.

Aici merge 1 volum de orez la 2 volume de apa, si am folosit orez simplu cu bob rotund.

Lasati-l sa se racoreasca bine dupa ce este gata fiert.

Daca aveti orez ramas dupa o mancare sau garnitura este si mai comod sa-l refolositi in aceasta mancare.

2

Ceapa se caleste intr-o tigaie cu 10g de unt, cand e usor rumenita adaugati spanacul bine scurs de apa si decongelat. Mai lasati 5 minute, amestecati si inchideti focul.

Daca ati uitat cumva sa-l decongelati il puneti asa cum este si lasati pana se inmoaie.

3

Luati o tava adanca de cuptor, a mea a fost cam de 15x20cm.

O ungeti cu unt si presarati pe fundul si peretii tavii cu pesmet sau gris.

4

Intr-un bol puneti orezul racorit si spanacul cu ceapa.

Amestecati si aveti grija sa nu fie fierbinte.

5

Adaugati ouale, sare, piper si nucsoara dupa gust.

6

Se amesteca foarte bine, ca sa nu fie cocoloase de orez si spanac nedesfacute in budinca.

7

Treceti compozitia in tava de cuptor pregatita anterior, o distribuiti uniform si presati bine cu lingura.

8

Presarati deasupra cu parmezan ras.

9

Si puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute.

10

Dupa ce s-a rumenit si e gata, inchideti cuptorul dar mai lasati budinca 5 minute acolo.

Apoi o scoateti si e gata de servire.

11

O serviti simpla, cu iaurt si o salata, sau ca o garnitura la o friptura.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (7-8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

AnaBalaban286
Ana Balaban (AnaBalaban286) 11 sep 2019, 00:48

Concluzie generala: foarte simplu de făcut, sănătoasă și merge foarte bine însoțită de iaurt, așa cum se recomanda.

Detalii:

- nu mi-a ieșit frumos rumenita, deși am tinut-o 40 de minute. Poate trebuia să fi pus mai mult parmezan deasupra

- in schimb, atunci când am turnat compoziția in forma, am pus jumătate, am adăugat un strat de cașcaval și apoi cealaltă jumătate de compoziție

- eu am folosit orez integral

- nu am pus nucșoară pentru că nu aveam

- am folosit forma de tarta rotunda

- e gustoasa și foarte sănătoasă, însă, personal, mi-ar plăcea să fie și mai savuroasa. Nu știu ce ar face-o mai interesanta. Un anumit tip de brânză? (Am văzut că cineva a amestecat în compoziție brânză - data viitoare incerc și eu - tks for the tips) Poate ceva tomate? A încercat cineva?

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LilianaGerstenberg805
Liliana Gerstenberg (LilianaGerstenberg805) 03 mar 2019, 12:46

Usor de facut si buna la gust! Am .adaugat branza sarata, sfaramata cu furculita. Am facut in forma rotunda, de tarta.

Bun bun!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 16 mar 2018, 13:42

Minunat! Sunt pietele pline de spanac fraged si bun. Voi incerca sa-l adaptez la ingrediente de post (adica fara oua si cascaval). La noi se punea leustean in spanac si urzici, si avea o aroma grozava care taia mirosul de iarba  (cei care nu stiau trucul nu puteau identifica aroma)

Ekaterinka
Ekaterinka 10 mai 2016, 21:25

E prima data cand gatesc spanacul,eu il prefer crud in salate.A durat o vesnicie pana l am spalat,curatat,tocat-chiar si la robot,dar s a meritat foarte bun.Pentru o persona intr adevar e cam mult, dar colegele la munca l au apreciat,au mai venit si cu sugestii sa mai fi pus branza ,sa mai fi pus usturoi ,mie mi se pare ideala asa budinca asa ca multumesc si pt aceasta reteta.

Nota mea pentru reteta:
Diana S.
Diana S. 25 feb 2016, 02:54

A, si nota.

Nota mea pentru reteta:
victoria1981
victoria1981 15 feb 2016, 23:05

Am făcut cu ștevie în loc de spanac și a ieșit un deliciu,chiar și cel mic a savurat-o cu plăcere.mulțumim frumoase reteta

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 13 feb 2016, 11:56

Of, nota.

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 13 feb 2016, 11:54

. . Pe cat de dezamagita am fost de designul budincii mele pe atat de mult mi-a placut la gust. In primul rand am folosit orez cu bobul lung ca numai din acela  am avut. Dar spanacul -congelat- era tocat, acele bilute. Nu m-am gandit ca trebuie frunze. Si s-a prea amestecat. Orezul 250 gr. mi s-a parut tare mult. Am pus 220.  Regret ca am facut o portie intreaga, eu care fac tot 1/2, nu, ca e tare bun, dar ptr. mine singura cam mult (mama nu prea mananca nimic). Mai dau prin vecini la....vaduvi.:))  Cand vin copiii o sa fac, dar cu orez rotund Bob Mare si cu spanac-spanac. Hahaha. Multumesc. Sa fii iubita si sa Va iubiti. Mii de pupici.

Poza mea pentru reteta:
Clarutza
Clarutza 08 feb 2016, 17:16

Hmmm!Arata bine si cred ca si gustul e pe masura!Multumesc pentru reteta!

Nota mea pentru reteta:
Brigiita
Brigiita 08 feb 2016, 13:50

Cu ce as putea ouale? Ms

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile