Ingrediente
●
Spanac
400 g
o punga de spanac congelat
●
Pesmet alb/galben
2 linguri
eu am inlocuit cu gris de grau
●
Sare,piper
1 lingurita
+ nucsoara dupa gust
●
Parmezan ras
50 g
sau cascaval simplu
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Orezul se spala bine, apa se pune la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba adaugati orezul, un pic de sare, amestecati bine si lasati sa fiarba pana orezul absoarbe toata apa si este gata.
Aici merge 1 volum de orez la 2 volume de apa, si am folosit orez simplu cu bob rotund.
Lasati-l sa se racoreasca bine dupa ce este gata fiert.
Daca aveti orez ramas dupa o mancare sau garnitura este si mai comod sa-l refolositi in aceasta mancare.
Pas 2
Ceapa se caleste intr-o tigaie cu 10g de unt, cand e usor rumenita adaugati spanacul bine scurs de apa si decongelat. Mai lasati 5 minute, amestecati si inchideti focul.
Daca ati uitat cumva sa-l decongelati il puneti asa cum este si lasati pana se inmoaie.
Pas 3
Luati o tava adanca de cuptor, a mea a fost cam de 15x20cm.
O ungeti cu unt si presarati pe fundul si peretii tavii cu pesmet sau gris.
Pas 4
Intr-un bol puneti orezul racorit si spanacul cu ceapa.
Amestecati si aveti grija sa nu fie fierbinte.
Pas 5
Adaugati ouale, sare, piper si nucsoara dupa gust.
Pas 6
Se amesteca foarte bine, ca sa nu fie cocoloase de orez si spanac nedesfacute in budinca.
Pas 7
Treceti compozitia in tava de cuptor pregatita anterior, o distribuiti uniform si presati bine cu lingura.
Pas 8
Presarati deasupra cu parmezan ras.
Pas 9
Si puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute.
Pas 10
Dupa ce s-a rumenit si e gata, inchideti cuptorul dar mai lasati budinca 5 minute acolo.
Apoi o scoateti si e gata de servire.
Pas 11
O serviti simpla, cu iaurt si o salata, sau ca o garnitura la o friptura.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(7-8 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (9 voturi)