Sote de morcovi

Sote de morcovi

Multi din cei care ma urmariti pe Facebook stiti ca de 7 saptamani am devenit mamica pt a 2-a oara, avem o bebe Maria, surioara Sofiei. Din aceasta cauza nu sunt foarte prompta cu raspunsurile la comentarii, retetele incerc sa le lucrez din timp si sa aveti macar cate 2 noi pe saptamana.

Asa, si la ce vroiam sa ajung - fiind in spital cu Maria, dupa operatia cezariana am avut restrictii alimentare. Atunci in una din zile in meniu am avut piept de pui la gratar cu sote de morcovi. Ori ca imi era mie foarte foame dupa 2 zile de apa si supe, mi-a placut foarte mult acel morcov. Am venit acasa, am imporvizat ceva asemanator si mi-a iesit, poate chiar mai bine decat in spital.

De atunci pe lista de piata avem de cumparat morcovi multi, cate 4-5 kg o data. Am continuat si continui sa-i gatesc pt ca ne place foarte mult, mai ales in combinatie cu carne, dar si din cauza ca alte legume nu prea am voie in diversitate mare pt ca alaptez, colici, etc. Morcovul astfel preparat este putin crocant, un pic dulce cu usoara aroma de unt - perfect, cel putin pt mine :)

S-ar putea sa primesc comentarii ironice, ca ce mare lucru sa pui morcovii in tigaie, dar poate se mai gasesc persoane ca si mine care vor descoperi ca poate fi simplu si gustos, dar preparat corect, chiar si in cei 5 pasi. Neaparat sa-i incercati, merg bine si pt copii, Sofia mananca f.bine.

Ingrediente

Morcovi
500 g
Ulei
1 linguri
Unt
50 g
Sare
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Morcovii se spala, se curata si se dau prin razatoarea mai mare.

2

Intr-o tigaie adanca se pune uleiul, jumatate din unt(un cub de 25g), se lasa pana se topeste untul.

3

Adaugati morcovii, amestecati.

4

Acoperiti tigaia cu capac si lasati cam 5 minute la foc mediu - amestecati o data in acest timp.

5

Dupa acest timp adaugati un pic de sare(dar chiar un pic, pt ca morcovii sunt dulci si nu trebuie sarati ca alte mancaruri), celalalt cub de 25 g si inchideti focul.

Dupa ce s-a topit untul amestecati in tigaie si o lasati inca 5 minute fara foc.

6

Se serveste cald, este garnitura perfecta la carne/peste sau ceva mancaruri mai consistente de cartofi, naut, fasole, etc.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 24

tiki
tiki 25 iun 2015, 15:55

     

  Nu apar stelutele.

tiki
tiki 25 iun 2015, 15:53

Off,poza.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 25 iun 2015, 15:52

Buna. Am facut si eu acest sote f. bun cu unt (eu faceam  cu ulei). Cand l-am terminat ,l-am gustat si era putin aldente ptr.mama mea, asa ca am adaugt f.putina apa. Am lasat-o sa se evapore,am mai adaugat putin unt si a fost.....demential.. Cu un ochi care l-a comandat  Ea. Multumesc. Pupici.

starr
starr 25 nov 2014, 17:54

..sa ai noroc la Maria,sa semenene cu mama ei,harnica si educata :).pa

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
natalia74
natalia74 17 nov 2014, 08:41

buna lena e gustos ceai gatit din morcovi voi folosi ca garnitura la carne de poc se maninca usor sii deosebit

Nota mea pentru reteta:
mena29
Mihaela (mena29) 16 nov 2014, 22:09

Felicitari pentru micuta! Sa va traiasca fetele,sa fie sanatoase si sa aveti parte de multe bucurii si impliniri din partea lor.

Nota mea pentru reteta:
niculina14
niculina14 15 nov 2014, 23:25

Felicitari pentru bebe ! Sa fiti cu totii fericiti si sanatosi ! 

liliana m
liliana m 14 nov 2014, 23:00

Felicitari si succes cu alaptarea. Hmmmm deja imi lasa gura apa...voi incerca si eu reteta pt familia mea.

Nota mea pentru reteta:
Natalii
Nata F (Natalii) 14 nov 2014, 20:35

Sa creasca bebe sanatoasa si tu sa ai multa rabdare cu ea. 

Chiar e foarte sanatoasa reteta asta, o sa o incerc si eu ... si nu cred ca ar fi un motiv sa primesti comentarii ironice... numai doar daca oamenii au probleme cu capul....

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 14 nov 2014, 13:39

Buna. Tin minte ca nu-mi placea deloc cand eram mica. Acuma da. Si mama totdeauna ne facea acest sote cu friganele si stiindu-l asa mi se pare ca se potriveste.  E f. sanatos. Pupici.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile