Chiftelute de dovlecei cu fulgi de ovaz

Chiftelute de dovlecei cu fulgi de ovaz

O reteta direct de pe foc, putem sa le spunem chiftelute de dovlecei sau pancakes mai groase, oricum sunt delicioase, sanatoase si super rapide. Puteti regla aici grosimea, consistenta si textura dupa preferinte - regula principala este sa scurgeti dovleceii bine de zeama, pt ca sigur ies clatite nu chiftele de dovlecei.

Ati putea adauga 1-2 linguri de faina de ovaz, faina integrala sau faina alba, daca totusi a iesit aluatul mai lichid. Oricum, urmati pasii cu atentie si va fi totul bine - va asigur ca le veti savura cu mare placere langa niste iaurt cremos sau smantana.

Ingrediente

Dovlecel
1 buc
aproimativ de 300g - unul de marime medie
Fulgi de ovaz fini
0.5 pahare
paharul=250ml
Apa clocotita
0.5 pahare
acelasi pahar
Oua
1 buc
Ceapa (mica)
1 buc
Usturoi(catei)
2 buc
Sare,piper
0.5 lingurite
dupa gust
Ulei de floarea soarelui
50 ml

Pasi de urmat

1

Fulgii de ovaz fini se amesteca cu apa clocotita fierbinte si se lasa 10 minute.

2

In acest timp dati dovlecelul prin razatoarea mai mare si il scurgeti bine de zeama, cu mainile.

3

Adaugati dovleceii peste fulgii de ovaz, tot acolo puneti oul, ceapa tocata marunt si usturoiul pisat.

Potriviti de sare si piper dupa preferinte, amestecati bine.

4

Pe parcurs ce le veti praji pe tigaie, dovleceii mai lasa zeama - dati la o parte compozitia cu lingura si scurgeti atent zeama din bol.

5

Incalziti bine tigaia cu putin ulei si cu o lingura puneti compozitia de dovlecei.

Puteti sa le dati orice forma vreti, cu lingura, aluatul este mai lichid.

6

Cand se rumenesc frumos pe o parte, le intoarceti si pe cealalta cu o spatula.

7

Le scoateti pe o farfurie asternuta cu servetele de hartie, sa absoarba uleiul din exces.

8

Eu le-am facut mai maricele si mi-au iesit cam 12 bucati. Le puteti face si mai mici sau daca sunteti o familie mai mare, dublati cantitatile.

Se servesc cu iaurt sau smantana si sunt absolut delicioase.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 12 bucati (12-15 bucati)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

biancagiuseppe84
biancagiuseppe84 21 oct 2015, 15:02

De asta te admir eu pe tine,Lena!Vii mereu cu retete pe gustul meu-sanatoase si simple.Apreciez ca esti in ton cu curentul bio.Felicitari!!!

Nota mea pentru reteta:
ancan
Anca (ancan) 22 oct 2015, 16:31

Se pot face si in varianta de post/vegana fara ou? Cu ce l-as putea inlocui sa se lege chiftelele? Poate o lingura de fulgi de drojdie inactiva si coapte la cuptor?

CostinDRAGHIA332
Costin DRAGHIA (CostinDRAGHIA332) Anca (ancan) 01 iun 2018, 12:54

Meiul poate fi folosit in locul oului, leaga foarte bine compozitia.

ancan
Anca (ancan) 27 oct 2015, 06:35

Le-am facut precum am zis (in varianta vegana). Am inlocuit oul cu fulgi de drojdie si le-am copt in cuptor cu un strop de ulei in compozitie. Rapide si gustoase!

Poza mea pentru reteta:
Anca A
Anca A 28 oct 2015, 09:50

Foarte buna reteta si usor de facut! O idee foarte buna de o mancare noua. Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
LaurentiuBarbulescu876
Laurentiu Barbulescu (LaurentiuBarbulescu876) 23 nov 2016, 19:41

le-am facut in tigaie de teflon, cu un strop de ulei si au iesit absolut gretoase! crude pe interior si mega uleioase la exterior... 

eu ador dovleceii, insa la gratar sau la cuptor, in vas de iena, cat despre fulgii de ovaz, ii consum des, in amestec cu iaurt si fructe uscate. stiam ca dovleceii inghit enorm de mult ulei (m-au tot imbiat diverse gospodine sa incec chiftelutele lor din dovlecei), dar am zis sa ii dau retetei o sansa.

asta e! ma intorc la dovlecei mei la gratar! 

eduardu
Eduardu (eduardu) 12 feb 2018, 17:11

O mica mare modificare as sugera...fulgii de ovaz uscati ar trebui amestecati direct cu dovleceii dati pe razatoare,care oricum lasa atat de multa apa incat nu mai este necesar sa adaugam.Lasati asa 10,15 minute... In felul acesta fulgii absorb lichidul in exces si se umfla.M-am luptat azi cu aceasta reteta dar abia dupa ce am pus fulgii la inmuiat mi-am dat seama de greseala. Apoasa toata compozitia,am adaugat faina pt a reusi sa leg cat de cat chiftelutele dar combinatia nu a mai avut gustul dorit.

lena
Elena (lena) Eduardu (eduardu) 12 feb 2018, 17:18

La mine fulgii de ovaz sunt fini si nu trebuie inmuiati...

eduardu
Eduardu (eduardu) 11 mar 2018, 13:40

Le-am mai incercat o data,prea ne plac dovleceii. De data aceasta cu pesmet in loc de fulgi de ovaz. Acesta a absorbit toata zeama in exces. Si doar la prima tura am pus ulei,celelante s-au copt mai mult. Asta ca idee daca nu vreti sa fie toate uleioase :)

Poza mea pentru reteta: