Ciorba cu ghimbir si avocado(raw)

Ciorba cu ghimbir si avocado(raw)

La cerintele celor care au fost la atelier pun si pe site aceasta reteta de ciorba rece si cruda - foarte racoritoare si delicioasa. Multi au strambat din nas cand au auzit de ea si chiar in momentul cand o preparam la atelier - apoi cand au ajuns sa guste(cu mare atentie:) au ramas foarte impresonati si extaziati.

Chiar si sotul meu o are pe lista de preferate - este foarte racoritoare, putin picanta, se potriveste chiar si pentru cei mai mofturosi in mancare.

Reteta am vazut-o in cartea Victoriei Butenko, o persoana foarte cunoscuta in bucataria raw - daca aveti ocazia sa gasiti ceva pe net cu retetele ei, va recomand s-o faceti. Are retete foarte bune, simple si accesibile.

Ingrediente

Apa plata
3 pahare
de 250ml
Ulei de masline extravirgin
5 linguri
Lamaie
3 buc
sucul de la ele
Ardei gras rosu
1 buc
Ghimbir
1 buc
cam o bucata de 1 cm
Sare
1 linguri
Curmale uscate fara samburi
8 buc
Telina
100 g
frunze, radacina - orice gasiti - dar puteti si s-o omiteti
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura de patrunjel - am mai adaugat si cateva fire de leustean
Ridiche daicon
200 g
sau orice alta ridiche gasiti
Morcovi
1 buc
Conopida
200 g
Avocado
1 buc
sa fie moale si bine copt

Pasi de urmat

1

Intr-un blender(al meu are puterea de 1000W) - turnati apa, puneti sucul de lamaie, sarea,ghimbirul curatat de coaja, curmalele si uleiul.

2

Apoi pregatiti legumele - pantunjelul, telina, jumatate de ardei si optional leustean.

3

Adaugati acestea in blender - nu uitati sa lasati cateva fire de patrunjel pentru decor.

4

Blendati bine compozitia - cam 5 minute la puterea maxima.

5

Treceti aceasta compozitie intr-un bol - asta va fi baza supei, foarte aromata si cu o culoare verde frumoasa.

6

Acum pregatim ingredientele pentru a face ciorba mai consistenta si plina de vitamine.

Spalati, curatati si restul legumelor.

7

Conopida o desfaceti buchetele mici si o adaugati la baza ciorbei.

8

Avocado se taie cubulete si merge tot acolo.

9

Restul legumelor - jumatate de ardei, morcovul si ridichea puteti sa le taiati marunt, sa le dati prin razatoare sau ca mine, le maruntiti in robot.

10

Le adaugati la ciorba, amestecati, potriviti de sare si acreala - dupa gust daca mai este nevoie.

11

Si gata ciorba - o serviti in bol mare infrumusetata cu bucatele de ardei, verdeata, rosii, etc.

12

Si apoi in boluri mici, individual.

Foarte buna, sunt sigura ca o sa va placa - desi la prima veder ingredientele par ciudate si nu prea s-ar combina.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 litru (4-5 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

sara33
sara33 27 mai 2012, 20:14

buna lena!foarte faina reteta,aduce mult cu gaspacho(ador,usor si racoritor)dar cred k e super.si eu folosesc ghimbir(aici gingimbre) in retetele chinezesti,ador mankrea lor.cred k am s o incerc kt de curand k pare simpla de tot.pupici!si gandeste te si la mine cand mananci urmatorul bol!

AMV
Adriana (AMV) 27 mai 2012, 22:47

Confirm, este excelenta !!! Noi deja am terminat-o 

AMV
Adriana (AMV) 27 mai 2012, 22:48

Uitasem dovada.

Poza mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 23 iun 2012, 13:12

Buna lena, vroiam sa te intreb cand primesc mail cu detaliile despre premiu :D. Scuze ca scriu aici, dar ti-am trimis un mail, si nu cred ca l.am trimis bine, asa ca aici e cel mai sigur :D. 

lena
Elena (lena) 23 iun 2012, 16:05

Dianna, deja ti-am trimis 2 mail-uri si la niciunul nu am primit adresa ta. Te rog mult sa trimiti pe elena@lalena.ro adresa ta si codul postal.

Dianna
Diana Pascal (Dianna) 24 iun 2012, 12:45

Am trimis acum un mail, sper ca l.ai primit :D.

Dori Stefi
Dori Stefi 12 nov 2012, 17:10

F buna 

al49ex
al49ex 12 nov 2013, 11:40

Buna ziua! 

Spuneti-mi, va rog, conopida si morcovul nu se oparesc?

Multumesc anticipat!

AMV
Adriana (AMV) 12 nov 2013, 12:36

al49ex nu e nevoie sa le opresti, ciorbita este raw. Am descoperit si eu ce buna este conopida cruda, iar morcovul e folosit f mult si crud.