Eu sunt adepta micului dejun cat mai diversificat, pe paine punem multe si pate-ul de casa este printre favorite. Imi place mult noul meu pate delicios din ficat de pui, hummus-ul(inclusiv si cel de linte!), pate-ul de ciuperci, etc. Observati ca toate au textura de pasta fina si am vrut sa schimb ceva, deci am inceput experimentele cu pate-ul mai cu zdrente, inspirat din Rillettes-ul frantuzesc. Rilletes-ul de Rata este unul minunat, deja vi l-am aratat sezonul trecut, azi va arat cum fac eu acelasi pate din carnea de pui.
Este absolut minunat, carnea coapta si scazuta are un gust deosebit, nu am abuzat de mirodenii, doar cateva care sa scoata in evidenta ingredientul principal, puiul. In plus, se gateste foarte simplu, dar si se pastreaza corect la frigider si 1 luna(dar nu rezista, va garantez :). Vedeti in pasi mai multe detalii despre reteta si ingrediente, este chiar de salvat si utilizat cat mai des!
Si apropo, pe langa faptul ca e minunat la micul dejun, este si un aperitiv de efect la orice masa - niste mini-sandwish-uri cu rillettes si castraveciori murati vor face senzatie.