Pate de ciuperci cu sos de soia

Pate de ciuperci cu sos de soia

Imi place foarte mult sa gasesc combinatii sanatoase pentru micul dejun ca alternativa la nesanatoasele mezeluri pentru sandwich-urile clasice. Pate-urile de legume, vegetariene sunt excelenta sursa de proteine si vitamine, si la sigur sanatoase.

Am mai facut o varianta de pate de ciuperci mai inainte, dar la sugestia Nataliei am incercat si aceasta varianta, cu sos de soia. Este foarte bun pate-ul, il fac acum foarte des si tocmai am prins ocazia sa fac poze sa va arat si voua reteta. Cu painica integrala merge excelent la micul dejun - gustos, sanatos, satios si dietetic.

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
500 g
Ceapa alba
1 buc
Sos de soia
3 linguri
Ulei
1 lingura
Sare,piper
0.5 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Taiati ceapa julien si o puneti la calit intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei si jumate de pahar de apa.

Pate de ciuperci cu sos de soia - Pas 1
Pas 2

Este gata cand se evapora apa si ceapa se caleste usor.

Pate de ciuperci cu sos de soia - Pas 2
Pas 3

O scoateti intr-o farfurie si lasati la o parte.

Pate de ciuperci cu sos de soia - Pas 3
Pas 4

In tigaie puneti ciupercile spalate bine si taiate bucati, adaugati jumate de pahar de apa si lasati la calit/fiert.

Pate de ciuperci cu sos de soia - Pas 4
Pas 5

Cam dupa 10 minute apa din ciuperci se va evapora si vor incepe sa se rumeneasca(chiar si fara ulei).

Cand s-au rumenit putin adaugati sosul de soia, mai amestecati si opriti focul.

Pate de ciuperci cu sos de soia - Pas 5
Pas 6

Puneti intr-un blender ciupercile si ceapa, le pasati bine pana la consistenta care va place.

Pate de ciuperci cu sos de soia - Pas 6
Pas 7

Potriviti de sare si piper, aveti grija cu sarea pt ca sosul de soia este sarat.

Pate de ciuperci cu sos de soia - Pas 7
Pas 8

Si gata, bun de servit si cald si rece.

Pofta buna!

Pate de ciuperci cu sos de soia - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

tabita17
Tabita Iordache (tabita17) 12 Dec 2013, 19:41

de ceva timp si eu caut sa mananc mai mult pateu si cel din comert nu imi place, chiar daca am gasit si unul bio, dar tot cred ca ce faci tu in casa e mai bun..multumesc de aceasta sugestie, cu siguranta familia mea il va indragii..:)

Nota mea pentru reteta:
mary h
mary h 25 Mar 2014, 20:06

cu asa multe rete bune si sanatoase parca nu e greu deloc postul .A iesit foarte bun pateul.

tiki
tiki 11 Jun 2014, 09:05

Dupa cum am promis aseara am facut si aceasta varianta de pateu. Nu stiu pe care sa o aleg. Acesta mi-a placut mai mult ca era mai sarat-de la soia- si am simtit si gustul de ciuperci mai bine ca la celalalt adaugand eu prea multa frunza. F.bun, o sa fac si o portie intreaga cand suntem mai multi. Eu am mancat acuma cu o feliuta de paine integrala prajita si as mai fi mancat,dar......poate mai tarziu. Vreau sa fac si cu pleurotus sa vad cum iese. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: