Pate de fasole roșie cu ciuperci

Pate de fasole roșie cu ciuperci

Mai avem puțin și vin sărbătorile, o să vă sugerez și ceva rețete de Crăciun în postările viitoare - în plus aveți și selecția Rețete de Crăciun, sigur găsiți ceva interesant și acolo.

Dar fiindcă încă mai este post și ar mai trebui să mâncăm sănătos până vin mesele copioase de sărbători, voi mai pune și ceva rețete de acest fel. Deci, acum vin cu un pate delicios, combinație perfectă, deosebită și foarte, foarte gustoasă. În plus, ingrediente găsiți peste tot, la orice magazin mai bunicel.

Ingrediente

Ceapa alba
1 buc
   
Fasole rosie la conserva
300 g
sau fiartă de voi
Ciuperci conservate
150 g
sau 300 g proaspete
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Sare,piper
1 lingurita
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Eu am folosit toate ingredientele din conserve - așa a fost mai repede și mai comod.

Deci, am scurs bine apa din ele și am curățat și spălat ceapa.

Pate de fasole roșie cu ciuperci - Pas 1
Pas 2

Într-o tigaie căliți ceapa cu puțin ulei.

Pate de fasole roșie cu ciuperci - Pas 2
Pas 3

Când se rumenește ușor adăugați ciupercile, lăsați cam 10 minute să se mai călească și ele.

Pate de fasole roșie cu ciuperci - Pas 3
Pas 4

Apoi fasolea, amestecați bine și mai lăsați 5 minute pe foc.

Pate de fasole roșie cu ciuperci - Pas 4
Pas 5

Potriviți de sare și piper, puteți să mai adăugați puțin tarhon sau pătrunjel uscat - dacă vă place.

Pate de fasole roșie cu ciuperci - Pas 5
Pas 6

Blendați bine compoziția, să fie cât mai uniformă.

Pate de fasole roșie cu ciuperci - Pas 6
Pas 7

Puneți într-o farfurie și lăsați 20-30 de minute la frigider - opțional - este bună și imediat dar parcă puțin mai bună de la frigider.

Poftă Bună!

Pate de fasole roșie cu ciuperci - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (7-8 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 11

starr
starr 25 Nov 2014, 17:49

dragele mele ,lasati culorile,nu va pierdeti in datalii,experimentati,gatiti,faceti surprize,alungati monotonia pentru ca ucide dragostea..app,este un site,minunat,informativ,detaliat meritati tate aprecierile mele,sunt cu ochii pe voi,hai,va poop inca odata

Nota mea pentru rețetă:
starr
starr 25 Nov 2014, 17:43

...trebuie si un pic de mov :) la toate femeile , altfel nu iese mancarea buna....pa

Poza mea pentru rețetă:
adrianab
adrianab 04 Dec 2012, 19:49

Am facut si refacut acest pateu, este minunat! Multumim Lena!

amalia80
amalia80 31 Jan 2012, 11:28

Mi-a plăcut această reţetă şi, aşa cum mi-am promis am incercat-o. Am cumpărat conserva de fasole roşie, ciuperci proaspte şi, când să citesc iar reţeta aveam o defecţiunea la internet. M-am bazat pe memorie şi am muncit mai mult reţeta. Am fiert ciupercile separat, iar fasolea nu am mai călit-o în ulei. Rezultatul a fost mai mult decât gustos, dulce şi hrănitor. O reţetă deosebită, potrivită pentru anotimpul rece!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 13 Dec 2011, 07:59

Karen, este chestie de obisnuinta cu culoarea, si eu am aceeasi senzatie - dar sa stii ca majoritatea o sustin - toti im spuneau ca acea culoare mov a fost prea agresiva si colorata. De asta am ales o culoarea mai calda si neutra, dar ncicdecum rece. De publicitate - daca te uiti mai atent nu este chiar in fiecare colt a site-ului, sunt cateva zone bine delimitate si pare normal ca munca pe care o depun la site sa fie cumva recompensata(sunt banii din publicitate, foarte putini dar inca ma sustin si ma motiveaza sa lucrez la retete).

Daca iti place site-ul si retetele(cu culoarea te vei obisnui) sigur o sa mai revii, indiferent de culoare si publicitate, dar daca ai vrut sa-ti spui o parere iti multumesc pt ea.

Spor la treaba si astept comentarii constructive direct la retete, pt alte discutii imi scrii direct nu aici in comentarii.

Karen
Karen 13 Dec 2011, 03:36

Buna draga Lena,nu stiu daca e potrivit sa las comentariul acesta aici,dar daca nu e, il stergi tu ,insa nu pot sa nu iti scriu parerea.Am IUBIT situl tau pentru ca era simplu,dintr-o privire gaseai totul,ca sa nu mai spun de retete... in principal am ramas fidela acestui site datorita simplitatii si caldurii care emana chiar si din simpla si draguta culoare mov ,pe care din pacate nu o mai gasesc.... IMi pare tare  rau sa iti spun ca   reclamele acelea  ingramadite in toate coltuletele ajungi de nu mai stii ce sa citesti,ce cauti si ce ai mai vrea sa gasesti... culoarea mi se pare RECE :(((  SUNT TARE DEZAMAGITA dar iti doresc mult succes !!!

cuta
cuta 12 Dec 2011, 20:56

Arata bine, am sa incerc si eu.

Nota mea pentru rețetă:
rody
rody 12 Dec 2011, 20:32

Ce reteta faina ptr pos! Maine am sa o incer si eu.Esti nemaipomenita Lena

gabidari
gabriela (gabidari) 12 Dec 2011, 09:38

arata super bine  am sa o incerc si eu... felicitari pt hainita  noua data forumului...arata foarte bien!!

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 12 Dec 2011, 07:00

Arata bine. Merita a fi incercata.

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile