Ingrediente
●
Orez negru
500 g
vedeti la pasul 1 orezul cumparat de mine
●
Ulei
50 ml
eu am combinat ulei de masline cu putin unt, dar merge si fara el
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Cam asa arata orezul cumparat de mine la un supermarket.
Nu credeti timpul de fierbere de pe cutie, oricum va orientati si dupa dinte :)
Pas 2
Am citit diverse recomandari ca ar fi bine sa inmuiati orezul in apa cu o ora inainte de fierbere.
Nu cred ca este obligatoriu, dar eu am avut ora aceasta la dispozitie si l-am pus in apa.
Pas 3
Observati ca apa se va colora in maro, dar este absolut normal.
Eu am scurs aceasta apa mov si am mai spalat orezul in 1-2 ape.
Pas 4
Umpleti cu apa, aproape plina, o cratita mare de 5 litri. Puneti 1 lingura de sare si lasati pe foc pana incepe sa fiarba.
Imediat cum apa fierbe, puneti orezul(spalat bine si scurs), si lasati sa fiarba incet timp de 40-45 de minute.
Pas 5
Dupa 25 de minute gustati periodic orezul si va fi gata cand are textura elastica dar nu este crud.
Pas 6
Cum este gata, il turnati intr-o sita si scurgeti de apa in care a fiert.
Pas 7
Acum puneti repede intr-o tigaie sau cratita putin ulei, eventual combinat cu un mic cub de unt.
Pas 8
Puneti acolo la calit 2-3 minute orice legume va plac - morcovi, ardei, ceapa, dovlecei, ciuperci, etc.
Dupa cum vedeti eu am ales 1 morcov taiat julien.
Pas 9
Dupa ce legumele putin s-au gatit adaugati orezul scurs de apa si sare dupa gust.
Amestecati, inchideti focul si orezul e gata.
Pas 10
Serviti cu orice va place, carne, peste, legume, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(6-7 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)