Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
300 g
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
●
Lapte batut/iaurt/chefir
450 g
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Într-un bol amestecați făina cu sarea și bicarbonatul de sodiu.
Pas 2
Adăugați laptele bătut, amestecați cu telul să nu fie cocoloașe.
Pas 3
Trebuie să vă iasă un aluat mai gros, ca smântâna densă.
Pas 4
Varza și ceapa se toacă mărunt (eu le-am făcut la robot) și se adaugă în aluat.
Pas 5
Încingeți bine tigaia, adăugați puțin ulei (eu am pus cam 1 lingură de ulei la fiecare tură de oladii, nu le-am scăldat în ulei la prăjit)
Cu o lingură puneți aluatul și le coaceți la foc mediu spre mic.
Pas 6
Lăsați să se coacă bine, să fie și varza făcută în ele.
Eu le las până fac bule de aer și suprafața nu mai este crudă.
Pas 7
Apoi le întorc și las încă 5 minute să se coacă și pe partea cealaltă.
Așa faceți până terminați aluatul, mi-a ieșit o farfurie mare plină de oladii.
Pas 8
Le-am servit cu iaurt sau smântână.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)