Rulouri de vinete gratinate, cu legume

Rulouri de vinete gratinate, cu legume

Aceasta reteta am facut-o candva la cursurile de bucatari dupa un manual de retete pentru restaurante. Sincera sa fiu mi s-a parut cam banala si o facusem doar pt ca mi-a dat profesorul fisa. Dar, spre uimirea mea si a colegilor de la curs - a iesit o delicatesa, ma intrebau reteta si o notau.

Am inceput sa le fac foarte des si acasa, ca un aperitiv cald sau o mancare calda de legume - de fiecare data cu mare succes primite si de musafiri si de famiie.

Sigur merita sa le incercati, sunt delicioase.

Ingrediente

Vinete
1 kg
alegeti vinete mai inguste si lungi
Ardei gras
1 buc
Morcovi
2 buc
Ciuperci albe proaspete
500 g
Pasta de tomate
3 linguri
Cascaval
100 g
Vin alb demisec
50 ml
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Sare,piper
1 lingurite
dupa gust

Pasi de urmat

1

Vinetele se curata de coaja si se taie felii lungi cam de 3-4mm grosime.

2

Si acum sunt 3 metode dupa care le puteti prelucra temic:

- Se stropesc cu putin ulei si se pun intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt sau teflonata - dupa 10-15 minute le intoarceti pe cealalta parte daca s-au rumenit si mai lasati putin la cuptor

Anume asa am facut aici in reteta.

- Le puteti face la gratar, stropite (sau nu) cu ulei

- Sau se prajesc in ulei - metoda pe care nu prea o mai folosesc demult, pt a evita excesul de ulei din mancare.

3

Lasati-le sa se racoreasca.

Pana se gatesc si se racoresc vinetele pregatiti umplutura de legume.

4

Legumele se spala si curata bine.

5

Ciupercile si morcovii se taie cubulete marunte - sau le puteti da printr-un robot de bucatarie..

Ardeiul se taie julien.

6

Incalziti bine putin ulei intr-o tigaie, adaugati morcovii si le caliti 3-4 minute, amestecand periodic.

7

Apoi adaugati ardeii, amestecati si mai lasati 3-4 minute pe foc.

8

Adaugati ciupercile, amestecati si lasati pana scad bine si se evapora toata apa din tigaie.

9

Turnati vinul, mai lasati pe foc 3-4 minute.

10

Potriviti de sare si piper, opriti focul.

11

Pe o felie de vinete puneti aproximativ 1 lingura de umplutura.

12

Si rulati bine.

13

Rulourile astfel formate le aranjati intr-o tava de cuptor.

14

Pasta de rosii se dizolva cu putina apa, ca sa fie de o consitenta mai lichida si se toarna peste rulouri.

In loc de pasta de rosii puteti folosi ketchup sau sos de rosii de casa.

15

Presarati peste vinete cascavalul dat prin razatoare si puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 20-30 minute.

16

Lasati pana se rumensc usor.

Le scoateti din cuptor si lasati 10-15 minute sa se racoreasca si patrunda putin.

17

Serviti ca atare sau ca o garnitura de legume pe langa un peste sau carne.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame (4-5 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

tiki
tiki 02 sep 2013, 17:40

Wooww, ce bine arata. Zici ca-i o prajitura, rulouri cu zahar ars deasupra. Trebuie sa o fac neaparat. Multumesc. Pupici.

Lia1
Lia1 03 sep 2013, 08:02

Am citit vreo 10 retete de astfel de rulouri dar niciuna n-avea umplutura asta cu ciuperci! O consider deosebita si o voi incerca inainte de a disparea de pe piata vinetele de gradina.

Multumim pt reteta minunata :)

Nota mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 03 sep 2013, 10:56

Cred ca voi incerca si eu aceasta reteta, pare interesanta. Multumesc Lena! 

tiki
tiki 04 sep 2013, 10:47

Foarte suparata de cum mi-au iesit ca aspect. Cam intunecoase.Gustoase, bune, dar...Am facut numai dintr-o vanata mare,lunga si in tava de cozonac,cu hartie-normal-.M-am tot uitat in cuptor si cascavalul nu era topit. Cand s-a topit,aratau asa. Poate am lasat pre mult? Nu se vede nici umplutura ca la tine. Am facut morcovii si ciupercile cu blenderul si au iesit cam marunte,dar ardeii fideluta,frumos. La sfarsit, in farfurie am pus putin ketchup, bulion nu am mai avut ca ar fi fost mai rosu, dar...Asta e. O sa mai fac si le las mai putin. Pa.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 04 sep 2013, 11:02

Da, le-ai lasat cam mult la cuptor, dar si depinde de ce cascaval mai folosesti.

Am avut surpriza la unele sa se rumeneasca imediat, altele mai greu. Oricum este suficient doar sa se topeasca cacavalul, ca de culoare il ajuta sucul de rosii.

tiki
tiki 04 sep 2013, 11:52

Multumesc, am banuit. Cascavalul era destul de moale,dar l-am ras pe razatoarea mare,asa lunguiet, probabil trebuia pe cea marunta. Voi mai incerca precis,  ca sunt curioasa. Tot experimentez sa vad ce reteta imi iese mai bine ca sa-mi uimesc musafirii. Pupici.

Draculina969
Draculina969 04 sep 2013, 22:31

mie mi-a lasat gura apa instant cand am deschis site-ul si am vazut reteta:D

o sa o incerc si eu...eu am ciuperci de munte...manatarci le zice:D

multumim!:*

eduardu
Eduardu (eduardu) 16 feb 2018, 21:45

Au iesit delicioase aceste ruloruri! A fost o cina usoara dar si satioasa! Un singur inconvenient,mi-a cumparat sotul vinetele si am uitat sa specific sa fie mai lungi si subtiri si m-am ales cu niste vinete rotunde..Pana la urma am decis totusi sa fac reteta,ca o ochisem de cave timp. Am ales feliutele cele mai lungi si le-am rulat iar cele mai mici le-am pus un strat dedesubt,umplutura la mijloc si inca un rand deasupra! A iesit ok,chiar si asa! Vinetele le-am copt in tigaia unsa doar cu ulei,in felul acesta nu au avut exces de grasime!

eduardu
Eduardu (eduardu) 16 feb 2018, 21:54

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Eduardu (eduardu) 16 feb 2018, 21:57

Super! Mie imi plac enorm, ma bucur ca si voua 👍