Ingrediente
●
Masline taiate
100 g
verzi sau negre
●
Amestec verdeata(ceapa,marar, patrunjel)
2 linguri
eu am folosit doar patrunjel
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
●
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Vinetele se spala, se taie cubulete mici, se amesteca cu sare si se lasa o jumatate de ora.
Pas 2
Apoi le clatiti intr-o sita sub jet de apa rece, ca sa se spele de sucul lor amar.
Intr-o tigaie turnati ulei, adaugati vinetele si le caliti bine la foc mediu pana sunt gata (cam jumatate de ora).
Pas 3
Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei.
Pas 4
Rosiile se taie cubulete marunte si se adauga peste ceapa, cand aceasta se rumeneste usor.
Pas 5
Lasati sa se patrunda cam 10 min ceapa cu rosiile, apoi adaugati maslinele si mai tineti 5 min pe foc.
Pas 6
Apoi adaugati compozitia de rosii+masline+ceapa peste vinetele prajite, adaugati verdeata tocata marunt, sarea si piperul, amestecati bine. Peste 5 min stingeti focul.
Pas 7
Se serveste si calda si rece, cu orice alta mancare preferata - garnitura sau ca atare.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(3-4 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)