Oladii cu varza

Oladii cu varza

Pentru cei care aveti chef de placinta cu varza, dar nu prea stati bine cu timpul, va recomand sa incercati aceasta reteta. Oladiile au gust si miros de placinta cu varza, sunt fragede si moi, sigur o sa va placa.

Reteta vine tot de la bunica din Ucraina, deci sursa mea sigura de retete bune, ieftine si rapide :)

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
300 g
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Sare
0.5 lingurite
Lapte batut/iaurt/chefir
450 g
Varza alba
300 g
Ceapa alba
1 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol amestecati faina cu sarea si bicarbonatul de sodiu.

Oladii cu varza - Pas 1
Pas 2

Adaugati laptele batut, amestecati telul sa nu fie cocoloase.

Oladii cu varza - Pas 2
Pas 3

Trebuie sa va iasa un aluat mai gros, ca smantana densa.

Oladii cu varza - Pas 3
Pas 4

Varza si ceapa se toaca marunt(eu le-am facut la robot) si se adauga in aluat.

Oladii cu varza - Pas 4
Pas 5

Incingeti bine  tigaia, adaugati putin ulei(eu am pus cam 1 lingura de ulei la fiecare tura de oladii, nu le-am scaldat in ulei la prajit)

Cu o lingura puneti aluatul si le coaceti la foc mediu spre mic..

Oladii cu varza - Pas 5
Pas 6

Lasati sa se coaca bine, sa fie si varza facuta in ele.

Eu le las pana fac bule de aer si suprafata nu mai este cruda.

Oladii cu varza - Pas 6
Pas 7

Apoi le intorc si las inca 5 minute sa se coaca si pe partea cealalta.

Asa faceti pana terminati aluatul, mi-a iesit o farfurie mare plina de oladii.

Oladii cu varza - Pas 7
Pas 8

Le-am servit cu iaurt sau smantana.

Pofta Buna!

Oladii cu varza - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

sarian
sarian 21 Oct 2013, 14:15

excelentă ideea! Ce bine arată!

andi
andi 21 Oct 2013, 15:37

Bravo Lena,de mult incercam sa-mi aduc aminte reteta aluatului,am incercat cu aluat de clatite mai gros,ma rog,merge ,iar umplutura am folosit varza murata calita sau mere rase cu zahar.Bunica mea basarabeanca le zicea aladnichi.Maine execut cu mere.Sarut-mana.

tiki
tiki 21 Oct 2013, 18:06

De o jumatate de ora am venit de la piata de unde am cumparat varza pentru butoi.Precis o sa-mi ramana si o sa fa asa ceva. Doamne,parca m-a apucat frica sa mai fac ceva,dar la asta sper sa nu dau gres ca e mai simplu..

dinel
dinel 21 Oct 2013, 22:32

Multumesc Lena pentru retetele pe care le postezi, nu am dat gres cu nimic din ce am incercat pana acum. Maine voi incerca si oladiile cu varza, din poze par a fi extrem de gustoase. Astept cu nerabdare si alte retete, mai ales ca sunt pasionata  de a incerca orice in bucatarie!

Marianushka88
Mariana Parfeni (Marianushka88) 22 Oct 2013, 11:21

Lena salut! Mi-ai facut o pofta mare, si ma gindesc diseara sa-mi fac timp sa execut receta ta. Mersi pentru atentia pe care ne-o acorzi si pentru dragostea cu care faci recetele!

lena
Elena (lena) 22 Oct 2013, 12:05

Ma bucur mult ca va plac retetele! Procesul ma relaxeaza si am placere sa le gatesc si sa vi le arat, cred ca asta si se vede

Sa aveti pofta buna!

Katrin
Katrin 22 Oct 2013, 21:03

Foarteeee buneeee ! Excelenta reteta, intr-adevar ne-am potolit pofta de placintele cu varza. Azi am aflat ceva nou, interesant si gustos si asta datorita tie Lena. Un grand merci! Pupici! O seara frumoasa! 

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 22 Oct 2013, 21:06

Ce bine arata Katrin, bravo! Sa aveti pofta buna!

Katrin
Katrin 22 Oct 2013, 21:07

Aaa si o mica precizare... am pus ceapa verdein loc de ceapa alba, iar varza am tocata marunt cu cutitul...am fost pe post de robot :) si a fost destul de ok, se vede acolo in poza...

Katrin
Katrin 22 Oct 2013, 21:10

Multumesc Lena ! 

Am vazut ca scria cineva ca se pot face si cu mere..o sa incerc si varianta cu mere...dar mai peste o saptamana ca sa nu exagerez cu prajelile, nu de alta dar dupa 30 ani vad ca se cam depun si nu mai incap in blugi :))

eviana
eviana 23 Oct 2013, 05:31

Sunt de laudat eforturile tale de face dulciurile , biscuitii , cat mai dietetici cu ovaz si f integrala , pe unele le-am incercat , nu toate sunt reusite dar  este foarte important ca  ne-am dat seama ca se poate manca si sanatos si gustos cu mici eforturi uneori nereusite dar important este sa continuam sa incercam sa ne schimbam modul de gandire.Mai ales pentru puisorii nostri , am si eu o fetita care merge la gradi , si chiar daca sunt privita ciudat ca nu imi "umflu" copilul cu porcarii de supermarket facute cu prafuri, E-uri si aditivi eu continui sa cred ca un dulce facut in casa cu ingrediente cat mai sanatoase e cel mai frumos dar care i-l faci copilului tau pentru sanatatea lui viitoare ca adult.Multumesc pentru retetele diet .Mai sunt si alte "bucatarese" exceptionale pe web , dar sa caute idei cat mai sanatoase de dulciuri mai ales pentru "gandaceii" nostri nu prea gasesti...Suntem in sintonie in ceea ce priveste "obiectivele" culinare...deci...MULTUMESC.

Si acum o intrebare, ca s mie imi plac placintele de varza si chiar cautam ceva pe net gen varzari etc cat mai simple si imi veni si newsletterul tau la tanc...Doar o chestie:asa cum se pun in tigaie sa se prajeasca , se pot pune si in tava de copt pe hartie cerata la cuptor ca sa evitam amidonul acela ars i ulei care cica este demonstrat cancerigen spun studiile, ca sa fac ceva si gustos dar si sanatos pentru puiul meu?Ca chiar mi-era pofta de placinta de varza si as vrea sa-i dau si ei.

Merci anticipat!

lena
Elena (lena) eviana 23 Oct 2013, 08:20

Buna Eviana, multumesc mai ales de aprecierea retetelor sanatoase - au cel mai slab rating de pe site, da rnu ne lasam batute :)

Sigur ca poti sa le faci si fara ulei, merge bine  si pe tigaia ceramica fara ulei, sau cu ulei de masilne. La cuptor la fel vor fi bune, poate nu chiar asa ca pe tigaie dar la gust nu vor fi cu mult diferite.

tiki
tiki 23 Oct 2013, 08:47

Buna,Eviana. Ma bag si eu sa-mi dau cu parerea. Ma gandesc ca la cuptor tava nu va ramane asa de incinsa ca tigaia de pe soba pana pui 5-6 in ea si atunci poate clatitutele se vor intinde si nu vor iesi asa dragalase. Sau poate da. Incearca.Succes si sanatate.

dinel
dinel 23 Oct 2013, 09:35

Exista vase Zepter in care se poate gati fara grasimi,iar cand folosesti totusi nu se dezvolta substante toxice cancerigene, uleiul nu se arde. Eu am asa ceva si sunt foarte multumita! Oladiile mi-au iesit excelente si s-au mancat rapid. astept cu nerabdare alta reteta!

eviana
eviana 23 Oct 2013, 12:14

Chiar de putin timp am achizitionat cateva cratite de ceramica si o tava rotunda de cuptor  de care sunt realmente "indragostita" iar celelalte oale plang de cand sunt pe tusha ...Sunt absolut exceptionale , oua prajite fara ulei , etc..

Placintele si strudelele tale cu mere, care au fost dintotdeauna " moartea" mea, au devenit acum accesibile si simplu de facut si sunt nemaipomenit de gustoase  Lena!  Am incercat si galeta aia minune cu fructe de padure si  apoi si cu bostan si au fost un succes rasunator, aproape s-au batut pe felii fii-mea cu tas-su....Nu stiam ca bucataria ruseasca este atat de sanatoasa si gustoasa, atatea radacinoase sanatoase si salate super , si aluaturi speciale idei pe care nu le gasesti des.

Mie imi placea enorm cea turceasca , este super gustoasa si sanatoasa  ,  de exemplu sosurile alea de iaurt, patrunjel si usturoi care merg pe orice fel de carnuri si salate de cruditati etc...Dar datorita tie cunoastem  si bucataria ruseasca, retete vechi si valoroase de pe la manastiri sau gospodine batrane cu experienta si idei super...Merci inca o data!

Pentru  Tiki, cred ca ai dreptate, nu cred ca merg la cuptor, s-ar cam intinde inainte sa se coaca, o s-o incerc in tigaia magica de ceramica fara ulei la foc mic. . Sanatate   si merci de sugestie!

tiki
tiki 23 Oct 2013, 13:23

Hop si eu. Le-am terminat acuma si am mancat   P A T R U buc. cu smantana !!! Mama ,mama si as mai fi putut,dar... Asta a fost amiaza mea. Bune rau. Pupici

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
sanda-anka
sanda (sanda-anka) 23 Oct 2013, 16:26

tocmai ce se coc ,,oladiile,,...sunt f.bune .ms de reteata Lena

HDorina
HDorina 25 Oct 2013, 20:39

De preparat am preparat doar 5 buc. pentru ca, cu parere de rau nu au avut priza. Poate o sa incerc sa le fac cu branza. Asa am primit comanda. Te pup oricum si multumesc.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
victoria-r
victoria-r 29 Oct 2013, 14:22

imi plak mult recetele tale lena sunt asa bini explikate si ador mult alutul 

geani
geani 01 Nov 2013, 13:37

Usor de facut si delicioase cu sana.

Poza mea pentru reteta:
OannaD91
OannaD91 11 Nov 2013, 22:26

foarte bune! Acum se coace a2a tura, sunt geniale :)

Nota mea pentru reteta:
rov
rov 27 Nov 2013, 19:27

Esec total... :( cele 450 g de iaurt nu au incorporat prafurile, asa ca am mai pus 150g. Arata destuld e ok "amestecul", doar ca la prajit se ard in timp ce miezul ramane prea pufos, desi le am puse intr-o tigaie ceramica, pe foc minim... Probabil iaurtul (de casa) suplimentar a creat dezechilibru in ingrediente, dar altfel cum faceam cu faina in surplus? :((((((

Am stins focul ca m-am suparat. Ce fac cu un bol de coca cu varza si ceapa?

rov
rov 27 Nov 2013, 20:41

Revin... am mai pus niste faina, si am incalzit tigaia EXTREM de bine. Au iesit.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 27 Nov 2013, 22:21

Hai ca-i bine, ma bucur ca te-ai rezolvat singura - nu sunt intotdeauna suficiente retetele, trebuie si putina intuitie, sa poti rezolva reteta sa iasa bine. Asta nici mie nu-mi iese intotdeauna si vine cu timpul, din experienta.

Ekaterinka
Ekaterinka 23 Nov 2015, 21:23

am facut mai demult oladiile cu varza dar am pus varza si ceapa tocate manual cu cutitul,acum am tocat totul la robot.astfel a iesit  un aluat suberb-cremos cu o textura perfecta.am mancat vreo 10-erau prea bune ca sa ma mai gandesc la figura

Poza mea pentru reteta:
CARMEN MIRCI
carmen 69 (CARMEN MIRCI) 15 Feb 2016, 20:04

Hola !

Am descoperit pagina ta in urma cu cateva luni. Toate zilele ma inspir din ideile tale . Am facut multe rete de mancare, dulciuri... si mi-au iesit toate super. 

Gracias!

Referitor la aceasta reteta unde se pun cei 50 ml de ulei? In tigaie sau in aluat? Ca in pasii de urmat nu apare.

Nota mea pentru reteta:
CARMEN MIRCI
carmen 69 (CARMEN MIRCI) 15 Feb 2016, 20:14

Toate retetele minunate! Familia mea este incantata ca am schimbat crosetatul si impletitul cu gatitul.Sunt foarte gustoase toate! Nici nu mai caut in alta parte ca aici gasesc tot ce vreau . 

Gracias!

Referitor la aceasta reteta nu inteleg cei 50 ml de ulei unde se pun. In tigaie? Caci in pasii de urmat nu apare.

lena
Elena (lena) carmen 69 (CARMEN MIRCI) 15 Feb 2016, 20:32

Buna Carmen,

Ma bucur mult pt ca va plac retetele, sa aveti pofta mare!

Ref.la reteta - da, se foloseste in tigaie, pt prajit.

ancan
Anca (ancan) 30 Oct 2018, 14:49

A incercat cineva sa le faca cu branza sau cu faina neagra? :)

Daca incerc eu, anunt aici cum au iesit. Multumesc mult, Lena, pentru retete. Sunt minunate, iar pentru faptul ca sunt explicate atat de bine dpdv tehnic, ies de fiecare data!

lena
Elena (lena) Anca (ancan) 30 Oct 2018, 14:56

Multumesc mult Anca!

Cu branza s-ar putea sa le manevrei mai greu, se topeste la tigaie si curge.

Faina integrala cred ca merge 😉