Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
cat va ia pentru calit vinetele
●
Maioneza
100 g
sau crema de branza sau iaurt
●
Verdeata (marar, patrunjel)
2 linguri
verdeata tocata de care aveti prin frigider
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Feliile de vinete se taie cam de 1 cm grosime.
Pas 2
Sa va dau un pont: ca sa stiti cate felii taiati pentru tigaia voastra - pe parcurs ce le taiati, le aranjati pe tigaia rece sa vedeti cate va incap. Dupa ce ati completat tigaia le luati la o parte.
Apoi incalziti bine tigaia cu putin ulei si aranjati la loc vinetele, sa se caleasca.
Pas 3
Cand se rumenesc pe o parte le intoarceti si pe cealalta - mai lasati 5 minute.
Pas 4
In acest timp bateti ouale cu putina sare si daca va place si putin piper.
Pas 5
Apoi turnati compozitia de oua peste vinete, aveti grija sa le cuprinda complet.
Pas 6
Faceti focul mic si acoperiti tigaia cu un capac - in asa fel omleta se va coace incet dedesubt si deasupra din cauza aburilor.
Pas 7
In maioneza adaugati usturoiul pisat si amestecati compozitia.
Pas 8
Acum se verifica omleta daca este gata - trebuie sa fie ferma fara portiuni lichide de ou.
Pas 9
Rasturnati omleta/pizza pe o farfurie plata rotunda.
Pas 10
O ungeti deasupra cu amestecul de maioneza cu usturoi.
Pas 11
Apoi dati rosiile printr-o razatoare si le distribuiti uniform peste maioneza.
Pas 12
Inainte de servire presarati verdeata tocata si o portionati ca pe o pizza.
Buna si rece si calda, va recomand cu incredere - o buna solutie pentru o masa rapida sau musafiri neasteptati :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 buc
(3-4 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)