Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
cât vă ia pentru călit vinetele
●
Maioneză
100 g
sau cremă de brânză sau iaurt
●
Verdeață (mărar, pătrunjel)
2 linguri
verdeată tocată de care aveți prin frigider
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Feliile de vinete se taie cam de 1 cm grosime.
Pas 2
Să vă dau un pont: ca să știți câte felii tăiați pentru tigaia voastră - pe parcurs ce le tăiați, le aranjați pe tigaia rece să vedeți câte vă încap. După ce ați completat tigaia le luați la o parte.
Apoi încălziți bine tigaia cu puțin ulei și aranjați la loc vinetele, să se călească.
Pas 3
Când se rumenesc pe o parte le întoarceți și pe cealaltă - mai lăsați 5 minute.
Pas 4
În acest timp bateți ouăle cu puțină sare și dacă vă place și puțin piper.
Pas 5
Apoi turnați compoziția de ouă peste vinete, aveți grijă să le cuprindă complet.
Pas 6
Faceți focul mic și acoperiți tigaia cu un capac - în așa fel omleta se va coace încet dedesubt și deasupra din cauza aburilor.
Pas 7
În maioneză adăugați usturoiul pisat și amestecați compoziția.
Pas 8
Acum se verifică omleta dacă este gata - trebuie să fie fermă fără porțiuni lichide de ou.
Pas 9
Răsturnați omleta/pizza pe o farfurie plată rotundă.
Pas 10
O ungeți deasupra cu amestecul de maioneză cu usturoi.
Pas 11
Apoi dați roșiile printr-o răzătoare și le distribuiți uniform peste maioneză.
Pas 12
Înainte de servire presărați verdeața tocată și o portionați ca pe o pizza.
Bună și rece și caldă, vă recomand cu încredere - o bună soluție pentru o masă rapidă sau musafiri neașteptați :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 buc
(3-4 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)