Ingrediente
●
Hrisca
1 pahar
de 300 ml
●
Ciuperci albe proaspete
1 kg
●
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
●
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
În acest timp, cât fierbe 30-40 de min hrișca - facem ciupercile. Se curăță, se spală, apoi se taie rondele și se pun la călit cu ulei într-o tigaie mai mare. Amestecați periodic și lăsați până încep să se rumenească.
Pas 3
Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt - se adaugă la ciuperci când acestea încep să se rumenească. Amestecați și lăsați la foc mediu să se călească împreună.
Pas 4
Sunt gata când se înmoaie și se rumenește ușor și ceapa, adăugați puțină sare, ierburi uscate, amestecați și lăsați la foc mic-mic până este gata hrișca.
Pas 5
Apoi se adaugă peste ciuperci hrișca fiartă, dacă nu țineți post puteți adăuga și o bucățică mică de unt.
Pas 6
Amestecați atent (nu exagerați cu amestecatul să nu o faceți terci) toată compoziția, gustați de sare, și mai lăsați 10-15 min la foc mic, sub capac să se pătrundă toate aromele.
Pas 7
De obicei hrișca se servește caldă, ca mâncare principală sau garnitură la alte mâncăruri, și merge perfect cu orice murătură preferată.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(6 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)