Hrișcă cu ciuperci

Hrișcă cu ciuperci

O mâncare foarte gustoasă, sănătoasă și sățioasă - am mai scris despre hrișcă și am postat Cum se fierbe corect hrișca. Acum încep cu această rețetă de mâncare cu hrișcă, că tot suntem în post, și este foarte important să ne alimentăm corect și sănătos.

Ingrediente

Hrisca
1 pahar
de 300 ml
Ciuperci albe proaspete
1 kg
   
Ceapa alba
2 buc
   
Sare
1 lingura
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Fierbem hrișca ca aici - Cum fierbem corect hrișca

Hrișcă cu ciuperci - Pas 1
Pas 2

În acest timp, cât fierbe 30-40 de min hrișca - facem ciupercile. Se curăță, se spală, apoi se taie rondele și se pun la călit cu ulei într-o tigaie mai mare. Amestecați periodic și lăsați până încep să se rumenească.

Hrișcă cu ciuperci - Pas 2
Pas 3

Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt - se adaugă la ciuperci când acestea încep să se rumenească. Amestecați și lăsați la foc mediu să se călească împreună.

Hrișcă cu ciuperci - Pas 3
Pas 4

Sunt gata când se înmoaie și se rumenește ușor și ceapa, adăugați puțină sare, ierburi uscate, amestecați și lăsați la foc mic-mic până este gata hrișca.

Hrișcă cu ciuperci - Pas 4
Pas 5

Apoi se adaugă peste ciuperci hrișca fiartă, dacă nu țineți post puteți adăuga și o bucățică mică de unt.

Hrișcă cu ciuperci - Pas 5
Pas 6

Amestecați atent (nu exagerați cu amestecatul să nu o faceți terci) toată compoziția, gustați de sare, și mai lăsați 10-15 min la foc mic, sub capac să se pătrundă toate aromele.

Hrișcă cu ciuperci - Pas 6
Pas 7

De obicei hrișca se servește caldă, ca mâncare principală sau garnitură la alte mâncăruri, și merge perfect cu orice murătură preferată.

Poftă Bună!

Hrișcă cu ciuperci - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (8 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 25

GiuLi
GiuLi 06 Apr 2016, 11:29

Felicitari pentru retete si mai ales felicitari pentru ca nu esti egoista si ne spui si secretele...nota 10 !

Nota mea pentru rețetă:
Maggy
Maggy 04 Feb 2014, 18:00

Lena, am observat ca de obicei folosesti ciuperci albe. (alea de le zice si champignon banuiesc ca folosesti ) . Intrebarea mea: se pot folosi si alte soiuri de ciuperci? (alea maro, de ex. ? )

lena
Elena (lena) Maggy 04 Feb 2014, 18:37

Dap, folosesti de care ai si va plac.

tiki
tiki 25 Aug 2013, 22:46

Am auzit de hrisca de la actorul Jean Paler la emisiunea "Cireasa....",ca el, avand o problema de sanatate mananca hrisca la toate mesele. Si e satul saracu. Acuma, adica de cateva luni vazand si la tine, am luat si eu, si am facut de vreo 3 ori. Chiar ca-mi place. Dar ma gandesc ca multa, tot ingrasa.O sa ma uit la calorii. Sa vad acuma. Ooooooooo,fain,numai 92. Asa ca pot manca linistita. Vad ca e o perioada de liniste la tine. Dar e de inteles,De unde sa mai "scoti" atatea retete.Sau poate suntei in concediu cu Printesa. Dar noi tot asteptam.Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
dynamic1
Mihai (dynamic1) 14 Mar 2012, 10:57

As dori sa va cer o recomandare legata de ierburile uscate pe care sa le adaug. Ar fi ok cimbru, busuioc, ierburi de provence? Ce imi recomandati? Multumesc.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Mihai (dynamic1) 14 Mar 2012, 11:02

Sunt bune aici patrunjel uscat, ierburile de provence si piperul. Mai multe strica...

Tania Meghega
Tania (Tania Meghega) 29 Feb 2012, 12:09

Mia placut foarte mult combinatia asta, si mai ales ce buna a iesit. Acum ca e post merita incercata. .

Nota mea pentru rețetă:
TatianaD
Tatiana (TatianaD) 26 Jan 2011, 18:09

Mancarica a iesit foarte buna si interesanta. Nu ma innebunesc dupa hrisca desi stiu ca are proprietati excelente... pur si simplu nu e pe placul meu. Sotul insa a apreciat mult combinatia Cred ca la acest preparat ar merge si un pic de nuca taiata marunt, dar las la aprecierea personala a fiecaruia. Merita degustata! A, si apropo, la mine hrisca a fiert mult mai repede, in circa 20 min., dar era si prajita un pic inainte de fierbere...

Nota mea pentru rețetă:
Galia
Galia 23 Mar 2010, 16:06

O solutie perfecta de a mai lasa stomacul sa se odihneasca

Nota mea pentru rețetă:
pusuc
pusuc 24 Feb 2010, 15:27

Felicitari,Lena!

Hrisca este excelenta si in tratarea diabetului,in combinatie cu iaurt...

Nota mea pentru rețetă:
lutu
lutu 18 Feb 2010, 07:24

Nota mea pentru rețetă:
lutu
lutu 18 Feb 2010, 07:22

Lena draga esti fenomenala.Retele tale ne fac sa nu mai fim stresate ca nu stim ce sa mai gatim.Iti multumesc si ma bucur ca am intrat in siteul tau,

Felicitari si succes in continuare.

Arată toate comentariile