Ingrediente
●
Hrisca
1 pahar
de 300 ml
●
Ciuperci albe proaspete
1 kg
●
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
●
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
In acest timp, cat fierbe 30-40 de min hrisca - facem ciupercile. Se curata, se spala, apoi se taie rondele si se pun la calit cu ulei intr-o tigaie mai mare. Amestecati periodic si lasati pana incep sa se rumeneasca.
Pas 3
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt - se adauga la ciuperci cand acestea incep sa se rumeneasca. Amestecati si lasati la foc mediu sa se caleasca impreuna.
Pas 4
Sunt gata cand se inmoaie si se rumeneste usor si ceapa, adaugati putina sare, ierburi uscate, amestecati si lasati la foc mic-mic pana este gata hrisca.
Pas 5
Apoi se adauga peste ciuperci hrisca fiarta, daca nu tineti post puteti adauga si o bucatica mica de unt.
Pas 6
Amestecati atent (nu exagerati cu amestecatul sa nu o faceti terci) toata compozitia, gustati de sare, si mai lasati 10-15 min la foc mic, sub capac sa se patrunda toate aromele.
Pas 7
De obicei hrisca se serveste calda, ca mancare principala sau garnitura la alte macaruri, si merge perfect cu orice muratura preferata.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(6 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)