Legume la tigaie
Aici am in vedere amestecurile de legume congelate la punga - legumele proaspete se fac altfel, in alta ordine si alt timp de preparare.
Fiindca suntem comozi, dar sanatos vrem sa mancam - solutia noua si foarte comoda sunt aceste amestecuri congelate la punga. Sofiei ii plac foarte mult, este un intreg ritual la noi cu alesul culorilor, si ma bucur ca la ea culoarea preferata este verde (stiti cum "creste" inima mamei cand copilasul mananca bine si sanatos:)
Metoda este simpla, chiar banala dar poate totusi cineva nu o cunoaste, si am zis sa va dau mici detalii cum sa le faceti mai gustoase.
Atentie! In varianta de post folositi doar ulei simplu.
Ingrediente
●
Amestec mexican congelat la punga
1 kg
●
Ulei de masline
1 lingura
●
Unt
1 lingura
in varianta de post puneti inca 1 lingura de ulei in plus
●
Sare
0.5 linguri
puneti dupa gust
●
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
●
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Asa arata amestecul mexican pe care il folosesc si cumpar cel mai des - prefer sa iau punga de 1 kg ca sa ne ajunga pentru 4-5 portii, si pt a 2-a zi.
Atentie, inainte de preparare amestecul nu trebuie dezghetat nici intr-un caz - se pune direct din punga scoasa de la congelator.
Pas 2
Intr-o tigaie mai adanca puneti uleiul si untul.
Sa va explic de ce anume asa combinatie - uleiul de masline nu va lasa untul sa se arda si ii va pastra aroma. In plus uleiul de masline la incalzire/prajire nu elimina substante cancerigene, deci daca vreti legume cu adevarat si gustoase si sanatoase folositi acest ulei sau altele la fel de sanatoase.
Pas 3
Dupa ce s-a topit untul adaugati legumele congelate din punga. Amestecati cu o paleta si lasati la foc mediu spre mare sa se caleasca.
Nu faceti focul mic nici intr-un caz, veti astepta mult si bine sa se faca legumele.
Periodic mai amestecati, dar nu exagerati - sa nu faceti legumele terci.
Pas 4
Sunt gata atunci cand vedeti la o urmatoare amestecare ca nu mai sunt legume congelate si cand gustati una din ele, este putin crocanta - al dente, dar nu cruda si nu congelata.
Atunci adaugati sarea, piper si ceva verdeata uscata din preferintele voastre - la mine a fost patrunjel si busuioc.
Pas 5
Le serviti imediar fierbinti sau reci, sunt la fel de delicioase in ambele cazuri.
Stiu ca variante ar mai fi dar v-am pus reteta de baza - pentru cine nu stie sau poate nu le facea bine si gustos.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
2 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)