Legume la tigaie
Aici am în vedere amestecurile de legume congelate la pungă - legumele proaspete se fac altfel, în altă ordine și alt timp de preparare.
Fiindcă suntem comozi, dar sănătos vrem să mâncăm - soluția nouă și foarte comodă sunt aceste amestecuri congelate la pungă. Sofiei îi plac foarte mult, este un întreg ritual la noi cu alesul culorilor, și mă bucur că la ea culoarea preferată este verde (știți cum "crește" inima mamei când copilașul mănâncă bine și sănătos:)
Metoda este simplă, chiar banală dar poate totuși cineva nu o cunoaște, și am zis să vă dau mici detalii cum să le faceți mai gustoase.
Atenție! În varianta de post folosiți doar ulei simplu.
Ingrediente
●
Amestec mexican congelat la punga
1 kg
●
Ulei de măsline
1 lingura
●
Unt
1 lingura
în varianta de post puneți încă 1 lingură de ulei în plus
●
Sare
0.5 linguri
puneți după gust
●
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
●
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Așa arată amestecul mexican pe care îl folosesc și cumpăr cel mai des - prefer să iau pungă de 1 kg ca să ne ajungă pentru 4-5 porții, și pentru a doua zi.
Atenție, înainte de preparare amestecul nu trebuie dezghețat nici într-un caz - se pune direct din pungă scoasă de la congelator.
Pas 2
Într-o tigaie mai adâncă puneți uleiul și untul.
Să vă explic de ce anume așa combinație - uleiul de măsline nu va lăsa untul să se ardă și îi va păstra aroma. În plus uleiul de măsline la încălzire/prăjire nu elimină substanțe cancerigene, deci dacă vreți legume cu adevărat și gustoase și sănătoase folosiți acest ulei sau altele la fel de sănătoase.
Pas 3
După ce s-a topit untul adăugați legumele congelate din pungă. Amestecați cu o paletă și lăsați la foc mediu spre mare să se călească.
Nu faceți focul mic nici într-un caz, veți aștepta mult și bine să se facă legumele.
Periodic mai amestecați, dar nu exagerați - să nu faceți legumele terci.
Pas 4
Sunt gata atunci când vedeți la o următoare amestecare că nu mai sunt legume congelate și când gustați una din ele, este puțin crocantă - al dente, dar nu crudă și nu congelată.
Atunci adăugați sarea, piper și ceva verdeață uscată din preferințele voastre - la mine a fost pătrunjel și busuioc.
Pas 5
Le serviți imediat fierbinți sau reci, sunt la fel de delicioase în ambele cazuri.
Știu că variante ar mai fi dar v-am pus rețeta de bază - pentru cine nu știe sau poate nu le făcea bine și gustos.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
2 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)