Legume la tigaie

Legume la tigaie

Aici am în vedere amestecurile de legume congelate la pungă - legumele proaspete se fac altfel, în altă ordine și alt timp de preparare.

Fiindcă suntem comozi, dar sănătos vrem să mâncăm - soluția nouă și foarte comodă sunt aceste amestecuri congelate la pungă. Sofiei îi plac foarte mult, este un întreg ritual la noi cu alesul culorilor, și mă bucur că la ea culoarea preferată este verde (știți cum "crește" inima mamei când copilașul mănâncă bine și sănătos:)

Metoda este simplă, chiar banală dar poate totuși cineva nu o cunoaște, și am zis să vă dau mici detalii cum să le faceți mai gustoase.

Atenție! În varianta de post folosiți doar ulei simplu.

Ingrediente

Amestec mexican congelat la punga
1 kg
   
Ulei de măsline
1 lingura
   
Unt
1 lingura
în varianta de post puneți încă 1 lingură de ulei în plus
Sare
0.5 linguri
puneți după gust
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
   
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță opțional

Pași de urmat

Pas 1

Așa arată amestecul mexican pe care îl folosesc și cumpăr cel mai des - prefer să iau pungă de 1 kg ca să ne ajungă pentru 4-5 porții, și pentru a doua zi.

Atenție, înainte de preparare amestecul nu trebuie dezghețat nici într-un caz - se pune direct din pungă scoasă de la congelator.

Legume la tigaie - Pas 1
Pas 2

Într-o tigaie mai adâncă puneți uleiul și untul.

Să vă explic de ce anume așa combinație - uleiul de măsline nu va lăsa untul să se ardă și îi va păstra aroma. În plus uleiul de măsline la încălzire/prăjire nu elimină substanțe cancerigene, deci dacă vreți legume cu adevărat și gustoase și sănătoase folosiți acest ulei sau altele la fel de sănătoase.

Legume la tigaie - Pas 2
Pas 3

După ce s-a topit untul adăugați legumele congelate din pungă. Amestecați cu o paletă și lăsați la foc mediu spre mare să se călească.

Nu faceți focul mic nici într-un caz, veți aștepta mult și bine să se facă legumele.

Periodic mai amestecați, dar nu exagerați - să nu faceți legumele terci.

Legume la tigaie - Pas 3
Pas 4

Sunt gata atunci când vedeți la o următoare amestecare că nu mai sunt legume congelate și când gustați una din ele, este puțin crocantă - al dente, dar nu crudă și nu congelată.

Atunci adăugați sarea, piper și ceva verdeață uscată din preferințele voastre - la mine a fost pătrunjel și busuioc.

Legume la tigaie - Pas 4
Pas 5

Le serviți imediat fierbinți sau reci, sunt la fel de delicioase în ambele cazuri.

Știu că variante ar mai fi dar v-am pus rețeta de bază - pentru cine nu știe sau poate nu le făcea bine și gustos.

Poftă Bună!

Legume la tigaie - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 2 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

Trandafir albastru
Trandafir albastru 20 Mar 2018, 18:25

Am și câteva poze dar nu le pot incarca.multumesc pt rețete.

Trandafir albastru
Trandafir albastru 20 Mar 2018, 18:23

E superbă.am făcut-o de două ori și de fiecare data a fost apreciată de copii.

Nota mea pentru rețetă:
NataliaBabaian652
Natalia Babaian (NataliaBabaian652) 07 Jun 2016, 11:46

Buna ziua Lena, daca voi folosi legume congelate care contin conopida, brocoli, oare voi face rau? Si legumele cand se decongeleaza la pragit nu se lasa apa? Multumesc!

lena
Elena (lena) Natalia Babaian (NataliaBabaian652) 07 Jun 2016, 11:48

Va fi bine si cu broccoli sau conopida, nu le tineti prea mult la gatit sa nu se inmoaie prea mult. Nu lasa apa legumele daca sunt de buna calitate si le gatiti la foc iute :)

tiki
tiki 31 May 2014, 21:59

Buna. Si eu fac f, des garnitura din amestec mexican. Astazi insa am facut din curiozitate sa incerc niste forme (food moulds) primite acuma. Eu am fiert si niste orez  ptr.culoare. A iesit f. fain.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tanicelu
tanicelu 07 Feb 2014, 13:12

fiindca am vazut reteta ta m-am gindit sa o prepar, dar... nu aveam decit pastai si ardei congelat si am hotarit sa curat un morcov, sa-l pun in congelator p.u citeva minute, am deschis o cutie cu porumb...si gata. apoi am facut ca in cele expuse in pasii tai si am savurat o mincare usoara si delicioasa. multumesc Lena, ca intotdeauna!!!

Nota mea pentru rețetă:
Anonim
Anonim 30 Sep 2013, 22:01

Pana acum le fierbeam si nu ieseau tocmai bune... acum sunt delicioase!

Si, Cori: Legumele congelate isi pastreaza mai bine vitaminele!

Nota mea pentru rețetă:
Ludmila G-M
Ludmila G-M 01 Apr 2012, 17:57

FOARTE GUSTOS!!! Mai ales sotului i-a placut. Ador site-ul tau, Lena, e foarte usor sa gatesti alaturi de tine!!!

Nota mea pentru rețetă:
Cori
Cori 01 Mar 2012, 14:32

Am facut si cu amestec de legume mexican (congelate) si sunt foarte bune

Poza mea pentru rețetă:
Cori
Cori 24 Dec 2011, 00:13

Fac si eu legume trase la tigaie destul de des, pt. a manca mai sanatos, cica. Acum nici in legume nu mai ai incredere.  Dar numai ca in general folosesc legume proaspete si sunt foarte bune si gutoase. Le mai consum si cu putin sos de soia. 

Poza mea pentru rețetă:
Lilicica
Lilia (Lilicica) 21 Mar 2011, 11:52

Noi facem des, Ameliei ii plac, dar si noua. Si le folosim ca baza si ptr paste, orez, etc. 

Eu nu le prajesc, ca sa evit grasimile in plus. Le fierb direct, iar la final, cine doreste isi pune unt sau ulei. Eu le pun doar sare. 

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile