Pate de migdale(raw)
Am pregatit aceasta reteta de pate de mai mult timp, chiar am si testat-o cu voi la atelier(cu mare succes!) - intre timp a devenit preferata familiei si uimesc cu ea de fiecare data musafirii. Chiar si Sofia mananca si nu face nici o diferenta cu alte pate-uri, gustul este foarte complet, consistent si aromat.
Reteta mi-a atrat atentia intr-un filmulet cu retete raw, ca o utilizare rapida si interesanta a pulpei de migdale care ramane dupa prepararea laptelui de migdale.
Servit cu niste painici integrale si pe langa laptele de migdale, este un mic dejun sanatos si foarte delicios!
Ingrediente
●
Migdale uscate
1 pahar
paharul=250ml - migdalele sa fie crude
●
Drojdie uscata inactiva
2 linguri
se gaseste la Plafar, daca nu aveti, nu mai puneti. Drojdia Inactiva este diferita de drojdie clasica, se consuma ca atare in diverse preparate vegetariene.
●
Sare
1 lingurita
dupa gust, puteti adauga si putin patrunjel uscat/proaspat
●
Ulei de masline extravirgin
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Migdalele se pun in apa si se lasa la inmuiat pentru 8-10 ore(peste noapte).
Pas 2
Dupa acest timp aruncati apa in care au stat migdalele, le clatiti putin, puneti in blender.
Turnati 1 litru de apa rece peste ele.
Pas 3
Se mixeaza bine la viteza maxima, cam 5 minute.
Pas 4
Pentru a strecura laptele va trebuie o panza mai groasa, recomand sa folositi o punga speciala pentru strecurat laptele - dar daca nu aveti va descurcati cu un prosop de bucatarie mai dens.
Punga de lapte se imbraca pe gura blenderului si se varsa in el continutul vasului - bineinteles toata procedura o faceti deasupra unui bol unde sa adunati laptele scurs.
Pas 5
Presati si scurgeti bine laptele din punga/prosop. Va ramane o pulpa uscacioasa, care eu inainte o aruncam - nu aveam chef sa mai fac ceva cu ea - dar aici, din ea vom face un pate extra delicios!
Laptele de migdale strecurat se indulceste cu miere, arome si este gata de consum.
Pas 6
Pulpa de migdale se pune intr-un robotel, adaugati rosia taiata cubulete(aici nu am avut si am pus rosii uscate in ulei de masline), usturoiul, drojdia inactiva, sarea, patrunjelul, zeama de lamaie si 1-2 linguri de ulei de masline.
Pas 7
Mixati bine pana toate ingredientele devin o pasta uniforma - mai potriviti de sare/lamaie daca este nevoie.
Daca va pare mai uscacios pate-ul, adaugati inca putin ulei de masline si o bucatica de rosie, blendati bine.
Pas 8
Aici vedeti cam care ar fi consistenta ideala, la care ar trebui sa ajungeti.
Depinde de cat de bine ati scurs pulpa de migdalele, de rosii(daca sunt zemoasa sau nu) - dar toate se regleaza, important este sa va puneti papilele gustative la treaba si putina imaginatie :)
Pas 9
Puneti pate-ul intr-o farfurie/casoleta, puteti orna cu verdeata, boia sau aici la mine este curry si putina curcuma.
Pas 10
Pastrati la frigider, termenul de pastrare ar fi cam de 5 zile.
Servit cu painica integrala la micul dejun va fi nu numai un mic dejun sanatos, dar si foarte gustos!
Pofta Buna!
Cantitate:
300 g
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
400 min
Data publicarii: