Varza bavareza (nemteasca)

Varza bavareza (nemteasca)

O altfel reteta de varza calita, ceva mai colorata si un gust mai interesant decat reteta clasica, este dulce-acrisoara si merge foarte bine langa o bucata de carne sanatoasa :) Cred ca merge preparata si cu varza alba, dar va recomand sa luati varza rosie, este mult mai frumoasa si interesanta in asa combinatie. Am experimentat cu aceasta reteta inca anul trecut, nu am reusit sa fac poze, a aparut Maria si nu am mai mancat varza mai mult de 6 luni din cauza alaptarii.

Acum recuperez din plin cu toate felurile de varza posibile si mi-am amintit de aceasta reteta. Desi gustul este specific, eu sper sa va placa, Sofia a gustat si i-a placut, a mancat o portie fara nici un comentariu.

Ingrediente

Varza rosie
1 kg
Ceapa rosie
1 buc
sau alba
Ulei/unt
30 ml
Sare
1 lingurite
Otet balsamic
3 linguri
merge inlocuit si cu otet simplu sau de mere
Zahar
2 lingurite
reglati dupa gust si otetul si zaharul

Pasi de urmat

1

Varza se curata, spala si se taie cat mai fin.

2

Intr-o tigaie adanca incalziti bine uleiul/untul.

Adaugati ceapa taiata julien si o caliti cateva minute, amestecand periodic.

3

Apoi adaugati in tigaie varza tocata, amestecati bine.

4

Apoi acoperiti tigaia cu capac, faceti focul mai moderat si lasati asa 10-15 minute.

In acest timp mai amestecati 1-2 ori in tigaie.

5

Dupa acest timp varza se inmoaie bine si veti observa ca isi mai pierde din culoare.

Capacul se pune pentru a se forma aburi si varza sa se gateasca si cu aburi, dar si sa se caleasca.

6

Acum o potriviti de sare, zahar, otet.

Optional puteti adauga si 1 frunza de dafin, niste piper - eu nu pun ca sa manance si copiii.

7

Amestecati bine si observati ca dupa adaugarea otetului varza se face din nou colorata si frumoasa.

Mai lasati sa se caleasca la foc moderat inca 10 minute.

8

Dupa ce inchideti focul lasati varza sa se racoreasca putin si sa se patrunda.

Mie imi place cand este abia calda, nu fierbinte, parca are gustul si textura cele mai bune anume atunci.

O combinati cu carne, cartofi, carnati, etc.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame (4-5 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Lika
Lika 14 oct 2015, 20:17

Buna Lena, eu am mincat in Germania o astfel de varza, foarte populara la ee, se mai adauga la ea si seminte de chimen. Merita incercata

Nelly Cernolev
Nelly Cernolev 15 oct 2015, 06:50

Arata ceva gustos trebuie sa incerc si eu

Nota mea pentru reteta:
ETA
ETA 15 oct 2015, 17:10

Vecina mea, care e nemțoaica, prepara aceasta reteta cu măr ras călit împreuna cu varza. Nu se simte ca e mar, e delicios așa!

Nota mea pentru reteta:
ianadeea
Andreea (ianadeea) 16 oct 2015, 10:15

Am incercat ieri reteta ta de varza, si-i tare buna, dulce-acrisoara. Am adaugat intr-un saculet de ceai si niste chimen, care l-am scos la sfarsit, ca si eu vreau sa dau la copilas si sa nu le simta. Poate o sa incerc pe viitor si sugestia cu marul ras, si mama mea mai adauga la diverse retete, si-i f. ok. Pupici, o reteta de nota 10 (respectiv 5 stele) 

Nota mea pentru reteta:
Christiane
Christiane 21 oct 2015, 18:59

E o reteta foarte buna...doar ca in reteta Bavareza se pune si 1-2 mere rase si  4-5 cuisoare. Se fierbe o ora la foc mic. Nemtii spun ca reincalzita e mai buna.

Olghina.18
Olghina.18 10 nov 2015, 00:23

O receta usor de făcut si tare sănătoasa! Mulțumim Lena... Eu am gătită după rețeta ta si am papato cu mare placere...dar cu siguranța voi încerca si cu mar 😬☺️😘...

Nota mea pentru reteta:
CARMEN MIRCI
carmen 69 (CARMEN MIRCI) 27 mar 2016, 13:41

O voi repeta sigur! Am facut greseala de a pune muschi afumat.Cred ca ma voi face vegetariana . Cu asa retete sanatoase si gustoase... Multumesc!

Nota mea pentru reteta: