Ingrediente
●
Ceapă roșie
1 buc
sau albă
●
Oțet balsamic
3 linguri
merge înlocuit și cu oțet simplu sau de mere
●
Zahăr
2 lingurite
reglați după gust și oțetul și zahărul
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Varza se curăță, spală și se taie cât mai fin.
Pas 2
Într-o tigaie adâncă încălziți bine uleiul/untul.
Adăugați ceapa tăiată julien și o căliți câteva minute, amestecând periodic.
Pas 3
Apoi adăugați în tigaie varza tocată, amestecați bine.
Pas 4
Apoi acoperiți tigaia cu capac, faceți focul mai moderat și lăsați așa 10-15 minute.
În acest timp mai amestecați 1-2 ori în tigaie.
Pas 5
După acest timp varza se înmoaie bine și veți observa că își mai pierde din culoare.
Capacul se pune pentru a se forma aburi și varza să se gătească și cu aburi, dar și să se călească.
Pas 6
Acum o potriviți de sare, zahăr, oțet.
Optional puteți adăuga și 1 frunză de dafin, niște piper - eu nu pun ca să mănânce și copiii.
Pas 7
Amestecați bine și observați că după adăugarea oțetului varza se face din nou colorată și frumoasă.
Mai lăsați să se călească la foc moderat încă 10 minute.
Pas 8
După ce închideți focul lăsați varza să se răcorească puțin și să se pătrundă.
Mie îmi place când este abia caldă, nu fierbinte, parcă are gustul și textura cele mai bune anume atunci.
O combinați cu carne, cartofi, cârnați, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(4-5 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)