Legume la cuptor (Improvizatie ratatouille)

Legume la cuptor (Improvizatie ratatouille)

Am gasit aceasta varianta de legume la cuptor pe un site rusesc, zicea autoarea ca a fost inspirata din celebrul film "Ratatouille". La randul meu am improvizat si eu putin :), am simplificat reteta - nu prea aveam timp sa fac sosurile pentru ea, rezultatul a fost unul foarte frumos si gustos. Important este sa folositi un mujdei sau mirodeniile preferate si sa coaceti bine la cuptor legumele, sa nu fie doar fierte dar si coapte.

Ingrediente

Vinete
1 buc
Dovlecei
1 buc
Rosii
3 buc
Ulei de masline
3 linguri
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurita
Sare
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Vinetele se spala si se taie rondele cat mai subtiri, cam de 2-3 mm.

Legume la cuptor (Improvizatie ratatouille) - Pas 1
Pas 2

Apoi peste rondelele de vinete presarati putina sare si mirodenii uscate preferate.

Legume la cuptor (Improvizatie ratatouille) - Pas 2
Pas 3

La fel faceti si cu dovleceii - taiati rondele si presarati cu mirodenii si sare.

Legume la cuptor (Improvizatie ratatouille) - Pas 3
Pas 4

Si la urma rosiile - la fel taiate si presarate cu sare si piper.

Legume la cuptor (Improvizatie ratatouille) - Pas 4
Pas 5

Intr-un vas de cuptor mai adanc, aranjati legumele ca in poza, alternand pe rand legumele. Apoi peste toata suprafata stropiti cu ulei de masline.

Legume la cuptor (Improvizatie ratatouille) - Pas 5
Pas 6

Tineti legumele la cuptor cam o ora, la inceput aproximativ 15 min puteti pune o folie de aluminiu deasupra - apoi o scoateti ca sa se rumeneasca bine legumele si sa scada apa din ele.

Legume la cuptor (Improvizatie ratatouille) - Pas 6
Pas 7

Legumele se servesc calde sau reci, presarate cu verdeata si mujdei, sau orice sos preferat.

Recomand aceasta mancare la toti cei care prefera mancare sanatoasa si dietetica :)

Pofta Buna!

Legume la cuptor (Improvizatie ratatouille) - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (7 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

tiki
tiki 13 Jul 2014, 13:07

Asa arata si cu dovleac galben. Gustul acelasi. Hahaha.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
len4ik
len4ik 23 Jun 2014, 00:34

:) delicios!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cristina Maria
Cristina Maria 23 Oct 2013, 20:06

Am facut reteta asta parintilor ei mai demult si au fost foarte incantati, mai ales tata.

Impactul vizual e super! Multumim, Lena!

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 18 Aug 2013, 11:47

Buna. Foarte aspectoase, dar nu prea gustoase :)). Singure. Azi voi mai face,dar pe langa o bucatica de carne. Si sanatoase. Precis o sa mai fac.Pa.

Poza mea pentru reteta:
Tania Meghega
Tania (Tania Meghega) 08 Nov 2012, 14:45

Foarte bune legumele se dau la mancat foarte bine eu le mai folosesc ca garnitura. 

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 01 Jul 2012, 00:41

Am făcut și eu. Interesant, dar nu tocmai pe gustul meu.

Poza mea pentru reteta:
igorbt
Igor Butuc (igorbt) 09 Dec 2011, 11:46

Mmm, as manca asa ceva inca o data :)

Nota mea pentru reteta:
Ralucuta
raluca (Ralucuta) 29 Mar 2011, 16:19

apetisant 

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 16 Sep 2010, 16:56

M-am jucat si eu cu aceasta reteta pe 14 septembrie cand a fost post si nu m-am putut abtine sa adaug si 2 cartofi. Ca sos am folosit sosul mediteranean de la knorr si pot spune ca a iesit super. Avand cartofi n-am mai mancat cu paine.

Nota mea pentru reteta:
millena
millena 24 Sep 2009, 15:02

am uitat nota maxima!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile