Șnițel Parizian din piept de pui

Șnițel Parizian din piept de pui

Cred că șnițele ne plac la toți, mai ales copiilor și este rețeta pe care știe s-o facă majoritatea gospodinelor. Asta-i rețeta de șnițele a mamei mele, mai nou am aflat că se numește de fapt Șnițel Parizian - diferența între cel parizian și cel pe care îl știți clasic (Vienez) este că nu se folosește pesmet. Sinceră să fiu, prefer anume această rețetă de șnițele, deși o mai fac periodic și pe cealaltă, astea parcă sunt mai fragede și cu gust ca la mama acasă.

Iaca așa mama mea făcea șnițele pariziene fără să știe...

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
dezosat și fără piele
Oua
3 buc
   
Faina
200 g
   
Lapte
3 linguri
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.5 lingurite
   
Ulei de floarea-soarelui
100 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Pieptul de pui se spală, se porționează bucăți medii și se bate atent. Puneți neapărat o folie alimentară atunci când bateți carnea, ca să nu o rupeți.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 1
Pas 2

Peste fiecare bucată de carne presărați puțină sare și piper. Pe parcurs ce le bateți, puneți bucățile de carne una peste alta și la fel sărați și piperați fiecare.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 2
Pas 3

Puneți tigaia pe foc, turnați ulei și lăsați să se încinsă ușor. În acest timp bateți ouăle cu puțină sare și laptele.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 3
Pas 4

Fiecare bucată de carne bătută o treceți pe ambele părți prin făină.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 4
Pas 5

Apoi prin compoziția de ouă.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 5
Pas 6

Și le puneți în tigaia cu ulei. Lăsați la foc mediu spre mic să se prăjească încet.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 6
Pas 7

Le rumeniți bine pe ambele părți apoi le scoateți pe niște șervețele de hârtie să se absoarbă tot uleiul de pe ele.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 7
Pas 8

Șnițelele sunt bune și calde și reci cu orice garnitură preferată sau salată de legume.

Poftă Bună!

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (aproximativ 15 șnițele)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 30

DanielRacovitan970
Daniel Racovitan (DanielRacovitan970) 24 Apr 2021, 18:43

Snitelul parizian FOLOSESTE pesmet. Locuiesc in Paris de 22 de ani iar toate snitelele de aici se fac cu pesmet

DanutsaaDana329
Danutsaa Dana (DanutsaaDana329) 07 Sep 2017, 13:02

Foarte bune! multumim de reteta:)

Nota mea pentru rețetă:
petrica1968
petrica1968 08 Sep 2012, 10:27

snitele cele mai bune sunt batute si presarate pe ele delikat(atentie la sarea din delikat)si puse  in frigider de cu seara=))pofta buna

MichaelDima326
Michael Dima (MichaelDima326) petrica1968 27 Nov 2018, 10:12

Cine gateste cu delikakat n-are ce cauta aici!

Dianna
Diana Pascal (Dianna) 09 Apr 2012, 00:45

Le.am facut cu pesmet, yummy ! 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 05 Feb 2012, 16:31

Le-am făcut și eu astăzi. Oare pentru a câta oară? Mereu gustoase.

Poza mea pentru rețetă:
Cori
Cori 19 Jan 2012, 21:44

Bune, bune !!!!!  Le-am dat si prin pesmet de data asta, in schimb nu am stiut de lapte, o sa pun.

Poza mea pentru rețetă:
Crin26
BALAN CRISTINA (Crin26) 11 Dec 2010, 18:53

eu pun pieptul de pui in lapte cu cateva ore inainte de a le frige si apoi le dau prin pesmet  sunt f.f. fragede pofta buna

Nota mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 30 Sep 2010, 08:38

o reteta usoara , si gustoasa intotdeauna..................un mic sfat, ce-am prins si eu de la bunica, dupa ce se bat snitelele, sa se tina putin in frigider unse cu ulei, ies foarte fragede, indiferent de ce carne folosesti, apoi se prepara obisnuit!

Nota mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 14 Sep 2010, 08:11

Eu dupa ce le trec prin faina si prin compozitia de ou, le dau prin pesmet. Se formeaza o crusta tare faina. Recomand cu caldura sa incercati!

Nota mea pentru rețetă:
MichaelDima326
Michael Dima (MichaelDima326) MariaP 27 Nov 2018, 10:14

Atunci nu mai poate fi numit snitel parizian!

serbani
serbani 01 Sep 2010, 13:49

este o reteta rapida si in acelasi timp foarte gustoasa

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile