Pui "Marengo"

Pui "Marengo"

Rețeta pregătită la Atelierul 1 a fost un succes, surprinzător chiar și pentru mine, atât de simplă este rețeta.

O să vedeți că având ingrediente simple și rapide faceți o delicatesă care sigur o s-o mai repetați periodic și pentru familie și pentru musafiri.

Ingrediente

Pulpe de pui dezosate si fara piele
1 kg
puteți folosi orice carne, chiar și de porc
Faina alba calitate superioara
200 g
   
Pasta de tomate
100 g
   
Bulion de rosii
100 g
   
Smantana
100 g
   
Usturoi
3 buc
3 căței de usturoi pisați
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.25 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol puneți bulionul de roșii, pasta de roșii și smântâna.

Pui "Marengo" - Pas 1
Pas 2

Adăugați usturoiul, sarea și piperul - amestecați toate să fie un sos aromat și gustos.

Pui "Marengo" - Pas 2
Pas 3

Carnea se spală și se trece prin făină.

Pui "Marengo" - Pas 3
Pas 4

Adăugați sosul peste pulpele pregătite cu făină - amestecați bine totul, să ajungă sos pe fiecare bucată de carne.

Pui "Marengo" - Pas 4
Pas 5

Puneți carnea cu tot cu sos într-un vas adânc de cuptor.

Pui "Marengo" - Pas 5
Pas 6

Acoperiți vasul cu capac sau folie de aluminiu și îl puneți la cuptor preîncălzit, la 180-200 de grade pentru 30-35 de minute.

Pui "Marengo" - Pas 6
Pas 7

După acești timp scoateți capacul sau folia și mai lăsați 10 minute la cuptor.

Pui "Marengo" - Pas 7
Pas 8

Serviți carnea cu orice garnitură preferați, noi am avut niște couscous simplu.

Poftă Bună!

Pui "Marengo" - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

Melanie
Melanie 13 Dec 2015, 13:01

Delicios! De ce nu mai pot incarca poze?

Nota mea pentru rețetă:
anca2015
anca2015 02 Sep 2015, 22:32

O reteta pe care o voi repeta. Imi place ca a iesit fraged atat puiul, cat si porcul :)

Nota mea pentru rețetă:
The1with2hearts
The1with2hearts 29 Jan 2015, 12:27

Asa ma gandeam si eu sa fac...si tocmai mi-ai confirmat!Am sa incerc aceasta reteta>Sigur o sa iasa buna!Am urmat multe retete de pe site-ul tau si intotdeauna au iesit super!Multumesc.

AMV
Adriana (AMV) 11 Apr 2012, 22:17

L-am facut si eu. In loc de pasta de tomate si bulionul pe care nu le aveam am folosit un sos, abia astept verdictul la degustare.

Poza mea pentru rețetă:
Cori
Cori 23 Dec 2011, 23:39

Alta reteta grozava de la atelier, care mi-a placut mult si am facut-o.  Merci

Poza mea pentru rețetă:
lacra06
lacra06 14 Dec 2011, 22:09

nu m-am asteptat sa fie atat de bun. cu siguranta am sa mai fac aceasta reteta.

Nota mea pentru rețetă:
Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 02 Dec 2011, 18:30

Meniul de maine cuprinde aceasta reteta. Sunt sigur ca o sa le fac o mare surpriza alor mei

Nota mea pentru rețetă:
rody
rody 02 Dec 2011, 16:30

Lena, eu am pregatit din toamna bulion din rosii si ardei kapia. Am folosit la pui si a esit super delicios!  Pupici  Lena  

Nota mea pentru rețetă:
Dana Ep.
Dana Ep. 01 Dec 2011, 21:22

Am facut astazi aceasta reteta, insa cu pulpa de porc. A iesit delicioasa! Am mancat cu orez.

Nota mea pentru rețetă:
Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 30 Nov 2011, 08:01

Pare interesant. Cred ca in urmatoarele zile am sa o prepar.

Arată toate comentariile