Ingrediente
●
Lapte
0.5 pahare
sau apa
●
Carne
500 g
eu am pus de curcan - puteti folosi de vita/porc/pui, orice combinatii preferati si aveti in frigider
●
Sare,piper
1 lingura
eu am mai adaugat putin patrunjel uscat
●
Ketchup
150 g
eu am pus 2 linguri de ketchup si jumate de pahar bulion de rosii
●
Zahar
2 linguri
sau miere
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol puneti pesmet-ul(sau 2 felii paine) si turnati laptele, lasati 10 minute sa se inmoaie bine.
Pas 2
Treceti carnea prin masina de tocat, adaugati la ea ouale, pesmetul inmuiat, ceapa taiata marunt, sarea, piperul si alte mirodenii care va plac.
Amestecati bine cu mainile sa fie o compozitie uniforma.
Pas 3
Formati chiftelultele cu mainile si le puneti pe o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
Pas 4
Le coaceti 15 minute la cuptor preincalzit la 200 grade.
Pas 5
Intr-un bol amestecati ketchup-ul, sosul de soia si zaharul(mierea).
Pas 6
Intr-o tigaie adanca puneti untul si lasati sa se topeasca,
Adaugati usturoiul pisat sau taiat marunt si il lasati 10-15 secunde, aveti grija sa nu-l ardeti.
Pas 7
Adaugati sosul de la pasul 5 peste usturoi, amestecati si lasati sa fiarba 3-4 minute.
Pas 8
Puneti si chiftelele in sos, amestecati si lasati sa fiarba pana sosul devine mai gros.
Potriviti de sare daca este nevoie.
Pas 9
Veti observa ca dupa ce se mai racoreste si sta 10 minute fara foc sosul devine si mai gros si lipicios.
Serviti cu orice va place - legume, orez, cartofi, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(6-7 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)