Chiftelute marinate in sos dulce-acrisor

Chiftelute marinate in sos dulce-acrisor

Foarte bune chiftelele, sosul este putin dens, lipicios si aromat de la usturoi si rosii - o buna idee ar fi(pentru a va face rezerve din timp) sa congelati chiftelutele coapte si cand va trebuie sa gatiti repede, doar amestecati sosul si puneti chiftelele acolo sa fiarba.

Ingrediente

Pesmet
0.5 pahare
Lapte
0.5 pahare
sau apa
Carne
500 g
eu am pus de curcan - puteti folosi de vita/porc/pui, orice combinatii preferati si aveti in frigider
Oua
2 buc
Ceapa alba
1 buc
Sare,piper
1 linguri
eu am mai adaugat putin patrunjel uscat
Unt
0.5 linguri
Usturoi(catei)
4 buc
Sos de soia
3 linguri
Ketchup
150 g
eu am pus 2 linguri de ketchup si jumate de pahar bulion de rosii
Zahar
2 linguri
sau miere

Pasi de urmat

1

Intr-un bol puneti pesmet-ul(sau 2 felii paine) si turnati laptele, lasati 10 minute sa se inmoaie bine.

2

Treceti carnea prin masina de tocat, adaugati la ea ouale, pesmetul inmuiat, ceapa taiata marunt, sarea, piperul si alte mirodenii care va plac.

Amestecati bine cu mainile sa fie o compozitie uniforma.

3

Formati chiftelultele cu mainile si le puneti pe o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

4

Le coaceti 15 minute la cuptor preincalzit la 200 grade.

5

Intr-un bol amestecati ketchup-ul, sosul de soia si zaharul(mierea).

6

Intr-o tigaie adanca puneti untul si lasati sa se topeasca,

Adaugati usturoiul pisat sau taiat marunt si il lasati 10-15 secunde, aveti grija sa nu-l ardeti.

7

Adaugati sosul de la pasul 5 peste usturoi, amestecati si lasati sa fiarba 3-4 minute.

8

Puneti si chiftelele in sos, amestecati si lasati sa fiarba pana sosul devine mai gros.

Potriviti de sare daca este nevoie.

9

Veti observa ca dupa ce se mai racoreste si sta 10 minute fara foc sosul devine si mai gros si lipicios.

Serviti cu orice va place - legume, orez, cartofi, etc.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (6-7 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

N
Natalia Chiriac (N) 25 mai 2017, 12:38

E foarte gustoasa .multumesc pt receta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DaniellaB
DaniellaB 07 mai 2016, 14:05

Buna, vreau sa fac receta deseara dar nu am sos de soia, ce as putea face cu ce as putea sa il inlocuiesc? Multumesc! 

lena
Elena (lena) DaniellaB 07 mai 2016, 21:02

Puteti sa-l omiteti fara grija.

Iosipitsa
Iosipitsa 23 feb 2016, 08:36

Am facut reteta! Supeeeer! mi-a placut mult de tot sosul! :)

DorinaB
DorinaB 05 iun 2015, 00:58

O reteta binevenita la moment, chiar imi place acest sos mult, l-am incercat intr-un restaurant chinezesc, am facut asta seara si sotul e incintatat, ma lauda din ce in ce mai mult, si mi-a zis sa imi deschid un restaurant, aici in Dublin!!! Hi hi... Mai exagereaza el....

Si asta datorita tie am devenit o adevarata maestra in bucatarie!!! Multumesc din suflet! Fii binecuvintata! Nu am decit cuvinte de lauda pentru tine

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ioanab81
ioanab81 18 nov 2013, 23:00

Multumesc pentru sugestii Sara 33! Am aflat cum se numeste chestia chinezeasca care imi placea mie si nu are deloc un nume chinezesc :-). se numeste piept pui in aluat chinezesc! Am gasit cateva retete, dar astept sa i se faca Lenei pofta de chinezesc si sa incerce ea mai intai! :-) Cu siguranta ea va avea succes! Pupici!

sara33
sara33 13 nov 2013, 17:03

buna lena!imi cer scuze,eu fac asa kiftelutele la cuptor de anul trecut de cand am tinut regimul dukan,sunt super asa,fara prajeala,kiar delicioase.asa cu sosul asta nu am incercat dar kt de curand o sa incerc!par deliciose!eu iti dau nota dinainte k stiu ce bunatati faci!pupici!

sara33
sara33 13 nov 2013, 16:44

buna fetelor!citind comentariile am dat peste cineva careia ii place mancarea chinezeasca.

ioana,banuiesc,k ceea ce ai mancat au fost raviolii chinezesti,sau bouches;sunt foarte multe retete si iti cam prinzi urekile cu ele,kiar si chinezoaicelor le mai da gres acea coca alba din faina de orez,se fierbe,treb sa stii kt si cum,in franta gasesti congelata la alimentarile chinezesti.eu ceea ce fac aksa de cativa ani

sunt:nemurile sau pateuri imperiale,orezul cantonez,diferite sosuri cu carne,taietei chinezesti cu legume dar raviolii,spun sincer nu am incercat.ii ador,sunt buni k sunt facuti la vapori si mai ales cu sosul pikant cu kre se servesc sunt un deliciu.eu cumpar kngelati ,knd vreau sa am mai mult timp daknu de la restaurantele lor de pofta!v am pupat!

Nota mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 12 nov 2013, 21:56

Am facut si eu chiftelutele, doar ca criza de timp m-a facut sa le prajesc...Data viitoare le voi coace. 

Poza mea pentru reteta:
rho
rho 06 nov 2013, 11:57

multumesc lena de rete maine incerc sa fac chiftelute marinate

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 05 nov 2013, 17:39

Buna. O bunatate.Aromate,dulci cu putin gust de usturoi,....ce mai,senzationale. M-am grabit sa nu se intunece si sa fac poza, asa ca lipseste garnitura (acuma se face).Asa frumoase sunt..parca ar fi oua vopsite. Sosul a iesit bun,gros,dar pisca putin,fiindca am pus ketchup picant (nu am stiut de care), dar in combinatie cu mierea e ok. Tot asa o sa fac.Zilele urmatoare iti urmez sfatul si sa le congelez ,deoarece,stii, am facut acuma numai din jumatate de portie,si deja am mancat vreo 4, asa ca acuma nici  vorba de congelat. Asa ca fetelor ,va sfatuiesc sa nu ratati aceasta minunata reteta.Mii de multumiri.Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile