In ultimul timp imi dau seama ca termenul "mancare de casa" trebuie redefinit - si asta fiindca copiii nostri sunt mult influentati de mancarurile din comert, de ce vad pe strada si la televizor. Nu au deloc emotii cand le spui ca o ciorba de casa este mult mai buna decat o shaorma sau un burger de la fast-food. Deci solutia este sa le oferim acelasi burger sau shaorma, dar in varianta de casa - cu ingrediente corect gatite si alese, asamblate dupa placul lor si va asigur ca, multumirea va fi enorma!
Asa am ajuns eu sa fac reteta de burgeri de casa, hotdog, gyros, si bineinteles a venit randul shaormei de casa. O gatesc demult, dar abia acum m-am organizat sa-i fac si poze pentru site, as spune ca varianta de mai jos este ultima si cea mai optimizata, mai ales daca vreti sa o serviti asa rulata si nu la farfurie, ca in reteta de gyros.
Umpluturile pentru shaorma de casa le puteti varia dupa plac - carne de orice fel, legume sosuri dupa plac - eu va dau mai jos niste sugestii, dar nu sunt batute in cuie. Acelasi mod de asamblare il folosesc pentru a face lipii cu ton sau cu carne pentru a lua la drum, la picnic sau in gradina - chiar si Maria mea mica a declarat ca mami face cele mai bune sandwich-uri si lipii, deci sper sa va fie utile informatiile.