În ultimul timp îmi dau seama că termenul "mâncare de casă" trebuie redefinit - și asta fiindcă copiii noștri sunt mult influențați de mâncărurile din comerț, de ce văd pe stradă și la televizor. Nu au deloc emoții când le spui că o ciorbă de casă este mult mai bună decât o shaorma sau un burger de la fast-food. Deci soluția este să le oferim același burger sau shaorma, dar în varianta de casă - cu ingrediente corect gătite și alese, asamblate după placul lor și vă asigur că, mulțumirea va fi enormă!
Așa am ajuns eu să fac rețeta de burgeri de casă, hotdog, gyros, și bineînțeles a venit rândul shaormei de casă. O gătesc demult, dar abia acum m-am organizat să-i fac și poze pentru site, aș spune că varianta de mai jos este ultima și cea mai optimizată, mai ales dacă vreți să o serviți așa rulată și nu la farfurie, ca în rețeta de gyros.
Umpluturile pentru shaorma de casă le puteți varia după plac - carne de orice fel, legume sosuri după plac - eu vă dau mai jos niște sugestii, dar nu sunt bătute în cuie. Același mod de asamblare îl folosesc pentru a face lipii cu ton sau cu carne pentru a lua la drum, la picnic sau în grădină - chiar și Maria mea mică a declarat că mami face cele mai bune sandwich-uri și lipii, deci sper să vă fie utile informațiile.